Neler Yeni

İnternet sorununu nasıl çözerim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mehmet Darakcı
Başka Cihaz mı var ki telefon laptop işte of başım çok ağrıdı en iyisi boşvereyim zaten yeni masa yaptırdım bari o kalsın internet zaten çekmiyor odaya bilgisayar da vatana gidicem abi nasıl hallederiz ne ödersiniz falan diyeceğim çünkü internete çözüm bulamıyorum yani kafayı yiyeceğim 70 bin tl masraf yaptım gene olmadı yani o yüzden pek bir şey söylemek istemiyorum
Kanka sorununu dogru duzgun anlatmiyosun ki cözüm bulalim cimbizla 15 kisi laf aliyoruz agzindan sorun modemde ise müsteri hizmetlerini ara hangisiyse artik gelip modemi degisirlee buyuk ihtimalle

Ps4cü35

80+ Bronze
Kanka sorununu dogru duzgun anlatmiyosun ki cözüm bulalim cimbizla 15 kisi laf aliyoruz agzindan sorun modemde ise müsteri hizmetlerini ara hangisiyse artik gelip modemi degisirlee buyuk ihtimalle
Bilader bak sorun ne herkese anlatıyom
Şuan kablosuz bağlanmaya çalışıyorum laptoptan ve telefondan modemin olduğu odada 40-45 Mbps alıyoruz interneti tamam mı ama odaya geliyorum oda çok ta uzak değil ula 2-3 mbps 12 mbps yani canım çok sıkılmaya başladı bende gidicem iade etcem pc yi napfam internet yoksa pc yi napalım ha çözebilsem çözmeme yardımcı olunabilinse seve seve ama maalesef olmuyor yapcak bişey yok

emrecyln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Ceylan
Bilader sallasam ne kârı olacak bana bende anlamıyorum neden böyle oluyor
1-Var
2-Açık
3-Evet düşüyor telefonda da düşüyor hatta hücresel veri açtım internet çekmiyor diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modemden kaynaklı kanka telefonlardada çekmiyor zaten sorun pc de değil İnternette ben sorun internette diye moral bozukluğundan pc yi iade mi etsem diyorum.
Öncelikle, probleminin çözümü olmadığı için değil iletişim kurmakta zorlandığın için bu durumdasın.

Modeminde aynı anda 5 ghz ve 2.4 ghz ağlar yayın yapıyor olabilir. Böyle bir durum varsa 5 ghz olanı kapatıp deneyebilirsin. Diğer seçenek olarak ağ kanalını değiştirebilirsin. Aşağıda attığım linki inceleyerek çözüm üretmeye çalışabilirsin.

Bunlardan sonuç alamazsan farklı çözümler de uygulayabilirsin.

1- Kablolu bağlantı
2- Modemi daha uygun bir konuma almak
3- Güçlü yayın yapan kaliteli bir modem satın almak (Bütçeni aşacaktır)
4- Sinyal çoklayıcı bir ürün almak

Bir ürün satın alınıyorsa ortamı ona göre ayarlamak zorunda kalabiliyoruz. İhtiyaç olduğu halde çözüm üretmeyip vazgeçmek doğru bir hareket olmaz. Eğer iptal etme seçeneğini bu kadar kolay düşünebiliyorsan zaten ihtiyacın yoktur.

İyi akşamlar :)

Ps4cü35

80+ Bronze
Öncelikle, probleminin çözümü olmadığı için değil iletişim kurmakta zorlandığın için bu durumdasın.

Modeminde aynı anda 5 ghz ve 2.4 ghz ağlar yayın yapıyor olabilir. Böyle bir durum varsa 5 ghz olanı kapatıp deneyebilirsin. Diğer seçenek olarak ağ kanalını değiştirebilirsin. Aşağıda attığım linki inceleyerek çözüm üretmeye çalışabilirsin.

Bunlardan sonuç alamazsan farklı çözümler de uygulayabilirsin.

1- Kablolu bağlantı
2- Modemi daha uygun bir konuma almak
3- Güçlü yayın yapan kaliteli bir modem satın almak (Bütçeni aşacaktır)
4- Sinyal çoklayıcı bir ürün almak

Bir ürün satın alınıyorsa ortamı ona göre ayarlamak zorunda kalabiliyoruz. İhtiyaç olduğu halde çözüm üretmeyip vazgeçmek doğru bir hareket olmaz. Eğer iptal etme seçeneğini bu kadar kolay düşünebiliyorsan zaten ihtiyacın yoktur.

