Neler Yeni

İnternete zam yolda: Millenicom taahhüt yaptırmıyor

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Kendi fikriniz. Okey fakat. 2016 dan beri kullanıyorum firma daha fazla gelişiyor gozumde. Fazla abone olması demek bu firma seviliyor ki fazla :
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. 2 Saat sürmüyor arasan bile 2dk da ulaşabiliyorsun yazsan bile hızlıca ilgileniyorlar.
2.Sms atıyorlar. Fakat sms şahsıma ait atıldığı için bu mümkün değil. Bilgiler gozukmekte riske atamam.
3.Site duyurular gibi teknoloji cağındayız bence gayet normal hiç bir firma bunu coğunlukla yapmıyorlar bile.
SmS gelmiyor diyerek bilgi alabilirsiniz.
1.cevabınıza yanıt olarak
WhatsApp Image 2023-01-06 at 18.04.49.jpeg

Aynen kanka 1 saat sonra yaz ya zahmet etmeseydin.
2.si kanıt bekliyorum ben attım
3.cevabınıza karşı internet çağında olması alakadar etmiyor bu hizmeti kullanan yaşlı biri olabilirdi zaten çalışıyorum hayatın belli bir temposu var her ay kullandığım aboneliklere ne kadar gelmiş diye bakıcaksak yandık.

Şimdi bir şey diyeceğim comnet övücü olcam. Hâlbuki Comnet 01.07.2022 den beri zam yapmadı. Artı olarak şimdi bile zam düşünmüyoruz diyorlar.
Müşteri desteğe sordum. Bilet sistemi var comnet in. Hem müşteri panelinin duyurular bölümünde hem de SMS kanalıyla önden zam bilgisini mevcut müşterilerle zamsız fiyatlardan hizmet süresi uzatmalarına fırsat tanımak için paylaşacaklarını söylediler.

Bunu daha önce yapmışlar. Geçmiş duyurulara baktım .

@Mehmet
Alıntıyı görüntüle

@Oneomous @Mehmet
Comnet en son 6 ay önce zam yapmış. Milleni 3 ayda 3 kere zam yaptı.
Zam olayına bir şey diyemicem fakat Comnet bunları yapıyorsa bir şeylerden kısıyordur millenicomun yaptığı acizlik.

etnetalw

80+ Bronze
1 yıldan fazla oldu geçeli ilk geçtiğimde fiyat olarak olsun hizmet olarak olsun daha iyi bir firmaydı bu konuyu görmezden gelemezsin.
Firma gelişiyor fakat sunucularının gelişmesinin benim için bir önemi yok altyapı kendisine ait değil TTnetten alıyor TTnet datasından geçiyor ilk önce TTnet kötü olduktan sonra Millenicomun isterse dünyanın en iyi datası olsa ne yazar.
Sms atmadıklarını ben buraya ss olarak atıyorum
Alıntıyı görüntüle
TT Peering routing olmasını ben talep ettim. 2 hafta içinde gerçekleşti.
Kendilerinin bir altyapısı var. Tanap Projesi socar şirketi Araştırabilirsiniz.
Sol-TT Altyapsıından hizmet veriyor. Sol altyapıda sol peering sol routing. TT Altyapı tt peering tt routing. Eskişehir-Ankara-İzmir-Kayseri gibi bir cok şehirde pop noktası mevcut. Kendini geliştiren bir firma. Sol routing iken tt oldu benim için yurtiçi pingim iyi oldu ama yurtdışı 10ms 20ms artı. TT Olmasını isteme sebebim. Sol routing geç cevap veriyor. Time out cok fazla. Cok yerel ip dolaşımı yapıyor. Sol hopları cok fazlaydı. TT Oldu stabil.
Ve türktelekom-Millenicom aboneliğim var. 2side aynı ping veriyor. Farklı pop olsada.(Yurtdışı için)

1.cevabınıza yanıt olarak
Alıntıyı görüntüle
Aynen kanka 1 saat sonra yaz ya zahmet etmeseydin.
2.si kanıt bekliyorum ben attım
3.cevabınıza karşı internet çağında olması alakadar etmiyor bu hizmeti kullanan yaşlı biri olabilirdi zaten çalışıyorum hayatın belli bir temposu var her ay kullandığım aboneliklere ne kadar gelmiş diye bakıcaksak yandık.

