Neler Yeni

Çözüldü✓ Ips glow ve ışık sızması sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
S
Merhaba. 1 senedir kullandığım monitörüm bozuldu ve 1 ay süren teknik servis süreci sonunda değişim yapıldı. Gelen yeni monitörde sanırım ips glow ve ışık sızması var. Ölü piksel, ghosting sorunu yok. Beni çok rahatsız etmedi ama sadece ışık sızması için tekrardan değişim talep etmeye değer mi? Edersem gelecek yeni monitörde ölü piksel çıkma riskini de almış oluyorum.
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.26 (5).jpeg
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.26 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.25.jpeg
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.25 (3).jpeg
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.23.jpeg
WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.13.26.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
crazy
sızma ekranın tam ortasına kadar ulaşıyorsa şahsen beni rahatsız ediyor, amazondan alıp iade ettiğim acerde aynen böyleydi, sağ alt ve üst olarak, ki bunun üst tarafı dahada kötü, markası neydi

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sızma ekranın tam ortasına kadar ulaşıyorsa şahsen beni rahatsız ediyor, amazondan alıp iade ettiğim acerde aynen böyleydi, sağ alt ve üst olarak, ki bunun üst tarafı dahada kötü, markası neydi
AOC 24G4X. Sağ alttaki ips glow sanırım, kameranın yönünü değiştirdikçe ışıklar hareket ediyor. Sağ üst taraf benim de gözüme battı.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
268
İsim
Rüveyda Akın
OLED almadığın sürece ışık sızması bitmez ki. Bunlarda normal. Ama IPS GLOW denen şeyi bilmiyorum.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kameradan çektiğin fotoğraflara bakarak yorum yapman çok doğru olmaz. Normal bakarken rahatsız etmiyorsa sorun değil.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Tam tersine IPS glow IPS panellerde bitmez, miktarı değişir. Dolayısıyla rahatsız edici seviyede değilse onun için değiştirmeye değmez.

Ama ışık sızması olabilir de olmayabilir de. Bu yüzden varsa değişim talep edebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çıplak gözle sadece şu kısma dikkatli bakınca belli oluyor, onun haricinde göremedim.
ipsglow.jpg

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
Çıplak gözle sadece şu kısma dikkatli bakınca belli oluyor, onun haricinde göremedim. Alıntıyı görüntüle
Bende de ışık sızması ve glow var ama seninkisi çok fazla bence değişim talep edebilirsin ileride daha da artacak çünkü bundan kaçış yok. Bendeki ışık sızması sadece oyun sahneleri aralarında geçerken sadece tam siyah yerlerde oluyor

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Çıplak gözle sadece şu kısma dikkatli bakınca belli oluyor, onun haricinde göremedim. Alıntıyı görüntüle
Ortam şartları da önemli. Oda aydınlıkken gözüküyor mu? Karanlıkta daima mı gözüküyor yoksa sadece tam siyahta mı?

Rahatsiz etmiyorsa, kontrastı bozmuyorsa bunun için değişime gerek yok.

IPS glow için de önceki mesajımda dediğim geçerli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de ışık sızması ve glow var ama seninkisi çok fazla bence değişim talep edebilirsin ileride daha da artacak çünkü bundan kaçış yok. Bendeki ışık sızması sadece oyun sahneleri aralarında geçerken sadece tam siyah yerlerde oluyor
Artacağını nerden çıkardınız? Böyle bir şey yok.

Ayrıca fotoğraftan azlık çokluk tayini yapamazsınız. Kamera ışık ayarlarını değiştirdikçe değişir ve kamerada olduğundan daha kötü gözükür. O yüzden sabahtan beri böyle mi şöyle mi diye deneyimini soruyorum konu sahibinin.

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Sercan GÖKALP
Ortam şartları da önemli. Oda aydınlıkken gözüküyor mu? Karanlıkta daima mı gözüküyor yoksa sadece tam siyahta mı?

Rahatsiz etmiyorsa, kontrastı bozmuyorsa bunun için değişime gerek yok.

IPS glow için de önceki mesajımda dediğim geçerli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Artacağını nerden çıkardınız? Böyle bir şey yok.

