Neler Yeni

Iphone neden bu kadar para veriyolar?

Yunus Yıldız

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Captain Jack Sparrow
Arkadaşlar her yere baktığımda artık iphone 11 pro max görüyorum.Şimdi ben şunu merak ediyorum.iphone 11 pro max 22 bin lira hadi 2. Elle 15000 e kadar düşse bu paraya bence bi iphone 11 pro max deymez neden çünkü xioami var mesela 8 bin liralık telefonla aynı özellikleri var dolar kurunu 18 den alıyorlar.benim düşüncem bunlardır arkadaş sizce değermi.bence değmez.
İşletim sistemi baya kaliteli geliyor bana 2 3 fazla verip iphone tercih ederdim yine 7plus kullanıyorum ilk çıktığından beri hala kamerası falan tatmin ediyor sağlam telefon bence

wake up to reality

80+ Silver
iphone alacaktım son apple zamından sonra vazgeçtim ve samsung aldım. iphone özellikleri ne kadar iyi olsa da şuanki fiyatlarını hak etmediği düşüncesindeyim. örneğin iphone 11 11-12k seviyelerinde. Yani 9k falan olsa anlarım ama 11-12k gerçekten hak etmediği bir fiyat

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
iPhone’un havası var

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Prestij meselesi.
İnsanlar aynı arabaya Audi olduğu için daha fazla ödeyip, aynı fabrikadan ve aynı kasa, aynı motor, aynı şasi kullanan VW den daha kaliteli olduklarına inanıyor. Tamamen kuruntu:) ilk akıllı telefonum olan J2 yi annem halâ kullanıyor. Kamerası İPhone 6 nın kinden daha kaliteli. İPhone belki her yazılımın kurulmasına izin vermiyor ve bozamıyorsunuz. Ama bluetoth u bile yok. Olanı ile de her yere bağlanamıyorsun. Olay tamamen kendini yanıltmaktan ibaret:)
Hem kazıklanıp hem mutlu olmak:)

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,099
İsim
Zeki Müren
İphone kalitesinden şöyle bahsedebilirim size. Birincisi, güncellemeleri uzun süre boyunca hiç kesilmiyor. 2016 senesinde çıkmış olan İphone 7 günümüzde hala güncel. Android telefonlar genelde aldığınız sürümde kalır veya en fazla bir sürüm atlar. İkincisi, stabilite. Android telefonlar ne kadar donanımsal olarak iyi gibi görünseler de (düşük bütçelilerden bahsediyorum) sürekli zaman geçtikten sonra bi yavaşlama, kasma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yorumu bu yönde oluyor. Ancak İphone bu konuda başarılı. Seneler geçse bile arayüz hızından, uygulama aç kapa hızlarından hiç ödün vermiyor. Üçüncüsü, kamera tarafı. Teknoloji olarak çoğu android şirketlerinden daha başarılılar. Dördüncüsü, güvenlik. Zaten duymuşsunuzdur konuşmaya gerek yok. Yani açıkçası 15k para verip android almak akıl işi değil. Düşük bütçelerde söylediğinize katılıyorum. Xiaomi falan alınabilir çünkü İphone pahalı ve rakiplerine göre bi nebze geri kalabiliyor. Ama yüksek bütçede 11 olsun 12 olsun rakibi olduğunu düşünmüyorum. Bu arada, fanboy değilim yanlış olmasın :)
Hocam ben şunu anlamıyorum 15k ya şimdi bir telefon 3k'ya veya 4k ya bir telefon alsanız 2-3 yılda bir değişseniz 8-12 yıl g9türür kamera için alınıyor derseniz o zaman profesyonel bir kamera alınması daha mantıklı olmaz mı diyorum? Çünkü telefonu illa ki değiştiriyorsun illa ki değiştiriyorsun o yüzden 5 senede bir 15k vermek mantıklı mı? Ama şu da var 2. El piyasası hiç ölmüyor iphoneların o da var

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Normalde birkaç paragraf döşemem lazım da çok işim var, akşama kavga çıkarsa döşerim :D

Tek cümle yazayım, kaliteyi ucuza satın alamazsınız.

Türkiye fiyatlarından bahsetmiyorum bu arada, ülkemizde malum durumlardan dolayı fahiş fiyata satılıyor. Yurt dışındaki 700-1100$ arasında değişen güncel iPhone fiyatlarından bahsediyorum.

