İnternetim sürekli kopuyor

serhattix

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhabalar yaklaşık 2 haftadır bu sıkıntı var. Dsmart net kullanıyorum alt yapı ttelekom. Evimde telefonlar laptop ve xbox var internete baglandıgım internet var ama kopuyor sürekli wifi bazen giriyor bazen girmiyor xboxda oyunlara oturumlara girmiyor sadece netflixe giriyor aradığımda bana hiç bi sorun olmadıgını modem değiştirmem gerektigini söylediler farklı modem denedim yine aynı sıkıntı var en son çagre bu gün kabloyu değiştirdim ama yine aynı sorun sorunumu ne kablo ne modem nede dsmart yetkilileri çözebiliyor ne yapmam gerek ?

modem arayüzünde DSL kısmında snr margin değerlerini söyler misiniz

modem arayüzünde DSL kısmında snr margin değerlerini söyler misiniz
Current snr margin 7.8 dB yazıyor
Post automatically merged:

Güncelleme internet hızımı düşürttüm müşteri temsilcisinden ama. Yine aynı sorun devam ediyor

Son düzenleme:
Current snr margin 7.8 dB yazıyor
Post automatically merged:

Güncelleme internet hızımı düşürttüm müşteri temsilcisinden ama. Yine aynı sorun devam ediyor
altyapınız 10db altında olduğu için kesilmeler olması normal

Bina içi kablolamayı elden geçirmeniz lazım. Yani binanızda dairelere giden kabloların toplandığı bir kutu vardır. O kutudan evinize giden hattı CAT6 kablo ile yenilerseniz en sağlıklı sonuç olur. Bir diğer SNR yükseltme yöntemi de hızınızı düşürtmenizdir.

Bina içi kablolamayı elden geçirmeniz lazım. Yani binanızda dairelere giden kabloların toplandığı bir kutu vardır. O kutudan evinize giden hattı CAT6 kablo ile yenilerseniz en sağlıklı sonuç olur. Bir diğer SNR yükseltme yöntemi de hızınızı düşürtmenizdir.
Bu gün kabloyu cat 6 çektik internetin hızınıda düşürttük ama yine aynı snr margin değeri 7.8 db

DNS Sunucularınızı Şu Şekilde Güncelleyin
Sunucu 1 45.143.99.136
Sunucu 2 1.1.1.1

Geri