Neler Yeni

İnternete zam yolda: Millenicom taahhüt yaptırmıyor

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Cevabınızı cevapladım.
Ben bunları okuyacak bilgiye sahip değilim siz okuyabildiğinizi iddia ediyorsunuz ilk bursa mertkuskapandan alırsan öyle olur diyorsun comnet bağlı vs vs diyorsun sonra aynı yerden tekrar yapıyorum 10 çıkıyor bursa TTnetten yapıyorum yine 10 çıkıyor sonra bana bunları atıyorsun.

etnetalw

80+ Bronze
Comnet yetkilisi görse adamı işe alır
Adamın Logosu comnet zaten D:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bunları okuyacak bilgiye sahip değilim siz okuyabildiğinizi iddia ediyorsunuz ilk bursa mertkuskapandan alırsan öyle olur diyorsun comnet bağlı vs vs diyorsun sonra aynı yerden tekrar yapıyorum 10 çıkıyor bursa TTnetten yapıyorum yine 10 çıkıyor sonra bana bunları atıyorsun.
Bunu size mi atmışım? Ben bunu konu sahibine attığımı hatırlıyorum?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Adamın Logosu comnet zaten D:

Bunu size mi atmışım? Ben bunu konu sahibine attığımı hatırlıyorum?
Konu çok uzadı hatırlamıyorum
1673020524519.png

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
millenicomla nasıl başa çıkıyorsunuz ya hiçbir şekilde muattap yok. Deli olursun.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem
Sizin bilginiz olduğuna eminmisiniz?
Bir ip karalarsınız bi ttnet altyapı olunca tüm firmalar aynı pingi verir diyorsunuz. Bi tracert bitmeden foto atarsınız bi routing sonuçlarını gizlersiniz anlamış değilim.
Ben bilgiliyim diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum ilk önce sms konusuna netlik getirin sms atıyor diyordunuz konuyu kapattınız
TTnet altyapısı olunca aynı pingi verir diyorum hatta bunu kanıtlarım başka firmaya geçtikten sonra fakat 2 ay sonra buraya gelip size kanıt atmakla uğraşamam şahsen.
Siz firmayı savunmaya devam edin TTnet altyapısı leş olduğu 50ms aldığın zaman millenicom sayesinde 10ms alabileceğini düşünmeye devam edebilirsin :)
Konuyu daha fazla uzatmıyorum

millenicomla nasıl başa çıkıyorsunuz ya hiçbir şekilde muattap yok. Deli olursun.
Adam kesintisiz internet aldığı için fazladan para verecek.Kesintisiz interneti hizmet sanıyor.He düşük pingli pardon

etnetalw

80+ Bronze
Ben bilgiliyim diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum ilk önce sms konusuna netlik getirin sms atıyor diyordunuz konuyu kapattınız
TTnet altyapısı olunca aynı pingi verir diyorum hatta bunu kanıtlarım başka firmaya geçtikten sonra fakat 2 ay sonra buraya gelip size kanıt atmakla uğraşamam şahsen.
Siz firmayı savunmaya devam edin TTnet altyapısı leş olduğu 50ms aldığın zaman millenicom sayesinde 10ms alabileceğini düşünmeye devam edebilirsin :)
Konuyu daha fazla uzatmıyorum

Adam kesintisiz internet aldığı için fazladan para verecek.Kesintisiz interneti hizmet sanıyor.He düşük pingli pardon
Dostum.
Ttnet altyapısı olunca her firmadan aynı pingi hizmeti alsaydık millet en ucuz firmayı tercih ederdi oda poyraznet. Kullanırdı tüm Türkiye 60 tane tr de internet firması açılmazdı. O zaman hiç bir firma peering ıxp pop ip yatırımı yapmazdı.
Adamlar parayı bedava bulup boşa yatırımı yapıyor sanıyorsun? Bu peering ıxp pop ip nedir araştırın ne işe yarar sonra routing nedir araştırıp sonra bana yazınız lütfen.
Bende ıxp peering için şirketle maileşmem. Yaparım tt %100 peering yaparım 2k ipv4 24 ipv4 routing veririm hizmeti kaarıma bakarım senin lafına bakarsak.
İnternet cıkışı ttnet olmuyor hep. Türktelekom bile yurtdışı cıkışı nı twelve99 sonra gtt ntt level3 gibi şirketlere aktarıyor. :)