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
Hocam ben şunu anlamıyorum 15k ya şimdi bir telefon 3k'ya veya 4k ya bir telefon alsanız 2-3 yılda bir değişseniz 8-12 yıl g9türür kamera için alınıyor derseniz o zaman profesyonel bir kamera alınması daha mantıklı olmaz mı diyorum? Çünkü telefonu illa ki değiştiriyorsun illa ki değiştiriyorsun o yüzden 5 senede bir 15k vermek mantıklı mı? Ama şu da var 2. El piyasası hiç ölmüyor iphoneların o da var
Ya şimdi telefonu ne amaçla kullandığınıza bağlı. Sadece arama yapmak için, sosyal medyada vakit geçirip bir iki fotoğraf paylaşan adam için 15k vermek mantıksız olabilir. Ama kullanım amacı işe yönelik olduğu zamanı düşünürsek dediğiniz biraz zortluyor. Yani şöyle, şimdi bir adam düşünün. Her gün tonlarca mail alıp mail yolluyor, bir çok insanla görüşme yapıp bir çok insanla mesajlaşıyor. Veya işi gereği çokça fotoğraf video çekip bunları sosyal medyada paylaşıyor ve sosyal medya üzerinden iş yürütüyor. Şimdi bu adam zırt pırt telefon değiştirirse olmaz çünkü telefon onun kilit noktası. En önemli eşyası. Telefonu alacak ve uzun süre oturttuğu düzende işini sürdürecek. Bu adam gidip tabi ki 15k lık bir telefon alırsa kimse yadırgamaz. Ha yalan yok, bizde biraz "almışken en iyisi olsun en pahalısı olsun." ya da "son modelini alim de havam olsun" düşüncesi de çok. Millet ondan da satın alıyor yani. Ben satın alan bir çok kişinin gerçekten ihtiyacı olduğu için değil de sırf hava civa olsuın diye aldığını düşünüyorum.

seniyazdim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Ali Arslan
kardeş okurken öyle yordun ki. Biraz yazılarını düzenli yaz nolursun :D
Ya kanka technopattaki düzeltme buraya gelse çok iyi olur orda alıştım tembelliğe artık bazen hatalarımı göremiyorum bile cümleye büyük harfle bile başlamıyorum

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,595
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Arkadaşlar her yere baktığımda artık iphone 11 pro max görüyorum.Şimdi ben şunu merak ediyorum.iphone 11 pro max 22 bin lira hadi 2. Elle 15000 e kadar düşse bu paraya bence bi iphone 11 pro max deymez neden çünkü xioami var mesela 8 bin liralık telefonla aynı özellikleri var dolar kurunu 18 den alıyorlar.benim düşüncem bunlardır arkadaş sizce değermi.bence değmez.
Kısacası anlatmam gerekirse 2015 yılından beri İphone 6S i sıkıntısız kullanıyorum :)

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Kanka o her gördüğün iPhone 11 Pro Max değildir büyük ihtimal modelleri tam bilmediğinden 12 Pro veya 13 Pro modelleri falan 11 Pro Max zannediyor olabilirsin. İnsanlar 2 nesil önceki telefonun son modeline gidip 22.000₺ de vermemiştir. Çünkü iPhone 13 Pro zaten 22.000₺. İlk çıktığı zamanlar daha uyguna almışlardır şu ana göre düşünme.

Soruna cevap, kesinlikle değer. Kamerası ayrı dünya işlemcisi ayrı dünya, bataryası ayrı dünya. Xiaomi'nin 8.000₺'lik telefonları anca iPhone 11'e denk gelir.
Çünkü iPhone'lar da 8000 TL. Yoksa gidip S3 Mini'yle iPhone 12 karşılaştırmıyorsun değil mi?

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Arkadașlar yazdiklariniz beni tatmin etti sizce bu zamanda iphone x alınır mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide eazy merhaba easy cep te 8249 lira alınır mi

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Çünkü iPhone'lar da 8000 TL. Yoksa gidip S3 Mini'yle iPhone 12 karşılaştırmıyorsun değil mi?
8.000₺ olan sadece iPhone SE 2 64-128GB var kanka daha ağzımdan S3 Mini gibi eski bir telefon modeli çıkmadı bile. Android telefonlarda aldığın akıcılığı iPhone'da zor alırsın diye "...anca..." dedim.

babapro21

80+ Bronze
Prestij meselesi.
İnsanlar aynı arabaya Audi olduğu için daha fazla ödeyip, aynı fabrikadan ve aynı kasa, aynı motor, aynı şasi kullanan VW den daha kaliteli olduklarına inanıyor. Tamamen kuruntu:) ilk akıllı telefonum olan J2 yi annem halâ kullanıyor. Kamerası İPhone 6 nın kinden daha kaliteli. İPhone belki her yazılımın kurulmasına izin vermiyor ve bozamıyorsunuz. Ama bluetoth u bile yok. Olanı ile de her yere bağlanamıyorsun. Olay tamamen kendini yanıltmaktan ibaret:)
Hem kazıklanıp hem mutlu olmak:)
O Bluetooth olayina gicgim zaten...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,816
Üyeler
161,346
Son üye
SamereL
Top Bottom