- Konu Sahibi Konu Sahibi
Denerim ve bazende akıcılık bozuluyor video izlerkenBaşka kablonuz varsa onunla dener misiniz? Kablodan dolayı olabiliyor böyle şeyler.
Denerim ve bazende akıcılık bozuluyor video izlerkenBaşka kablonuz varsa onunla dener misiniz? Kablodan dolayı olabiliyor böyle şeyler.
1-2 farklı kablo deneyin hdmi/dp olarak. Eğer sorun düzelmezse üründe sıkıntı olabilir.Denerim ve bazende akıcılık bozuluyor video izlerken
Dp girişi yok zaten monitörde bir sıkıntı olsa her videoda yaşanırdı zaten çok bariz ghostingde yok zaten1-2 farklı kablo deneyin hdmi/dp olarak. Eğer sorun düzelmezse üründe sıkıntı olabilir.
Bu da bir ihtimal . Ekran kartındaki diğer girişleri de denemen belki sonucu değiştirebilir.ekran kartında bir sorun olabilir mi
Dp girişi yok zaten monitörde bir sıkıntı olsa her videoda yaşanırdı zaten çok bariz ghostingde yok zaten
Monitörün/ekran kartının ısınması yüzünden ortaya çıkıyor olabilir ya da kablodaki bir kopukluk temassızlık yüzünden. O yüzden ekran kartındaki diğer girişleri ve farklı kabloları dene demiştim.Dp girişi yok zaten monitörde bir sıkıntı olsa her videoda yaşanırdı zaten çok bariz ghostingde yok zaten
Ekran kartımda sorun olabilir evet sistemimde zaten %1 ve %0.1 fps değerlerim 0 a sabit bir parçamın fabrika üretim hatalı olduğunu düşünüyorum sisteme bütün testleri yaptım ama sorunda çıkmıyor sistemim asus dual 3050 i3 12100f ekran kartım 77 dereceleri görüyordu ve sistemimde çok drop oluyor ısınmasa bileekran kartında bir sorun olabilir mi
kısaca demek istediğim ıps paneldeki video tn paneldeki kadar akıcı ilerlemiyorBu da bir ihtimal . Ekran kartındaki diğer girişleri de denemen belki sonucu değiştirebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Monitörün/ekran kartının ısınması yüzünden ortaya çıkıyor olabilir ya da kablodaki bir kopukluk temassızlık yüzünden. O yüzden ekran kartındaki diğer girişleri ve farklı kabloları dene demiştim.
TN panel zaten akıcılığı için kullanılıyor. IPS renk doğruluğu görüntü kalitesi vb. TN bi tık daha akıcı, ghosting oranı düşük olabilir ama dediğiniz çizgilenme sorunu normal değil.kısaca demek istediğim ıps paneldeki video tn paneldeki kadar akıcı ilerlemiyor
Kullandığınız kabloda sorun olma ihtimali yine de yüksek. Eğer standartları karşılamıyorsa kablo akıcı görüntü veremeyebilir.TN panel zaten akıcılığı için kullanılıyor. IPS renk doğruluğu görüntü kalitesi vb. TN bi tık daha akıcı, ghosting oranı düşük olabilir ama dediğiniz çizgilenme sorunu normal değil.
çizgilenme yokmuş izlediğim videodan alt tab atınca valoranttan mesela böyle oluyor bi etkeni yok ama ve birde sistemimde sıkıntı var zaten fps dropları 60hz den sonra daha çok hissetmeye başladım daha belirgin oldular küçük fps düşmeleri bileTN panel zaten akıcılığı için kullanılıyor. IPS renk doğruluğu görüntü kalitesi vb. TN bi tık daha akıcı, ghosting oranı düşük olabilir ama dediğiniz çizgilenme sorunu normal değil.
Kullandığınız kabloda sorun olma ihtimali yine de yüksek. Eğer standartları karşılamıyorsa kablo akıcı görüntü veremeyebilir.
dcı p3 renk gamutu düşük ve sRGB %100 değilse veya 62.5 flnsa ondandır.Asus 144hz ips panel monitörüm var Video izliyorum hafif akıcılık bozukluğu hafif titreme gibi şeyler oluyor öncedende ips kullandım ondada oldu ama mesela 10 yıllık tn panel monitörümde bunların 1 tanesi bile olmadı oyunlarda sorun yaşamıyorum ama video izlerken yaşıyorum.
NTSC 60 diğerelerine nası bakıcam bilmiyorumdcı p3 renk gamutu düşük ve sRGB %100 değilse veya 62.5 flnsa ondandır.
45 ntsc ise ondandır.
bakmana gerek yok ekranı nispeten kötü. standart kalitede ekran yani.birde kayıt ettiğim videolar akıcı olmuyor
NTSC 60 diğerelerine nası bakıcam bilmiyorum
o çizgide futbol videolarında çıkıyor genellikle görüyorum hafif