Neler Yeni

İnternete zam yolda: Millenicom taahhüt yaptırmıyor

etnetalw

80+ Bronze
Millenicom bu şekilde devam ederse yakında ortalıktan kaybolur
Btk verileri vb gore. Türkiyenin en cok aboneye sahip 2. alternatif firmasıdır. 1. firma türknet bilginiz olsun.
Kimse menmun olduğu hizmeden bence cıkıp riske alıp kotu hizmet almak istemez üstüne 3 ay seni tutuyorlar :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Millenicom Fixnet
En iyi alternatif Firma seçeneklerimden. Millenicom kullanıyorum belki çıkarsam Fixnet geçicem. Başka firma geçmem geçmeyi düşünmüyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@pythonoX Aboneliği sorgusuz sualsiz kapatılan abonelerin nasıl bir tavır aldığını bilmiyoruz.
Abonelik sözleşmesi sayfa 6'daki maddelere istinaden Comnet ve Comnet çalışanlarına hakaret veya imada bulunmak abonelik fesih hakkını Comnet leyhine doğurmaktadır. Ne kadar doğru bir madde bilemem ama abonelik sözleşmesini imzalarken Comnet'in direkt aboneliği feshedebileceğini kabul ediyorsunuz.

İkinci olarak şikayetvar'daki toplam şikayet sayısının 83 olduğunu vurgulamak isterim.
Minimum 10.000 abonesi olan bir firmadan sadece 83 şikayet olması iyi bir şey olarak bile lanse edilebilir.

Üçüncü olarak millenicom 2004 yılından beri hizmet veren deneyimli bir firma. Comnet daha 2019 yılında İSS oldu. Yani iki firmayı karşılaştırmak adil olmaz.

etnetalw

80+ Bronze
@pythonoX Aboneliği sorgusuz sualsiz kapatılan abonelerin nasıl bir tavır aldığını bilmiyoruz.
Abonelik sözleşmesi sayfa 6'daki maddelere istinaden Comnet ve Comnet çalışanlarına hakaret veya imada bulunmak abonelik fesih hakkını Comnet leyhine doğurmaktadır. Ne kadar doğru bir madde bilemem ama abonelik sözleşmesini imzalarken Comnet'in direkt aboneliği feshedebileceğini kabul ediyorsunuz.

İkinci olarak şikayetvar'daki toplam şikayet sayısının 83 olduğunu vurgulamak isterim.
Minimum 10.000 abonesi olan bir firmadan sadece 83 şikayet olması iyi bir şey olarak bile lanse edilebilir.

Üçüncü olarak millenicom 2004 yılından beri hizmet veren deneyimli bir firma. Comnet daha 2019 yılında İSS oldu. Yani iki firmayı karşılaştırmak adil olmaz.
Comnet ip değişmiyor diyorlardı buda kağıt üzerinde güncel kanıt.
10bin müşterisi var ise? 6.912 iP si mevcut bu nedemek. Cgnat üzerinde millet 10. ip ile internete erişim sağlıyor hem ip değişmiyor hemde cgnat sorunu var ipv4 yatırımı yapmıyor.
Ve 10bin müşterisi olduğunu beyan etmisiniz? Bunu neye gore belirtiniz acaba? Herkese açık müşteri sayısını paylaşıyorlar mı?

IP sayısı6.912

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Comnet ip değişmiyor diyorlardı buda kağıt üzerinde güncel kanıt.
10bin müşterisi var ise? 6.912 iP si mevcut bu nedemek. Cgnat üzerinde millet 10. ip ile internete erişim sağlıyor hem ip değişmiyor hemde cgnat sorunu var ipv4 yatırımı yapmıyor.
Ve 10bin müşterisi olduğunu beyan etmisiniz? Bunu neye gore belirtiniz acaba? Herkese açık müşteri sayısını paylaşıyorlar mı?

IP sayısı6.912
Bu bilgiye nereden ulaştınız? Comnet 2019 da İSS olarak faaliyet göstermeye başlayan yeni bir firma olmasına rağmen BİLİŞİM 500 de 6. olmuştur. Bilginize. Comnet sadece bir İSS olmayıp aynı zamanda bir DATACENTER'dır. TurkNet, Turk Telekom ve diğer 12 yurt içi dışı operatörle iş birliği içinde olan bir firmanın az kapasiteli bir IP havuzu olmasına ihtimal vermiyorum.

d4rk2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mert
Bu zaten bilinen bir şey. Ama ben farklı bir şeye dikkat çekmek istedim. Belki bunun farkına siz varmıştınız ama ben yeni varıyorum.
Millenicom taahhütlü paketleri yeni abone alımına kapatmış. Mevcut müşteriler de müşteri hizmetlerini arayarak taahhüt yaptıramıyor.
Bunun tek sebebi var: Yakın zamanda zam gelecek ve müşterilere zamsız fiyattan internet satmak istemiyor. Bu bildiğin sahtekarlık değil mi ya? En azından Turknet bile ön ödeme yaptırarak müşterilerini gelecek zamdan koruyabiliyorlar. Millenicom bu fırsatı bile tanımıyor. Aşağıdaki sayfada taahhütlü seçeneği de vardı.

