İnterneti kablolu kullanmak mantıklı mı?

Selamlar, iyi forumlar.

Arkadaşlar, anakartım Wi-Fi 6 destekliyor ve yanında gelen adaptörü kullanıyorum. 1000 Mbps altyapım var, kablosuzda 800–900 Mbps civarı hız alıyorum. Fazla indirme yapan biri değilim, online oyunları fazla oynuyorum ping değerlerim de şu şekilde: LoL'de 25ms, Valo'da 20-25ms, PUBG'de 80ms.
Şimdi kararsız kaldığım nokta şu: Modem daire kapısının üzerinde, kablo çekmek biraz zahmetli olacak ve 30 - 40 metre kablo gidecek. Şu an aslında hız ve ping değerlerim iyi görünüyor ama kablo çeksem interneti kat ve kat daha verimli kullanabilir miyim? Yani hem çirkin kablo görüntüsüne hem de zahmet etmeye değer mi? Fark görebilir miyim?
Benim anlamadığım şey 40 metre kablo gerekecek kadar uzak mesafeden nasıl böyle iyi Wifi sinyali alıyorsunuz? Ben evin bir ucundan diğer ucuna kablo çektim 20m kablo rahat yetti, kablonun 20m ötedeki ucunda kablosuz internet hiç çekmiyordu.

hocam 200mbps kasayla modem arası 1 metre valoda falan cok nadiren ping artışı oluyordu wifi6e anakartımla) kabloluya gectim ben ping sorunu yoksa kullanabilirsin test et oyunlarda bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,980
Üyeler
184,369
Son üye
Ropsklts
Geri