Zam olayına bir şey diyemicem fakat Comnet bunları yapıyorsa bir şeylerden kısıyordur millenicomun yaptığı acizlik.
Wp üzerinden müşteri temsilcisi/Canlı destek/Müşteri hizmetleri yazdığında 5dk içerisinde ekip bakıyor. Arayıp bilgi alabilirsin veya.
Sosyel medya hesaplarındanda yazabilirsin.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sol-TT Altyapsıından hizmet veriyor. Sol altyapıda sol peering sol routing. TT Altyapı tt peering tt routing. Eskişehir-Ankara-İzmir-Kayseri gibi bir cok şehirde pop noktası mevcut. Kendini geliştiren bir firma. Sol routing iken tt oldu benim için yurtiçi pingim iyi oldu ama yurtdışı 10ms 20ms artı. TT Olmasını isteme sebebim. Sol routing geç cevap veriyor. Time out cok fazla. Cok yerel ip dolaşımı yapıyor. Sol hopları cok fazlaydı. TT Oldu stabil.
Ve türktelekom-Millenicom aboneliğim var. 2side aynı ping veriyor. Farklı pop olsada.(Yurtdışı için)
Merhaba. Comnet abone sayısını açıkça paylaşmadi.

Duyuru şu şekilde
Bilişim 500 de 10 binlerce abonemiz sayesinde !

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem

Wp üzerinden müşteri temsilcisi/Canlı destek/Müşteri hizmetleri yazdığında 5dk içerisinde ekip bakıyor. Arayıp bilgi alabilirsin veya.
Millenicom aboneliğinizde TTnet altyapısına bağlı değil mi ?
Yurtiçi değerlerde aynıdır diye düşünüyorum çünkü yazdığım olaydan
Bu arada Millenicom kendi altyapısı konusunda yatırımı olduğunu bilmiyordum güzel bir hamle fiyatlar ondan yükselmiş olabilir firma daha büyümek için insanları mağdur bırakması bizim açımızdan hoş değil.
Güzel hamle ama verdiği hizmet konusunda yazdığım gerçekleri değiştirmiyor.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem

Kanka ben sana kanıt atıyorum ? Sende sms hakkında kanıtını bekliyorum
Ya wpyi felan bırak fotoğraflıyorum adam 1 saat sonra bağlanıyor sürekli olmuyor ama bunu yaşıyorum yani stabil bir müşteri temsilcisi yok.
Arama konusunda fena değiller ama.

etnetalw

80+ Bronze
Millenicom aboneliğinizde TTnet altyapısına bağlı değil mi ?
Yurtiçi değerlerde aynıdır diye düşünüyorum çünkü yazdığım olaydan
Bu arada Millenicom kendi altyapısı konusunda yatırımı olduğunu bilmiyordum güzel bir hamle fiyatlar ondan yükselmiş olabilir firma daha büyümek için insanları mağdur bırakması bizim açımızdan hoş değil.
Güzel hamle ama verdiği hizmet konusunda yazdığım gerçekleri değiştirmiyor.
Tanap projesi türkiye için cok önemli. Azerbeycanda yaşayan arkadaşım canlı canlı bana gostermişti Fiber doşuyorlar full.
Eğerki aktif olursa fiyat politikasını merak ediyorum. Ve sanırım kiralanacak bu altyapı.
Millenicom aboneliğim TTNet altyapısına bağlıdır. Yurtdışı değerlerim aynı. Ve tt e fazla para ödüyorum 2. hatı iptal edip milleni veya fixnet yapmayı düşünüyorum. TTNet hem pahalı hemde milleniden aynı pingi veriyor ne anladım bu işten tt e fazla para vermiycem artık. 3-4 ay sonra tahhüütüm biticek.

