IOS İPhone almak istiyorum ama fazlada para vermek istemiyorum hangisini alayım

ANtiQ08

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,385
Yengem de yurt dışı Apple Watch 5. Serisi var ve android kullandığı için açamıyor cihazı bu yüzden iPhone almak istiyor ama çokta yüklü miktarlar ödemek istemiyor
Hangi iPhone u almalıyız düz modelleri istiyoruz küçük telefon olması daha iyi
Hangisini ve niye almamız gerektiğini yazarak söylerseniz sevinirim

(Android önermeyin istemiyoruz)

16e ve düz modeller arasında ne fark var bilmiyorum ama değer mi fiyat farkıda çok yok

Yengem de yurt dışı Apple Watch 5. Serisi var ve android kullandığı için açamıyor cihazı bu yüzden iPhone almak istiyor ama çokta yüklü miktarlar ödemek istemiyor

16e ve düz modeller arasında ne fark var bilmiyorum ama değer mi fiyat farkıda çok yok
0.5 kullanmicaksan 16e al alma diyenleri de ciddiye alma

16e kullanıyorum. Ekosistemde kalmak için bunu tercih ettim. 40k ortalama fiyatı var alınabilir.

5 aydır 16e kullanıyorum uyguna fiyata güncel telefon istiyorsan tavsiye ederim. Olumsuz olarak ekran parlaklığı, dinamik ada ve ikinci kamera olmamasını söyleyebilirim. Sorun olursa yazarsın cevaplarım.

0.5 kullanmicaksan 16e al alma diyenleri de ciddiye alma
14 kalıyor bir diğer seçenek ama oda çok ısınıyor 13 kullanıyorum bende 14 ün çok ısındığından şikayet ediyorlardı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 aydır 16e kullanıyorum uyguna fiyata güncel telefon istiyorsan tavsiye ederim. Olumsuz olarak ekran parlaklığı, dinamik ada ve ikinci kamera olmamasını söyleyebilirim. Sorun olursa yazarsın cevaplarım.
Hımmm sormam lazım onu

Son düzenleme:
Hocam 13 mü daha mantıklı sendeki cihaz mı

ben 13 kullanıyorum da 16e daha güçlüydü galiba
A18 çip var 16 serisiyle aynı yani.

Kamera çok ana odak değilse 16e alınır kamera da amiral gemisi seviyesinde olsun bir de almışken dinamik ada falan olsun dersen düz 16 alınır.

16e nin kabaca 16 dan farkı tek kamera olması ve iPhone 13-14 kasasında olması. Yani ekranı hoparlörü falan da 13-14 ile yaklaşık olarak aynı. Bir de Magsafe yok (ne işe yarıyorsa artık) artı olarak ise 16e nin pili 16 dan iyi gidiyor, ikinci kameranın olması gereken yere de pil koymuşlar çünkü :)

Son düzenleme:
A18 çip var 16 serisiyle aynı yani.

Kamera çok ana odak değilse 16e alınır kamera da amiral gemisi seviyesinde olsun bir de almışken dinamik ada falan olsun dersen düz 16 alınır.

16e nin kabaca 16 dan farkı tek kamera olması ve iPhone 13-14 kasasında olması. Yani ekranı hoparlörü falan da 13-14 ile yaklaşık olarak aynı. Bir de Magsafe yok (ne işe yarıyorsa artık) artı olarak ise 16e nin pili 16 dan iyi gidiyor 😀
50 nin üzerine çıkamam hocam 16 zor 16e ile 13-14 arasında bir şey yoksa bugün gidince bakacağım 16e almam daha mantıklı olabilir güncel çipiyle

50 nin üzerine çıkamam hocam 16 zor 16e ile 13-14 arasında bir şey yoksa bugün gidince bakacağım 16e almam daha mantıklı olabilir güncel çipiyle
16e 14 den neredeyse hiçbir konuda aşağı kalmıyor. 16e tek kamera ama ana kamerası 14 den iyi, pili 14 den çok daha iyi 16 yı bile geçiyor zaten, işlemci 16 ile aynı yani 3 nesil daha iyi işlemci var (A15 vs A18), 8GB RAM var (13 de 4GB 14 de 6GB var) kasası ekranı vs 13 ve 14 ile aynı. Ek olarak birkaç seneye herkesin varlığını unutacağı Lightning yerine Type-C ile şarj oluyor. Sadece Magsafe yok ve geniş açı kamerası yok ama şu kadar artının yanında da onlar görmezden gelinir bence :)

Hocam 13 mü daha mantıklı sendeki cihaz mı
Ben ilk 13 aldım sonra direk iadeye yolladım. Neden hocam dersen 13'ün güncel ios sürümleriyle birlikte 4gb olan rami yetmemeye başladı. Cihazda gereksiz bir ısınma problemi mevcuttu. 13'ün tek artısı ikinci kamerası diyebilirim diğer bir çok konuda 16e avantajlı.

Ben ilk 13 aldım sonra direk iadeye yolladım. Neden hocam dersen 13'ün güncel ios sürümleriyle birlikte 4gb olan rami yetmemeye başladı. Cihazda gereksiz bir ısınma problemi mevcuttu. 13'ün tek artısı ikinci kamerası diyebilirim diğer bir çok konuda 16e avantajlı.
Sağolun hocam düşüneceğim

16e 14 den neredeyse hiçbir konuda aşağı kalmıyor. 16e tek kamera ama ana kamerası 14 den iyi, pili 14 den çok daha iyi 16 yı bile geçiyor zaten, işlemci 16 ile aynı yani 3 nesil daha iyi işlemci var (A15 vs A18), 8GB RAM var (13 de 4GB 14 de 6GB var) kasası ekranı vs 13 ve 14 ile aynı. Ek olarak birkaç seneye herkesin varlığını unutacağı Lightning yerine Type-C ile şarj oluyor. Sadece Magsafe yok ve geniş açı kamerası yok ama şu kadar artının yanında da onlar görmezden gelinir bence :)
13 ü 1 senedir kullanıyorum ama 0 dan farksız çiziği bile yok kaça gider batarya düşük sadece

Geri