Neler Yeni

Yardım IPhone 11 NFC kimlik kartımı okumuyor

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
Nfc kartınızı yaklaştırın diye pop up açılıyor ama asla okumuyor kimlik kartımı iPhone 13 ile denediğimde kartı değdirdiğim anda okuyor yani sorun kimlikte değil ama telefonun nfc çipi bozuk olabilir mi bunu nasıl anlarım ?

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Görkem Çağan
11 de nfc bölgesi kameranın altında olması lazım denedin mi birde zor okur biraz beklemeni öneririm

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
11 de nfc bölgesi kameranın altında olması denedin mi birde zor okur biraz beklemeni öneririm
hocam kameranın sağı solu altı her yerini denedim ama olmuyor bekliyorum yine olmuyor iphone 13te rastgele yere koyuyodum direkt okuyodu

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Görkem Çağan
hocam kameranın sağı solu altı her yerini denedim ama olmuyor bekliyorum yine olmuyor iphone 13te rastgele yere koyuyodum direkt okuyodu

Peki iPhone 11 neden okuyamıyor?​

iPhone 11’de NFC donanımı var, ancak Apple:

• T.C. kimlik kartı gibi yüksek güvenlikli eID belgeleri için gerekli olan "NFC Secure Element" erişimini, sadece iPhone 13 ve üzeri cihazlarda açtı.
  • Yani teknik olarak iPhone 11’in NFC’si var ama kimlik okuma için gerekli yazılım/donanım entegrasyonu desteklenmiyor.

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Peki iPhone 11 neden okuyamıyor?​

iPhone 11’de NFC donanımı var, ancak Apple:

• T.C. kimlik kartı gibi yüksek güvenlikli eID belgeleri için gerekli olan "NFC Secure Element" erişimini, sadece iPhone 13 ve üzeri cihazlarda açtı.
  • Yani teknik olarak iPhone 11’in NFC’si var ama kimlik okuma için gerekli yazılım/donanım entegrasyonu desteklenmiyor.
çok saçma o zaman nfcnin ne anlamı kaldı ki apple pay de kullanılmıyor direkt koymasaymışlar Apple destek ile görüştüm bunu dediğimde böyle bir bilgimiz bulunmuyor dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ek olarak namedrop olayı da çalışmıyor iphone 13 ile yaklaştırdığımda ne resim gönderebiliyorum ne de isim etiketi gönderebiliyorum sanırım nfc bozuk

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Koray D
çok saçma o zaman nfcnin ne anlamı kaldı ki apple pay de kullanılmıyor direkt koymasaymışlar Apple destek ile görüştüm bunu dediğimde böyle bir bilgimiz bulunmuyor dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ek olarak namedrop olayı da çalışmıyor iphone 13 ile yaklaştırdığımda ne resim gönderebiliyorum ne de isim etiketi gönderebiliyorum sanırım nfc bozuk
toplu taşıma basarsın bende o da yok mesela

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,019
Üyeler
170,967
Son üye
erdemmys
Top Bottom