Kanka ben sana kanıt atıyorum ? Sende sms hakkında kanıtını bekliyorum
Ya wpyi felan bırak fotoğraflıyorum adam 1 saat sonra bağlanıyor sürekli olmuyor ama bunu yaşıyorum yani stabil bir müşteri temsilcisi yok.
Arama konusunda fena değiller ama.
Ben sms hakkında size yorumumu yaptım. Ben %1 anca wp den iletişime geçmişimdir sürekli arıyorum. Acelem yoksa wp den yazıyorum. Aradığımda zaten 2dk sürmeden açıyorlar ve sürekli farklı bir ekip denk geliyor.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Tanap projesi türkiye için cok önemli. Azerbeycanda yaşayan arkadaşım canlı canlı bana gostermişti Fiber doşuyorlar full.
Eğerki aktif olursa fiyat politikasını merak ediyorum. Ve sanırım kiralanacak bu altyapı.
Millenicom aboneliğim TTNet altyapısına bağlıdır. Yurtdışı değerlerim aynı. Ve tt e fazla para ödüyorum 2. hatı iptal edip milleni veya fixnet yapmayı düşünüyorum. TTNet hem pahalı hemde milleniden aynı pingi veriyor ne anladım bu işten tt e fazla para vermiycem artık. 3-4 ay sonra tahhüütüm biticek.

Ben sms hakkında size yorumumu yaptım. Ben %1 anca wp den iletişime geçmişimdir sürekli arıyorum. Acelem yoksa wp den yazıyorum. Aradığımda zaten 2dk sürmeden açıyorlar ve sürekli farklı bir ekip denk geliyor.
Kanka yanlış anlama ama data ile ilgili bir yerde çalışıyorum yazmıştın sanırım TTnet ile milleni pingi aynı diyorsun Altyapı TTnetin ya hani daha neyi söyliyeyim hani
Evet TTnet pahalı kurtulun.
Tamam size gelen smsi atmadınız lafla olmuyor o işler ?

Tanap ?
1673018662608.png

etnetalw

80+ Bronze
Kanka yanlış anlama ama data ile ilgili bir yerde çalışıyorum yazmıştın sanırım TTnet ile milleni pingi aynı diyorsun Altyapı TTnetin ya hani daha neyi söyliyeyim hani
Merhabalar,
Kurumsala bağlıyorum artık D:
Hocam TTNet altyapısı olunca TTNet ile aynı pingi alabilmeniz cok zor.
Bunu yapabilmek için.
TT Peering önceliği.
TT Routingi.
TT İp
Cok fazla ipv4 routing olup. TT nin tüm cıkışlarınıdan yararlanmak.
Ixp oluşturmak.
TT PoP noktasını kiralamak.
Bir cok şey sonrasından TT İle aynı değerleri alabilirsiniz.
Cunku benim arkadaşım TürkNet kullanıyor yan komşumuz.
Kendisi 70ms alıyor. Nedeni.
Kendi pop noktası
TN Kendi peeringini kullanıp netix e devrediyor.
Tn routing kullanıyor.
Tn kendi ip sini kullanıyor
Fazla routingi var hepsinin coğu kendisine ait.
Bundan dolayı pingi yüksek ama ttnet altyapısı :)

Tanap ?
Alıntıyı görüntüle
Buradan detaylı bilgi alabilirisniz.
Socar şirketi bir doğalgaz şirketi denilebilir. Azerbeycan devletine aittir.
Doğalgaz boru hattı doşenirken. Fiber hatıda doşemekteler.
Kıasaca hem doğalgaz boru hattı hemde fiber altyapısı olmuş oluyor.

Tanap ?
Alıntıyı görüntüle

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Merhabalar,
Kurumsala bağlıyorum artık D:
Hocam TTNet altyapısı olunca TTNet ile aynı pingi alabilmeniz cok zor.
Bunu yapabilmek için.
TT Peering önceliği.
TT Routingi.
TT İp
Cok fazla ipv4 routing olup. TT nin tüm cıkışlarınıdan yararlanmak.
Ixp oluşturmak.
TT PoP noktasını kiralamak.
Bir cok şey sonrasından TT İle aynı değerleri alabilirsiniz.
Cunku benim arkadaşım TürkNet kullanıyor yan komşumuz.
Kendisi 70ms alıyor. Nedeni.
Kendi pop noktası
TN Kendi peeringini kullanıp netix e devrediyor.
Tn routing kullanıyor.
Tn kendi ip sini kullanıyor
Fazla routingi var hepsinin coğu kendisine ait.
Bundan dolayı pingi yüksek ama ttnet altyapısı :)
Yanlış anlama fakat saçmalıyorsun gibi geldi dandik bir firma kullanmadım fakat Milleniden önce süperonline kullanıyordum pingim aynı şekilde azdı 10ms felan şimdi diyorsun yan komşum 70 ms speed test için 70ms yüksek değer Türknette bu konuda başarılı bir firma sen 10 alırken o 70 alamaz öyle bir şey yok.
Sms konusunda size bilgilendirme yaptığını iddia etmiştin hala o konuda bir cevabın yok.
He bu arada TTnet hizmetini iptal ettirip herhangi bir a firmasına geçince pingin yine pek değişmediğini görünce demek istediğim şeyi anlarsın.

