IPS Panel mi VA Panel mı?

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
567
Bütçe
2000
Bir IPS takıntım olup bir yandan da Curved takıntısı olan biri olarak size bir sorum var. Sizce IPS almaktan vazgeçip VA'ya dönüp Curved mi almak, yoksa Flat panel IPS mi almak? Oyun oynamak dışında yazılım öğrenmek istiyorum. Tasarım vb. renk önemliliği taşıyan işlerle uğraşmıyorum.

Bir IPS takıntım olup bir yandan da Curved takıntısı olan biri olarak size bir sorum var. Sizce IPS almaktan vazgeçip VA'ya dönüp Curved mi almak, yoksa Flat panel IPS mi almak? Oyun oynamak dışında yazılım öğrenmek istiyorum. Tasarım vb. renk önemliliği taşıyan işlerle uğraşmıyorum.
yazılım için bence pivot olması önemli kodları dikine görmek çıkan sorunları çözmeni kolaylastırır.

Eğer gündelik kullanım için alacaksan VA daha iyi olabilir fakat ben IPS öneririm. O bütçede bence IPS daha doğru bir seçim olabilir.

IPS öneririm. VA'da daha gerçek siyah tonları alırsınız ama bana kalırsa onun dışında pek bir olayı yok. Ghosting de genelde fazla olur VA'da. IPS alın bence.

VA'nın sağladığı tek avantaj kontrast oranı, üst düzey bir IPS panelde bile 1000:1 iken ortalama bir VA panelde minimum 3000:1'dir. Yani siyah ve beyazlar IPS'ten çok daha iyidir. Bunun dışında aklına gelen her parkurda IPS avantaj sağlar. Eğer sürekli karanlık ortamda kullanıyorsan IPS glow rahatsız edebilir ancak hafif bir aydınlatmayla bile belli edişini azaltabilirsin.

Son düzenleme:
Eğer gündelik kullanım için alacaksan VA daha iyi olabilir fakat ben IPS öneririm. O bütçede bence IPS daha doğru bir seçim olabilir.

IPS öneririm. VA'da daha gerçek siyah tonları alırsınız ama bana kalırsa onun dışında pek bir olayı yok. Ghosting de genelde fazla olur VA'da. IPS alın bence.

VA'nın sağladığı tek avantaj kontrast oranı, üst düzey bir IPS panelde bile 1000:1 iken ortalama bir VA panelde minimum 3000:1'dir. Yani siyah ve beyazlar IPS'ten çok daha iyidir. Bunun dışında aklına gelen her parkurda IPS avantaj sağlar. Eğer sürekli karanlık ortamda kullanıyorsan IPS glow rahatsız edebilir ancak hafif bir aydınlatma bile belli edişini azaltabilirsin.

Saolun IPS fanboyluğuna dewam edyom bne

VA panel , diğer panellere göre ghostingi fazla oluyor. IPS panel almalısın, eğer bütçeyi biraz arttırabilirsen eğer FAST IPS alabilirsin.

tabii ki ips

Curved VA derim.

Ooo hocwm bu va dan yana olan ilk mesaj duygularınızı alalım
Monitörün Curved olması oyunlarda daha çok zevk veriyor.
IPS ve VA panel arasında zaten o kadar çok bir fark yok.
VA panelin tepkime süresi de daha iyi olur genellikle, fps oyunlarında da iş görür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,946
Üyeler
190,835
Son üye
kartlara takla attıran
Geri