Neler Yeni

BIOSTAR Anakart için Fan Kontrol Çözümleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Forumda da çok kez sorulmuş ve yanıt alınamamış bir soru. Tamamen tecrübelere ihtiyaç var

Benim de kullanıyor olduğum kasanın fan kontrolü için bir uygulaması yok, BIOS bu konuda yetersiz, muhtemelen anakart tercihimden dolayı ( BIOSTAR B650MP-E PRO ) zaten böyle bir sıkıntı var. Sıkıntının adı FAN
Hızları ayarlayamıyorum, sürekli son devir çalışıyorlar ve gürültüye sebep oluyor.
Soru ise şu, bunları TEK BİR APARAT ile bağlamak için yeterli kaliteye ve tabi ki uygun fiyatta bir ürün
Piyasada bununla ilgili fazlaca ürün var ama kullanıcı yorumları çok dengesiz.
Hem benim için hem de bununla ilgili bilgi arayışında olanlar için fikirlerinizi sunabilir misiniz? Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.

Son düzenleme:

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
M.Rüzgar Özen
Başlık tamamen ilgi çekmek amaçlı, yeterli veriye ulaşılabilirse başlık düzenlenir arama motorundan bu konuyu arayanlar sonuca burada ulaşabilirler
Forumda da çok kez sorulmuş ve yanıt alınamamış bir soru. Tamamen tecrübelere ihtiyaç var

Benim de kullanıyor olduğum kasanın fan kontrolü için bir uygulaması yok, BIOS bu konuda yetersiz, muhtemelen anakart tercihimden dolayı ( BIOSTAR B650MP-E PRO ) zaten böyle bir sıkıntı var. Sıkıntının adı FAN
Hızları ayarlayamıyorum, sürekli son devir çalışıyorlar ve gürültüye sebep oluyor.
Soru ise şu, bunları TEK BİR APARAT ile bağlamak için yeterli kaliteye ve tabi ki uygun fiyatta bir ürün
Piyasada bununla ilgili fazlaca ürün var ama kullanıcı yorumları çok dengesiz.
Hem benim için hem de bununla ilgili bilgi arayışında olanlar için fikirlerinizi sunabilir misiniz? Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.
Aklınızda olan ürünleri yazın bencegelen diğer arkadaşlar baksın, ben pek anlamıyorum biostardan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aklınızda olan ürünleri yazın bencegelen diğer arkadaşlar baksın, ben pek anlamıyorum biostardan.
MSI ve ASUS gibi masa üstü kontrol programı yok, daha üst düzey anakartlar için böyle hizmet sunuyormuş Biostar. Bana da kendim kontrol edebileceğim bir şey gerekiyor.

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
M.Rüzgar Özen
MSI ve ASUS gibi masa üstü kontrol programı yok, daha üst düzey anakartlar için böyle hizmet sunuyormuş Biostar. Bana da kendim kontrol edebileceğim bir şey gerekiyor.
Bende Msı anakart bulunuyor, dediğim gibi biostardan pek anlamam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Bende Msı anakart bulunuyor, dediğim gibi biostardan pek anlamam.
Hocam soru zaten Biostar ile alakalı değil, fan çoklayıcı fan uclarını birbirine bağlayabilecek bir aparat önerisi istiyorum. Biostar' ın konuyla tek alakası önrek bir anakart vermek istemiş olmam.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Fanları kontrol etmek için yazılım kullanmak zorunda değilsin zaten. BIOS üzerinden detaylıca kontrol edebilirsin. Fan çoklayıcı ise dert değil zaten 100 liralık bir ürün. https://www.amazon.com.tr/dp/B09P7NTY22?tag=akakceprime-21&psc=1
Bios üzerinden işlemci fanlarını ve kasanın 3 adet fanından sadece 1 tanesine müdahale edebiliyorum. Bu da yeterince iş görmüyor diğer ikisi son sürat dönmeye ve ses yapmaya devam ediyor. Bu gönderdiğiniz ürünün bir ucunu anakart diğer kalan uclara fanlar rahatlıkla bağlanabiliyor mu? 3 pin 4 pin olayları, benim fan girişleri 3 pin görselde 4 lü de gösteriyor sanki

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bios üzerinden işlemci fanlarını ve kasanın 3 adet fanından sadece 1 tanesine müdahale edebiliyorum. Bu da yeterince iş görmüyor diğer ikisi son sürat dönmeye ve ses yapmaya devam ediyor. Bu gönderdiğiniz ürünün bir ucunu anakart diğer kalan uclara fanlar rahatlıkla bağlanabiliyor mu? 3 pin 4 pin olayları, benim fan girişleri 3 pin görselde 4 lü de gösteriyor sanki
Fan 3 pin ise DC kontrol gerektirir o, seçeneği varsa bios üzerinden o da kontrol edilir.

Top Bottom