Neler Yeni

İntihar düşüncesinde olan bir bireye nasıl yardım edilir

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
arkadaşlar çok yakından tanıdığım bir arkadaşımın ailesiyle özellikle annesiyle kedi köpek gibi birbirleriyle tartışıyolar ne olursa olsun annesi onu tehdit ediyor o onu tehdit ediyor bir ara annesi falan bıçakla tehdit etmişti çocuk annesinin elindeyken bıçağın sapını falan kırmıştı çocuk şuan ağır depresyonda ve intihar düşüncesiyle burun buruna nasıl yardımcı olabiliriz kendisine
Ha bu arada kesinlikle arkadaşını yalnız bırakma ve intihar etmenin o kadar iyi olmadığını söyleyebilirsin. Googleda birüsürü Olumsuz yanlarını okurusun arkadaşına eğer sana intihar etme düşüncesi olduğunu söylediyse

• Beğen
Reaksiyonlar: Pala

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
hocam öyle değilde annesi arada nevri dönüyor gerçekten naptığını şaşırıyor ben bile anlam veremiyorum bazen çok iyi bazen çıldırıyor
Aralarında farklı bir mesele olduğunu düşünüyorum.
Dediğin kadarıyla sadece arada bir kızan gıcık bir anne.

O değilde adam intihar edebilir diyorsun, sürekli ara sor bir anda balkondan atlayabilir Allah korusun hiç bir şeyi umursamaz gider valla.
Eğer ki içine sezerse hiç bir şeyi umursamazsa git yanına.
Yaş kaç ?

• Beğen

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,517
İsim
ArtiAnius
Aralarında farklı bir mesele olduğunu düşünüyorum.
Dediğin kadarıyla sadece arada bir kızan gıcık bir anne.

O değilde adam intihar edebilir diyorsun, sürekli ara sor bir anda balkondan atlayabilir Allah korusun hiç bir şeyi umursamaz gider valla.
Eğer ki içine sezerse hiç bir şeyi umursamazsa git yanına.
Yaş kaç ?
o 19 ben 20 yaşındayım kankam annesiyle arasında kedi köpek kavgası var ya ikiside birbirini çekemiyor sürekli bir iletişim halinde değilim bazen şakaya vuruyor bazense çok ciddi söylüyor o da kafayı yedi :(

• Beğen

Pala

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Pala
o 19 ben 20 yaşındayım kankam annesiyle arasında kedi köpek kavgası var ya ikiside birbirini çekemiyor sürekli bir iletişim halinde değilim bazen şakaya vuruyor bazense çok ciddi söylüyor o da kafayı yedi :(
aga neden annesiyle kavga ediyo olabilir hiç söyledimi ve kız mı erkek mi

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,517
İsim
ArtiAnius
aga neden annesiyle kavga ediyo olabilir hiç söyledimi ve kız mı erkek mi
erkek kanka annesiyle bilmiyorum neden böyle ama annesi çocuğu bir aşağılama ve güç gösterisi yapıyor sonrasında çocuk büyüyünce gücü yetmeyince bizimki annesine karşı gelmeye başladı üniye geçince özellikle yani karışık :(

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Önceden Kendimde çok psikolojik sorunlar çektiğimden ve hala arada sırada yaşadığımdan kendime göre bazı çözümlerim var. Öncelikle bu kişiye yaşama dair bir umut verilmesi lazım. Bir beklentisi bir hayali bir hoşlandığı birsey olmazsa yaşam ona işkence gibi gelir. Umut vermek hemen olmuyor tabii ki bu umudu kendisi kazanması lazım ilk önce yapılması gerekilen bu düşüncedeki kişiyi sakinleştirip sevdiği hoşlandığı şeylerle ilgilenmesini sağlamak. Bir hobisi falan vardır illaki buna yonlendirmemiz lazım. Ondan sonra artık yavaş yavaş intihar düşüncesine getiren meseleleri çözmeniz lazım. Sorun yaşadığı kişi ile sorunlarını çözmesi lazım. Annesi ile eğer mümkünse tertemiz yeni bir anne oğul ilişkisi sağlansın. Umudunun tükenmemesi lazım o yüzden hoşuna giden ilgisini çeken şeyler ile uğraşsın ondan sonra hayal kurar ve gelecekten bir beklentisi olur onun için yaşar. Bunlar benim kendi düşüncelerim hayatımdan edindiğim tecrübeler ne kadar işe yarar orasını psikolog bilir ve en önemli tavsiyemde bizim gibi insanların tavsiyelerinden ilk önce bir psikolojik danışmandan destek alınmasıdır

• Beğen

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
tek başına bırakmamanı tavsiye ederim. sürekli kafasını meşgul tutmasını sağla. zamanla daha rahatlayacaktır. herkesin zamanında intihar eşiğinde geçirdiği bir dönemi vardır. zamanla unutacaktır.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Allah yardımcısı olsun, gönlünü ferahlatsın. Bence öncelikle ne oldu ise ne kadar haklı olur ise olsun. Gidip annesinin elini öpsün özür dilesin. Madem anlattığın gibi-yani sorun annesi- öncelikle en yakın aile bireyleri ile annenin sorununu çözmeye çalışsın. Dr. Tedavi ilaç her türlü yol zorlansın. Daha bonra olayların bu noktaya gelmesinin sebebini düşünsün ilk nerde film kopmaya başladı ise onarmaya da ordan başlamak lazım. Sorunlar biruktikçe çözüm zorlaşır bu nedin ile ilk sorunlardan başlayarak,onları ya heyatından çıkarmalı veya onları bir sorun yerine çözülmesi geriken bir vazife olarak görerek üsküne gidip artık hayatını zinran etmesi yerine o sorunu bir hiç etmeli insan kendi içinde. Aksi takdirde insan saman ilerlidikce daha da zorlaşıyor ve ağırlaşıyor ufak tefek sorun dediğimiz şeyler. Kaynağında çözmeye gayret etmeli insan. Allah yardımcımız olsun.

Top Bottom