İyi akşamlar :)
Sinyal çoklayıcı önerisi?

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mehmet Darakcı
Bilader bak sorun ne herkese anlatıyom
Şuan kablosuz bağlanmaya çalışıyorum laptoptan ve telefondan modemin olduğu odada 40-45 Mbps alıyoruz interneti tamam mı ama odaya geliyorum oda çok ta uzak değil ula 2-3 mbps 12 mbps yani canım çok sıkılmaya başladı bende gidicem iade etcem pc yi napfam internet yoksa pc yi napalım ha çözebilsem çözmeme yardımcı olunabilinse seve seve ama maalesef olmuyor yapcak bişey yok
wifi repeater, access point eger kablosuz kullanacam diyorsan bunlar kablosuz cözümler, bunlari kullanmak icin pc anakartinda wifi ozelligi olmasi lazim ya da ekstra adaptör alacaksin.
Ama yine dedikleri gibi en en garanti yol kiyidan koseden pcye kablo cekmek.

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Murat Aslan
Dostlar selam Pc aldım fakat internet sorununu çözemiyorum İnternetçi de araştırın falan diyorlar ama çözüm bulamıyorum normalde bu pazar pc yi teslim almaya gidicektim ama maalesef internet olmadığı için almaya gitmeyeceğim paramı almaya gideceğim sizce verirler mi vermezlerse pc yi napcam yani internete çözüm bulamıyorum bulmama yardımcı olan da yok nasıl bir yol izlemeliyim vatandan almıştım daha kullanamadan iade etmek koyuyor ama maalesef internet sorunuma çözüm bulamıyorum
Alesteki paragrafların zorluğu ile yarışır bir anlam zorluğu.Umarım çözüm bulursun dostum.

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Merhaba, benim modem keenetic.
masaüstü dahili WIFI var modem ile arada 2 duvar ( kolon tuğla değil) ve 10M mesafe var ayrıca saten alçı (saten alçı WIFI sinyalini düşürdüğünü duymuştum)
PC de wifi çekim gücü simgesi yarım fakat kablo ile 72 mbps alıyorum Kablosuz 70Mbps alıyorum ping aynı fark yok.

Sizin sorun modem ile ve driver ile alakalı eğer aynı yerde cep telefonu da aynı şekil düşük hız veriyorsa modem ile alakalı hocam.

Ayrıca uzak mesafe de WIFI 2.4 GHZ gelmediğine emin olun 2.4GHZ modemin dibinde dahi net hız vermiyor

Ps4cü35

80+ Bronze
Merhaba, benim modem keenetic.
masaüstü dahili WIFI var modem ile arada 2 duvar ( kolon tuğla değil) ve 10M mesafe var ayrıca saten alçı (saten alçı WIFI sinyalini düşürdüğünü duymuştum)
PC de wifi çekim gücü simgesi yarım fakat kablo ile 72 mbps alıyorum Kablosuz 70Mbps alıyorum ping aynı fark yok.

Sizin sorun modem ile ve driver ile alakalı eğer aynı yerde cep telefonu da aynı şekil düşük hız veriyorsa modem ile alakalı hocam.

Ayrıca uzak mesafe de WIFI 2.4 GHZ gelmediğine emin olun 2.4GHZ modemin dibinde dahi net hız vermiyor
Benim modem dibinde bile süper hız veriyor tek sorun şu Telefonda çekmiyor Laptop ta çekmiyor yani ben ne yapayım bana onu söyleyin ne makina alayım makina alamazsam kablo çeksem maliyeti ne olur

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Hocam öncelikle modem yüksekte olması lazım TV yanına falan koyduğunuz zaman sinyal zayıflaması oluyor.
Bazı modemlerde WIFI 5 biraz zayıf olunca 2.4 GHZ geçiyor o ayarı kapalı olsun mutlaka
Router alabilirsiniz veya modemi değiştirsin.

Keenetic veya xiaomi router lar işinizi görür

Ps4cü35

80+ Bronze
Hocam öncelikle modem yüksekte olması lazım TV yanına falan koyduğunuz zaman sinyal zayıflaması oluyor.
Bazı modemlerde WIFI 5 biraz zayıf olunca 2.4 GHZ geçiyor o ayarı kapalı olsun mutlaka
Router alabilirsiniz veya modemi değiştirsin.

Keenetic veya xiaomi router lar işinizi görür
Peki bu haliyle kablo çekmiş olsam sorun ortadan kalkar mı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom