Neler Yeni

IPhone 15 standby durumunda fazla pil tüketiyor

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Seçkin Kurtalan
Selamlar, alalı 10 gün olan iPhone 15 cihazım gece uyumadan önce yüzde 50 gibi bir şarjla bıraktığımda sabah yüzde 33 gibi absürt bir pil ile güne başlıyor. Ekran süreleri de beklediğimden vasat. Spotify'ı pili zorlayan bir uygulama gibi düşünürsek 1 saat müzik ile yüzde 11 12 şarj yediğini söyleyebilirim. Pil kullanımlarını buraya bırakacağım.

Samsung S21'den geçtim cihaza ve o bayağı kötüydü zaten. Fakat 55000 gibi bir fiyata aldığım cihazın verdiği performans neredese aynı olacak 2 yıllık S21 ile. Ben mi beklentimi yüksek tutuyorum acaba?

En yüksek ekran süresini işaretleyip ekran görüntüsünü attım. Telefonu burada neredeyse 9 saat kullanmışım gibi bir istatistik var ama bu gerçek hayata yansımıyor. Instagram'ı 15 dakika kullansam şarjım yüzde 3 düşüyor hemen. Hoş değil.

https://drive.google.com/file/d/10ZRj6IHKn4etX3mNOqGj1r7zzodv9y0K/view?usp=drive_linK

https://drive.google.com/file/d/11DOPL-I-CqLp_Z1AeIpJqiiTSZ1SiHyK/view?usp=sharing

Fotoğraf linkleri yukarıda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Drive linkleri gidikmiş. Fotoları yüklüyorum.

Ekler

• IMG_0275.PNG
    IMG_0275.PNG
    357.7 KB · Hit: 12
  • IMG_0273.PNG
    IMG_0273.PNG
    346.6 KB · Hit: 10

şahin doğan

80+ Platinum
%100 kullanımda 9 saat ekran süresinin neresi kötü? Gerçeği yansıtmıyor diyorsunda nasıl yansıtmıyor? 15 dk de %3 şarj gitse ortalama 8.30-9 saat ekran süresi yapıyor zaten. Beklemede pil harcamasının nedeni İOS 18. Geceleri pili harcamasını istemiyorsan uçak modunu aç. Bende de geceleri 6-7 şarj gidiyordu, uçak modunu açtım ya 1 gidiyor ya da 0.

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Seçkin Kurtalan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%100 kullanımda 9 saat ekran süresinin neresi kötü? Gerçeği yansıtmıyor diyorsunda nasıl yansıtmıyor? 15 dk de %3 şarj gitse ortalama 8.30-9 saat ekran süresi yapıyor zaten. Beklemede pil harcamasının nedeni İOS 18. Geceleri pili harcamasını istemiyorsan uçak modunu aç. Bende de geceleri 6-7 şarj gidiyordu, uçak modunu açtım ya 1 gidiyor ya da 0.
9 saat telefonu kullanmamın imkanı yok, gün içinde çalışıyorum. Instagram dışında ekran süresi yaratacak bir uygulama da yok.

Ya gerçekten abartıyorum ya da bunu telefon yapıyor. Kullanan biri aynı hissiyatı yaşıyor olmalı.

şahin doğan

80+ Platinum
9 saat telefonu kullanmamın imkanı yok, gün içinde çalışıyorum. Instagram dışında ekran süresi yaratacak bir uygulama da yok.

Ya gerçekten abartıyorum ya da bunu telefon yapıyor. Kullanan biri aynı hissiyatı yaşıyor olmalı.
Böyle bir iddia yı ilk kez duyuyorum. Gece 12 den sonra kullanımda o güne dahil oluyor.

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Seçkin Kurtalan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle bir iddia yı ilk kez duyuyorum. Gece 12 den sonra kullanımda o güne dahil oluyor.
Onu öğrendiğimden dolayı iki sekmenin de fotoğrafını atmıştım. Tanımlamak gerekirse şöyle özetleyeyim:
%88 ile dışarı çıktığımda ilk yüzde düşmeden yaklaşık 15 dakika kullanıyorum. Sonraki 10 dakikada şarj yüzde 3 4 kesin düşüyor. Müzik dinlerken bile durum aynı. Demanding bir iş yapmıyorum telefonda.

Ofise oturuyorum mesela, toplantı bitiyor beklerken 30 dakika maksimum telefona bakıyorum. Hop yüzde 7 gibi bir miktar düşüyor. Arada aç kapa mesaj yaz çık yaparak bir 30 dakika daha. Hop yüzde 7 böyle de gitti.

Evden 1.15te çıktım bugün. Yolda otobüste instagrama baktım 25 dakika kadar. Şarj 88den 84. Güzel. Ofise vardığımda 10 dakika yürüme mesafesinde 82 oluyor mesela. Sadece 2 kere filan açıp mesaj yazıyorum. Neden yüzde 2?

Oturuyorum, arada insta aç 15 dakika iş, yine aralarda aç mesaj yaz bırak. Biraz bakma, ardından 15 dakika insta bak maksimum o da. Şarj saat 5te böyle giderek yüzde 65 oldu bile.

Şuan bilgisayardayım. İnsta bakmadım ve 59. Ekran süresini hesapladım ve süre 168 dakika. Ulen ne ara telefona 2 saat 48 dakika bakayım ben. İnanasım gelmiyor. Sınav full kağıt doldurup 60 alınca verdiği his aynı bunun. Belki olabilir ama ne yaptığını da biliyorsun. Garip.

Top Bottom