Yurtiçi bile bazen teknotele devredebiliyor İstanbul a giderken :) şimdi ttnet altyapısı mı teknotel? Hayır kendi altyapısı. Ara bağlantı oluşturuyor giden trafik ücretini ttnet ödüyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Dostum.
Ttnet altyapısı olunca her firmadan aynı pingi hizmeti alsaydık millet en ucuz firmayı tercih ederdi oda poyraznet. Kullanırdı tüm Türkiye 60 tane tr de internet firması açılmazdı. O zaman hiç bir firma peering ıxp pop ip yatırımı yapmazdı.
Adamlar parayı bedava bulup boşa yatırımı yapıyor sanıyorsun? Bu peering ıxp pop ip nedir araştırın ne işe yarar sonra routing nedir araştırıp sonra bana yazınız lütfen.
Bende ıxp peering için şirketle maileşmem. Yaparım tt %100 peering yaparım 2k ipv4 24 ipv4 routing veririm hizmeti kaarıma bakarım senin lafına bakarsak.
İnternet cıkışı ttnet olmuyor hep. Türktelekom bile yurtdışı cıkışı nı twelve99 sonra gtt ntt level3 gibi şirketlere aktarıyor. :)

Yurtiçi bile bazen teknotele devredebiliyor İstanbul a giderken :) şimdi ttnet altyapısı mı teknotel? Hayır kendi altyapısı. Ara bağlantı oluşturuyor giden trafik ücretini ttnet ödüyor.
Merhaba.
Comnet IP adreslerinin hepsi kayıtlı değil. Firmanın IP adres güncelleme süreci devam etmekte.
Misal benim ISP sorgulamam bu şekilde:
1673027180166.png

Bu adı (GEO TEKNOLOJI A.S) arattığınızda hiçbir veri bulunmamaktadır. Kaydı 2021 yeni açılmıştır ve güncelleme almamıştır.
Saygılarımla.

etnetalw

80+ Bronze
Merhaba.
Comnet IP adreslerinin hepsi kayıtlı değil. Firmanın IP adres güncelleme süreci devam etmekte.
Misal benim ISP sorgulamam bu şekilde:
Alıntıyı görüntüle
Bu adı (GEO TEKNOLOJI A.S) arattığınızda hiçbir veri bulunmamaktadır. Kaydı 2021 yeni açılmıştır ve güncelleme almamıştır.
Saygılarımla.
Merhabalar,
Peki neden? İp değişmiyor arkadaşımın değişmiyordu?
İyi günler.
Herhangi bir ipv4 kaydı bulunmuyor ve ip kiralatan bir şirket.

etnetalw

80+ Bronze
Bunun bilgisine sahip değilim. Kullanıma ve internet performansına etkisi bulunmadığını düşünüyorum.
İp Havuzu şişiyor. Cgnat zaten pişmanlıktır.
Ve her siteye giriş cıkış ipsini bırakıyorsun. Vb vb.
Cgnat performans farkettiriyor

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İp Havuzu şişiyor. Cgnat zaten pişmanlıktır.
Ve her siteye giriş cıkış ipsini bırakıyorsun. Vb vb.
Cgnat performans farkettiriyor
6K IPv4 var dediniz ya. Onun dışında da IP'leri olduğunu zannediyorum. Sadece güncelleme almamıştır.
Aşağıdaki firmalarla iş ortaklığı bulunan bir firma basit değildir diye düşünüyorum.
1673032315640.png

Top Bottom