İnternette %99 Anonimlik Mümkün mü?

25 yıldır internetteyim 2014lere kadar mümkündü. Fakat 1.si neden böyle bir ihtiyaç duyuyorsunuz? Ruhsal bir hastalığınız yoksa sebebi nedir?
2.si böyle bir şey artık mümkün değil çünkü var olan internet alyapısından kurtulup rusya gibi kendi sunucu ve bağlantınız olması laızm dıştan bağımsız.

%60lara kadar anonimlik sağlarsınız ama bunun üstüne çıkmak çok çok zordur. Çünkü donanımsal kimlikler bağlantı parametreleri cihaz bilgileri takip edilebiliyor. Edebildikleri için zaten adamlar bir halt işleyip başka ülkeye kaçıyorlar ya hongonk gibi suçlu teslimiyeti olmayan yerlere.
Onlar angut muydu anonaim olamadılar tabiri caizse.
evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence 1 tane VM kuracağım için yeterli olur i7 14700f 16gb ram
eevt ancak % 99'a kadar anonimlik olmaz kesin bir oran olmamakla birlikte ortalama bir anonimliğiniz olur

25 yıldır internetteyim 2014lere kadar mümkündü. Fakat 1.si neden böyle bir ihtiyaç duyuyorsunuz? Ruhsal bir hastalığınız yoksa sebebi nedir?
2.si böyle bir şey artık mümkün değil çünkü var olan internet alyapısından kurtulup rusya gibi kendi sunucu ve bağlantınız olması laızm dıştan bağımsız.

%60lara kadar anonimlik sağlarsınız ama bunun üstüne çıkmak çok çok zordur. Çünkü donanımsal kimlikler bağlantı parametreleri cihaz bilgileri takip edilebiliyor. Edebildikleri için zaten adamlar bir halt işleyip başka ülkeye kaçıyorlar ya hongonk gibi suçlu teslimiyeti olmayan yerlere.
Onlar angut muydu anonaim olamadılar tabiri caizse.
donanım kimliklerini kapatmak için zaten sanal makine kuruyorum sanal makine ile mac adresi vs değiştirilebilyor tarayıcı parmak izi dersenizde qubes os + tor kullanayım diyorum ?

Dünyada arananlar listesinin başında sen varsan o iş yaş.
Sistemi kuranlar belli onların sistemini ister yerin 30 km derinliğinde kullan yine seni bulurlar. Neden çünkü bi kere teknoloji aletin donanımını, çalışma prensibini ve yazılımını sen üretmedin. İlla bir yerde açığın var.

donanım kimliklerini kapatmak için zaten sanal makine kuruyorum sanal makine ile mac adresi vs değiştirilebilyor tarayıcı parmak izi dersenizde qubes os + tor kullanayım diyorum ?
1748163813582.webp

İstersen dene.

Şurdaki örnek amaçlı şemadan anlatayım. Bu gördüğün paket sunucularından birisi senin gerçek adresini tutuyor diğerleri onun gönderdiği sanal bilgileri tutuyor.
Seni bulmak için ilk önce Ankara Yargıtaya gidiliyor kimdir bilmiyorum bana İstanbul başsavcıdan geldi diyor oraya gidiliyor sonra başsavcı diyorki bana Samsun 5. Sulh hakimliğinden geldi diyor oradakine gidiyor ordakide ben bilmiyorum paket ismi bu bana filan mahalle muhtarlığından geldi muhtara gidiyor bunu bana ileten Rıza emmi diyor. Rıza Çevik ismi ortaya çıkmış oluyor.

Hiçkimsenin sana yamuk yapmaması lazım bu durumda buna inanıyorsan buyur git sen bilirsin...

Ben diyelimki :
Ana bilgisayarıma Linux kuruyorum, Windows falan yok. Sistemde DNS ayarlarımı Mullvad DNS’e, VPN’i de Mullvad’a yönlendiriyorum. Kayıt tutmayan, güvenli bir çıkış sağlıyorum.
Bu ana Linux sistemin içine sanal makineyle Qubes OS kuruyorum. Qubes sayesinde her uygulama izole, güvenlik katlanıyor.
Qubes’in içinde internete tarayıcıyla çıkacaksam sadece Tor kullanıyorum. Zaten WebRTC kapalı, Tor ekstra koruyor.
Yani Mullvad VPN + NextDNS + Qubes OS + Tor kombinasyonuyla, cihaz izinden IP sızıntısına kadar her şeyi kapatıyorum.

böyle bir senaryoda %99 anonimlik mümkün müdür sizce bilgisi olan yazabilir mi yada anonimliği arttırmak için ne yapılabilir ?
Basit bir temel felsefe. Şuan internetten araştırarak elde ettiğin yani herkesin elde edebileceği bilgiler ve program ile kurduğun sistemin hiç bir zaman gizliliği olmaz ama üst düzey gizli bir şey yapmıyorsan kimse senin için uğraşmaz bu yüzden fazla kafana takma ama üst düzey gizlilik gerektiren bir iş yapıyorsanız sizi bu şeyler kurtarmaz.

Geri