Normalde 10 ms 9 ms alırken
Şuan
1673019007318.png

Millenicom suçlu senin demene göre

etnetalw

80+ Bronze
Yanlış anlama fakat saçmalıyorsun gibi geldi dandik bir firma kullanmadım fakat Milleniden önce süperonline kullanıyordum pingim aynı şekilde azdı 10ms felan şimdi diyorsun yan komşum 70 ms speed test için 70ms yüksek değer Türknette bu konuda başarılı bir firma sen 10 alırken o 70 alamaz öyle bir şey yok.
Sms konusunda size bilgilendirme yaptığını iddia etmiştin hala o konuda bir cevabın yok.
He bu arada TTnet hizmetini iptal ettirip herhangi bir a firmasına geçince pingin yine pek değişmediğini görünce demek istediğim şeyi anlarsın.
70MS Valve sunusunda almaktadır.
Ben zaten peering,ıxp goruşmeleri yapıyorum firmalarla maileşiyorum. Ve ping sorunlarının genel kaynağını biliyorum.
Yakın tarih olmasada bir telekomikasyon/Gsm hizmetimiz olcaktır inşallah.
Türknet kullandım. 2019 Yılında pingi gine aynıydı. TTNet altyapısı olunca tüm firmalarda aynı pingi alamasınız. Sadece Millenicom gibi yatırım yapar iseniz bu mümkün.
Sebeplerini üste belirtim.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
70MS Valve sunusunda almaktadır.
Ben zaten peering,ıxp goruşmeleri yapıyorum firmalarla maileşiyorum. Ve ping sorunlarının genel kaynağını biliyorum.
Yakın tarih olmasada bir telekomikasyon/Gsm hizmetimiz olcaktır inşallah.
Türknet kullandım. 2019 Yılında pingi gine aynıydı. TTNet altyapısı olunca tüm firmalarda aynı pingi alamasınız. Sadece Millenicom gibi yatırım yapar iseniz bu mümkün.
Sebeplerini üste belirtim.
"Türknet kullandım. 2019 Yılında pingi gine aynıydı"
Şu konuya biri gelir umarım a firması ile hız testi atar 10mslı
Valve sunucusunda baz alın aynen doğru hareket.

etnetalw

80+ Bronze

Normalde 10 ms 9 ms alırken
Şuan
Alıntıyı görüntüle
Millenicom suçlu senin demene göre
Sizce burdaki sorun nedir? Hemen Mert kuşkapan sunusunda neden yüksek ping aldığınızı.
1. Mert kuşkapan sunucusu istanbul comnet veri merkezinde barınmaktadır. Speedtest lokasyon bursa gostermesine bakma.
2.Comnet ile millenicom peeringi bulunmuyor. TTnet cıksada Comnet devrediyor. Trafiği yurtdışı yonlendirip. Tekrar türkiyeye gondererek Pinginiz artış yaşanıyor.
Nedeni cok basit. Comnet datacenter ile bir millenin bir peeringi ara bağlantısı olmaması ve. Gİden trafiği yurtdışına yonlendirmesi.
Türktelekom suncuusu seçip test atınız :)

"Türknet kullandım. 2019 Yılında pingi gine aynıydı"
Şu konuya biri gelir umarım a firması ile hız testi atar 10mslı
Valve sunucusunda baz alın aynen doğru hareket.
Valve sunucusna zaten 70ms belirtim demin üste.
Yurtiçi pingi için bir şey demedim? Dediğimi hatırlamamaktayım.

Türktelekom Veya Millenicom ile Bir peeringi bulunmamaktadır. Trafiği yurtdışı gonderip tekrar tr geliyor. Pinginizin bu kadar yüksek olması cok normal.
Bana firmayı kotulemek için Comnet datacenter sunuculu suncuuyu seçip speedtest atmayınız :D

Top Bottom