Alıntıyı görüntüle

Millenicom'un taahhütle insanların kendini zamlardan koruma fırsatı vermemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yeteri kadar büyük olmadıkları için olabilir yoksa hiçbir firma devamlılığı olucak müşterilerini kaybetmek istemez :(

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Boşver kanka anlamadıysan zorlama 😀
Anlat ya bak daha çok merak ettim. Yani peşin ödemek sıkıntı anladığım kadarıyla. Ama anlamadığım şu 125 TL civarında 100 Mbps hız veren taahhütlü paket sunan firma var mı

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Bu fiyatlar eski kampanyalı fiyatlar. Site altında duyurular kısmında zamlı fiyatlar aylar onceden paylaşmıştır. Hem sitedeki fiyatlar router harici diye biliyorum. 20TL Router ücreti var .TT altyapısı için.
Millenicom tahhüütlü abonesiydim 2016 yılından beri. Tahhüüt bitti uzatamıyorum. Tahhüütsüz devam ediyoruz. Menmunum kalite süper kesintisiz hızlı internet.
Öneririm. Diğer firmalarada zam gelicek bilginize.
Tn nin. ön ödemeli sistemi bana saçma geliyor bana tahhüütlü gibi bir şey.

Doğru soyemişler. Sonraki ay faturası sms olarak + oim + site duyurular kısmına paylaşıyorlar ödemek istemesen pahalı ise cıkarsın. Başka firma kullanıyor ark. Haber vermeden son 1 gün kalmadan hemen fatura yolamışlar :D Ödeyin oyle cıkın diyorlarmış. Şaka gibi En azından milleni boyle değil.
Habersiz nasıl yapabilirler? Heryerde zam zam zam diye açıklamış milleni. Zaten önceden belliydi .TT Zam yapınca alternatif firmalar 4 ay icinde hepsi yapıyor. Mecbur yapmaları.

Adanadan bağlarlar ama. Trafik akışı istanbuldan.
https://www.sikayetvar.com/comnet-bilgi-iletisim-teknolojileri :(

Millenicom ping sorunu konusunda vb yatırım yapıyor düzeltiyor. Tabi comnet nasıldır bilemem.

Kendince sanırım fikrini belirtin saygı duyarım ama. %100 Türkiyenin en iyi firması (Kendi fikrim) Saygı duymanızı arz ederim.
Bir cok firma kullandım. TT-Milleni aboneliğim olmasına rağmen tt i kapatıp onuda milleni yapcam tt iyi hoş ama parasını haketmiyor. Milleni ile aynı ping değeri var. Mh ve önerilerimi dikkate alıp gerçekleştirende millenicom.

Netspeed yatırım keşke yapsa yapmıyor :D

Naısl haber vermeden zam yapıyorlar ne demek :D beni bilgilendirip+herkese açık şekilde paylaşmışlar.
Kanka sitesinden duyuru haricinde nereden bilgilendirme yapıyorlar anlatsana biraz ilk defa kullanmıyorum bu firmayı adamlar fatura maili bile atmaya üşeniyorlar veya sistemleri bozuk

Şu ping yatırımlarından bahsetmeyin artık baydım anlatmaktan.

etnetalw

80+ Bronze
Bu bilgiye nereden ulaştınız? Comnet 2019 da İSS olarak faaliyet göstermeye başlayan yeni bir firma olmasına rağmen BİLİŞİM 500 de 6. olmuştur. Bilginize. Comnet sadece bir İSS olmayıp aynı zamanda bir DATACENTER'dır. TurkNet, Turk Telekom ve diğer 12 yurt içi dışı operatörle iş birliği içinde olan bir firmanın az kapasiteli bir IP havuzu olmasına ihtimal vermiyorum.
Comnet Datacenter Dolar bazlı çallışıp pahalı bir datacenter olduğunu biliyorum. Kendim network,Telekomikasyon alanındayım. Peering,Ixp ile alakalı global şirketlerle maileşme içerisindeyim.
Siz benim sorduğum soruya cevap veriniz. Sonra bana bu soruyu sorunuz lütfen.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Comnet Datacenter Dolar bazlı çallışıp pahalı bir datacenter olduğunu biliyorum. Kendim network,Telekomikasyon alanındayım. Peering,Ixp ile alakalı global şirketlerle maileşme içerisindeyim.
Siz benim sorduğum soruya cevap veriniz. Sonra bana bu soruyu sorunuz lütfen.
Hangi soruyu?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Anlat ya bak daha çok merak ettim. Yani peşin ödemek sıkıntı anladığım kadarıyla. Ama anlamadığım şu 125 TL civarında 100 Mbps hız veren taahhütlü paket sunan firma var mı
Kanki şöyle düşün cebinde 1000tl var şuan internet hizmetin 100tl şimdi 10 aylık paran var ben diyorum ki toplu 10 ay almak yerine 700tlsini dolara yatırsan 300tl ile 3 ay ödesen sonra zam geldi aylık 25tl diyelim 3 ayda dolar arttı 700tl oldu 1000tl o 25tlik farkı dengelemiş oluyorsun senin yaptığın mantıksız değil sadece para bağlamak oluyor firmanın işine geliyor peşin para almak seninde işine geliyor tabii ama çok aşırı karlı değil bence

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Millenicom haber vermeden 195TL yaptı faturayı.
Başka İSS'ya geçeceğim sanırım.

etnetalw

80+ Bronze
Kanka sitesinden duyuru haricinde nereden bilgilendirme yapıyorlar anlatsana biraz ilk defa kullanmıyorum bu firmayı adamlar fatura maili bile atmaya üşeniyorlar veya sistemleri bozuk

Şu ping yatırımlarından bahsetmeyin artık baydım anlatmaktan.
Oim Gozukuyor. Müşteri temsilcisinden bilgi alabiliyorsun. Sms de atıyorlar. Site duyurular kısmındanda aylar onceden paylaşıyorlar? Siz bakmaktan aciz iseniz ben ne yapabilirim? Firma sizlere önceden bilgilendiriyor.
2016 dan beri kullanıyorum firmayı? Benden daha fazla kullanan kişiler var 10 senedir kullanan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,359
Üyeler
162,672
Son üye
mertsavage
Top Bottom