Ayrıca fotoğraftan azlık çokluk tayini yapamazsınız. Kamera ışık ayarlarını değiştirdikçe değişir ve kamerada olduğundan daha kötü gözükür. O yüzden sabahtan beri böyle mi şöyle mi diye deneyimini soruyorum konu sahibinin.
Ben de kendi tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Benim de ışık sızmalı monitörlerim oldu aşağı yukarı bir tahmin yürütebiliyorum. Ayrıca ışık sızması genelde zaman ilerledikçe ısıdan yada farklı nedenlerden dolayı artar. Çok sayıda konu ve örnek var buna dair. Bizzat benimki de ilk aldığım gündeki gibi değil. Siz bukadar kesin bir şekilde " ılık sızması artmaz " nasıl diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Bir de şöyle bir konu var konuşma tarzınız ve şekliniz sanki karşıdakine üstten bakarcasına ve bu rahatsız edici bir durum. Forumda bu şekilde çok yoruma denk gelmeye başladım. Bu tarz tutum ve yorumlar insanı bir şey yazmaktan soğutuyor.

wtka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
can
Merhaba. 1 senedir kullandığım monitörüm bozuldu ve 1 ay süren teknik servis süreci sonunda değişim yapıldı. Gelen yeni monitörde sanırım ips glow ve ışık sızması var. Ölü piksel, ghosting sorunu yok. Beni çok rahatsız etmedi ama sadece ışık sızması için tekrardan değişim talep etmeye değer mi? Edersem gelecek yeni monitörde ölü piksel çıkma riskini de almış oluyorum.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
monitörün yenisini iste

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Oled olmadığı sürece ıps glow bleeding çok çekersin.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ben de kendi tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Benim de ışık sızmalı monitörlerim oldu aşağı yukarı bir tahmin yürütebiliyorum. Ayrıca ışık sızması genelde zaman ilerledikçe ısıdan yada farklı nedenlerden dolayı artar. Çok sayıda konu ve örnek var buna dair. Bizzat benimki de ilk aldığım gündeki gibi değil. Siz bukadar kesin bir şekilde " ılık sızması artmaz " nasıl diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Bir de şöyle bir konu var konuşma tarzınız ve şekliniz sanki karşıdakine üstten bakarcasına ve bu rahatsız edici bir durum. Forumda bu şekilde çok yoruma denk gelmeye başladım. Bu tarz tutum ve yorumlar insanı bir şey yazmaktan soğutuyor.
Bakın siz de kesin konuşuyorsunuz:
artacak bundan kaçış yok.
Ayrıca ışık sızması genelde zaman ilerledikçe ısıdan yada farklı nedenlerden dolayı artar.
ve yanlış biliyorsunuz. Ne kesin artar ne de sadece artma şeklinde değişir.
Doğru ifade etmek istiyorsanız şöyle demeniz lazım: ışık sızması zamanla değişebilir, yani artabilir de azalabilir de. Örneğin azalan bir kullanıcı:
1727362777605.png

Bu olayın sebeplerinden biri de sizin dediğiniz gibi ısı. Ama sadece o değil. Monitör çerçevesinin zamanla gevşemesi ya da sıkılaşması ışik sızması miktarının değişmesine yol açıyor. Isı zamanla çerçeveyi gevşettiği için yokken ya da varken artırabiliyor ya da çerçeve çok sıkıysa gevşeterek azaltabiliyor. Ya da örneğin kullanıcı monitör kenarlarını çok sıkı tutarsa bu da çerçeveyi sıkıp ışık sızmasına yol açabiliyor.

Ancak bunlar çok nadir ve şansa bağlı olduğu ve değişim istemek varken beklemek büyük risk olduğu için değişmez dedim.

Diğer hususu size bırakıyorum. Mesajın Türkçe'si gayet açık. İçerisinde ne bir aşağılayıcı ifade var ne de bunun sezdirmesi var. Gayet düzgün yazmışım. Öyle bir niyetim falan da yoktu. Kendi kendinize kurmuşsunuz resmen.

Son düzenleme:
Top Bottom