Neler Yeni

İnternete zam yolda: Millenicom taahhüt yaptırmıyor

etnetalw

80+ Bronze
6K IPv4 var dediniz ya. Onun dışında da IP'leri olduğunu zannediyorum. Sadece güncelleme almamıştır.
Aşağıdaki firmalarla iş ortaklığı bulunan bir firma basit değildir diye düşünüyorum.
Alıntıyı görüntüle
Bunları internet altyapısı için kullanıyor mu? O önemli. 150 üzeri ara bağlantı diyor 150 üzeri peering goremedim hiç bir bgp sitesinde?
Bu kadar fazla peering olsa ne olmasa ne. Önemli olan bunu kullanıcıya internet cıkışında sunabilmek routing de.
Tracert 146.66.155.1
Tracert 1.1.1.1
Tracert 8.8.8.8
Tracert www.meta.com
Atarmısınız?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Tracert 146.66.155.1
1673034640038.png

Tracert 1.1.1.1
1673034704130.png

Tracert 8.8.8.8
1673034756872.png

1673034820282.png

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

etnetalw

80+ Bronze
Adana. Altyapı sözde VDSL. Ama çöp ötesi bir şey. Yani şöyle söyliyim. VDSL daha 2 3 aydır var bu mahallede. Kahrolasıca 21 eylül öncesi hep ADSL idi. :( Hüüü

O ne demek bilgim yok. Ama galiba İstanbul. Çünkü IP adresim ISTANBUL 34 TR gösteriyor.
Trafiğiniz istanbula gidiyor comnet sadece sanırım istanbul popu var.
Adana mı? Adana için en yakın pop noktasına bağlaması sizlere daha düşük ping sunabilmektedir. Türktelekom ve tt popunu kullanan millenicom verebilir adanada hem ip si hem pop noktası vardı aylar onceden halla aktif ise daha düşük ping verebilir.
Hayırlı olsun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Trafiğiniz istanbula gidiyor comnet sadece sanırım istanbul popu var.
Adana mı? Adana için en yakın pop noktasına bağlaması sizlere daha düşük ping sunabilmektedir. Türktelekom ve tt popunu kullanan millenicom verebilir adanada hem ip si hem pop noktası vardı aylar onceden halla aktif ise daha düşük ping verebilir.
Hayırlı olsun.
Tekrardan merhaba.
Bakın. Millenicom'u fiyat politikasını göz ardı edecek olursak çok beğeniyorum. Müşteri hizmetleri olsun, teknik desteği olsun artık neyi varsa. 35'in 35'ini de bana sağlıyordu. Tabi 20'lere düştüğü de oluyordu ama o Comnet'te de oluyor. Altyapı çöp dediğim gibi.
Kısaca Millenicom sevdiğim firmalardan idi. "İDİ" Taahhüt alımına kapatmasaydı hala önerirdim firmayı. Ama UCUZ internet bağlamında önereceğim bir firma değil. Fakat adamın parası vardır. Ben de öneririm.
Farkettiyseniz Comnet'i sadece F/P, uygun fiyatlı İSS isteyenlere öneriyorum. Yeri geliyor TurkNet de öneriyorum. Benim GIBIR hariç hiçbir İSS ile sorunum yok. Sadece sizin Comnet ile sorununuz var bunu anlamış değilim.
Millenicom'a geçemem. Beni fiyat olarak aşıyor. Yoksa firmadan gayet memnundum.

etnetalw

80+ Bronze
Tekrardan merhaba.
Bakın. Millenicom'u fiyat politikasını göz ardı edecek olursak çok beğeniyorum. Müşteri hizmetleri olsun, teknik desteği olsun artık neyi varsa. 35'in 35'ini de bana sağlıyordu. Tabi 20'lere düştüğü de oluyordu ama o Comnet'te de oluyor. Altyapı çöp dediğim gibi.
Kısaca Millenicom sevdiğim firmalardan idi. "İDİ" Taahhüt alımına kapatmasaydı hala önerirdim firmayı. Ama UCUZ internet bağlamında önereceğim bir firma değil. Fakat adamın parası vardır. Ben de öneririm.
Farkettiyseniz Comnet'i sadece F/P, uygun fiyatlı İSS isteyenlere öneriyorum. Yeri geliyor TurkNet de öneriyorum. Benim GIBIR hariç hiçbir İSS ile sorunum yok. Sadece sizin Comnet ile sorununuz var bunu anlamış değilim.
Millenicom'a geçemem. Beni fiyat olarak aşıyor. Yoksa firmadan gayet memnundum.
Ben her firmayı öneririm. Fakat Fiyat derdi çekmeyen alternatif firmalar olarak Fixnet,Millenicom öneriyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

etnetalw

80+ Bronze
Valla mesajlarınızdan Comnet düşmanı olduğunuza kanaat getirdim. :D

Böyle kullanıcıya şahsen ben sadece TT öneririm. Muhatap var. Altyapı sahibi ile direkt iletişime geçiyorsun.
Bunu soyleyebilmen için 2017 yılından beri telekom kullanabilmeni öneriridim :(
1 Ay Altyapısal sorunu çözemediler sonra çözdüler.
ComNet Sadece 150+Peering diyip. 150+Peeringi hem sitelerde hem routing de goremiyoruz. İpv4 yatırımı az. Tek taraflı trafik toplanıp tek pop noktası mevcut. Bilginize.

Hasan344

80+ Gold
millenicom rezalet bir şirket cidden 100mbps'lik paket var kaç gündür 10mbps ile idare ediyorum. 9 kere arıza kaydı oluşturdum kimse bakmaya gelmiyor bıktım cidden.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
millenicom rezalet bir şirket cidden 100mbps'lik paket var kaç gündür 10mbps ile idare ediyorum. 9 kere arıza kaydı oluşturdum kimse bakmaya gelmiyor bıktım cidden.
Valla fiyat politikasını göz ardı edersem ben de iyi hizmet aldım. 1 günde ADSL hattımı VDSL'e taşıdılar.

Hasan344

80+ Gold
Geneleme yapma. Bende nie sorun yok? Demeki senin altyapında sorun var.
Okuduğunu anlamadan mesaj yazma. Zaten ekipler gelmiyor diyorum. Senin gibi adamlar yüzünden gece gece sinirleniyorum. 3 haftadır ekipler uğramadı diyorum anladığında bak .

Top Bottom