İnternetten anlayan var mı / binaya fiber bağlatma konusu

Adem Türk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
686
Altyapım VDSL evimden 100mbps alabiliyorum dolap 10 metre yakında. 4-5 yıldır turknet kullanıyorum. Ufak bir sorunum dahi olmadı. Alt katımda otuan ablam da aynı sorundan muzdarip. Kendisi daha önce turktelekom kullanıyordu. O turktelekomda kesinti yaşamaya başlayınca onu da turknet'e geçirdim. 2026 yılına girdik 1 hafta düzgün internet kullanamaz oldum sürekli kopmalar oluyor. İç tesisatta sorun gözükmüyor, modem sağlam, ekiplerin söylediğine göre saha dolabı ve ev arasındaki bağlantılarda da sorun yok. Modem ışıkları yanıyor, internet bilgisayarda ve modem arayüzünde bağlı gözüküyor ama bağlantı yok. arayüzden şu ekran görüntülerini bırakıyorum bilenler belki bir şey anlatır. Chatgpt ile analiz ettirdim sorunun port bağlantısında olduğunu söyledi geri kalan şeylerde sorun yok diyor. Ekipler gelip dolapta iki kablo değiştirip gidiyorlar 3 gün sonra yine kopmalar başlıyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Son çare olarak mahallede superonline fiber çalışması yapıldı geçen yıl ama binaya gelen giden olmadı sadece sokaktan geçti yarın gidip 2 daire için binaya bağlatabilir miyim diye soracağım.

Ekran görüntüsü 2026-02-16 232352.webp
Ekran görüntüsü 2026-02-16 232425.webp
Ekran görüntüsü 2026-02-16 232857.webp
Ekran görüntüsü 2026-02-16 235234.webp

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-02-16 232404.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-16 232404.webp
    38.2 KB · Hit: 21
Altyapım VDSL evimden 100mbps alabiliyorum dolap 10 metre yakında. 4-5 yıldır turknet kullanıyorum. Ufak bir sorunum dahi olmadı. Alt katımda otuan ablam da aynı sorundan muzdarip. Kendisi daha önce turktelekom kullanıyordu. O turktelekomda kesinti yaşamaya başlayınca onu da turknet'e geçirdim. 2026 yılına girdik 1 hafta düzgün internet kullanamaz oldum sürekli kopmalar oluyor. İç tesisatta sorun gözükmüyor, modem sağlam, ekiplerin söylediğine göre saha dolabı ve ev arasındaki bağlantılarda da sorun yok. Modem ışıkları yanıyor, internet bilgisayarda ve modem arayüzünde bağlı gözüküyor ama bağlantı yok. arayüzden şu ekran görüntülerini bırakıyorum bilenler belki bir şey anlatır. Chatgpt ile analiz ettirdim sorunun port bağlantısında olduğunu söyledi geri kalan şeylerde sorun yok diyor. Ekipler gelip dolapta iki kablo değiştirip gidiyorlar 3 gün sonra yine kopmalar başlıyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Son çare olarak mahallede superonline fiber çalışması yapıldı geçen yıl ama binaya gelen giden olmadı sadece sokaktan geçti yarın gidip 2 daire için binaya bağlatabilir miyim diye soracağım.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alt yapı hasar görmüştür diye düşünüyorum en kötü dediğinizi yapın görüşün bi superonline ile

Bana kalırsa Türk Telekom bunu bilinçli olarak yapıyor gibi geliyor. Eğer altyapı TurkNet’e aitse evet, port kaynaklı bir sorun olabilir. Ama sonuçta çoğu ISS zaten Türk Telekom’un altyapısını kullanıyor.

O yüzden bazen sanki insanlar Türk Telekom’a geçsin diye kasıtlı sorun çıkarılıyormuş gibi düşünüyorum.

Tabii bu tamamen benim komplo teorim de olabilir 😅

Alt yapı hasar görmüştür diye düşünüyorum en kötü dediğinizi yapın görüşün bi superonline ile
geçen hafta gelen eleman geldi baktı bu hafta yine gelecekti gelmek yerine aradı zaten gelmiştik bir şey yoktur dedi :D 1 ay daha buna katlanılmaz

Superonline fiber için fazla heveslenme. TT VDSL’den daha kötü.

Yd çıkışları leş gibi cs 60 fifa 70 Ping alıyorum
ben de şuan turknet ile cs de 50 60 civarı alıyorum lol 20-30 arası çok fark edeceğini sanmıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
+ yan binadan fiberi benim binaya bağlayabileceklerini söylediler var mı böyle kullanan? sorun çıkar mı

ben de şuan turknet ile cs de 50 60 civarı alıyorum lol 20-30 arası çok fark edeceğini sanmıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ yan binadan fiberi benim binaya bağlayabileceklerini söylediler var mı böyle kullanan? sorun çıkar mı
Ediyor hocam emin olabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,605
Üyeler
189,119
Son üye
akadirozturk05
Geri