Neler Yeni

IPS VS VA PANEL

IPS VS VA

• Oy kullanan toplam üye
    21

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ek olarak bu
Ips istersen 144Hz'likler 2500'e kadar bütçeyi arttırman gerekir.
500 tl daha fazla verip bunu da alabilirsin gayet güzel bir monitör. Lakin 27 inç almak ister misin bilmem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
güzel kardeşim 100 tl daha verip benim verdiğim asus ips 144 hz monitörü alabilirsin. 100 TL için VA panel alman gereksiz. Gamepower zaten uzun vadede iyi bir marka değil. Uzak durmanı öneririm. Curved almana gerek yok. Curved'ın amacı 27 inç gibi geniş ekranlarda her yere bakmak zor olduğu için curved ile her yere hakim olabiliyorsun. Lakin 24 inçte böyle bir şeye gerek yok. Zaten her yere hakim olabiliyorsun. 100 TLdaha fazla ver Asus al.
o monitörü satıcıdan dolayı tercih etmiyorum ama ıps olmasına karar verirsem 1500 tl ye kadar çıkıp aoc 24g2u yada wiewsonic xg2405 modellerine kadar çıkartabilirim fiyatı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
Ek olarak bu
Ips istersen 144Hz'likler 2500'e kadar bütçeyi arttırman gerekir.
benım için fiyatı biraz yüksek gelebilir o zaman fıyatım aralıgındaki ips leri tercih etmem doğru olmuyormu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
Aynı monitörü kullanıyorum yorumlarda beni de görebilirsin aynı isimle orada da burada da varım. Hiçbir sıkıntısı yok. Boş telaş yapmana gerek yok. Paranı iyi değerlendirmek istiyorsun f/p olan monitöre hayır diyorsun. Hepsiburada'da da Trendyol'da da gayet yüksek puanlı herkesin beğendiği bir monitör.
benim kötü dediğim şey monitör değil zaten monitörü satan firma evet puanları yüksek ama ben kendileri ile iletişime geçtim ve bana ölü piksel olması halinde iade almadıklarını söylediler bu yüzden uzak duruyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
o monitörü satıcıdan dolayı tercih etmiyorum ama ıps olmasına karar verirsem 1500 tl ye kadar çıkıp aoc 24g2u yada wiewsonic xg2405 modellerine kadar çıkartabilirim fiyatı.
satıcıdan kaygı duymana gerek yok, hiçbir sıkıntısı yok. Kendim aldım, biliyorum. AOC 24g2u ile tamamen aynı monitörler. Tek farkları 24g2u'nun pivot özelliği olması, o da monitörü dik kullanama olanak sağlıyor. Oyuncu olarak bunu kullanmayacağın için fazladan 300 tl vermene gerek yok.

EnGin-San

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Engin Erden
Instagram
ngnrdn78
Steam
327249586
benım için fiyatı biraz yüksek gelebilir o zaman fıyatım aralıgındaki ips leri tercih etmem doğru olmuyormu ?
Dostum önce de yazdım düşük bütçeli ips alacaksan alma zamanında light bleed den ağzı yanmış çok insan var başta ben olmak üzere.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
benim kötü dediğim şey monitör değil zaten monitörü satan firma evet puanları yüksek ama ben kendileri ile iletişime geçtim ve bana ölü piksel olması halinde iade almadıklarını söylediler bu yüzden uzak duruyorum.
İçerisinden çıkan garanti belgesi 5 ölü piksele kadar destek verdiğini ve değişim yapılabileceğini söylüyor. Özel olarak arayıp sormadım, zaten bende öyle bir problem olmadı. Gayet memnunum. 144 hz 4 ms veriyor. Arayüzden ELMB özelliğini açarak 1 ms kullanabiliyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
İçerisinden çıkan garanti belgesi 5 ölü piksele kadar destek verdiğini ve değişim yapılabileceğini söylüyor. Özel olarak arayıp sormadım, zaten bende öyle bir problem olmadı. Gayet memnunum. 144 hz 4 ms veriyor. Arayüzden ELMB özelliğini açarak 1 ms kullanabiliyorsunuz.
değişim için en az 3 adet yada 5 adet olması gerektigini söylediler 100 kişide çıkmamış olması bende çıkmayacağı anlamına gelmiyor kendi şansıma güvenmiyorum açıkcası :D bende daha ucuza almak istiyorum ama bana biraz risk gibi geliyor.

zenom00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Sefa Esen
IPS tercih etmeye çalış ama VA panel de o kadar kötü değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
IPS tercih etmeye çalış ama VA panel de o kadar kötü değil.
60 hz tn panelden 144 hz VA ya geçince farkı baya hissedrim diye düşünüyorum iyi ıps monitörlerin fiyatları beni biraz zorlar gbi geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
tabii ki hissedersin
bu arada sadece rekabetçi oyunlar oynuyorum hikayeli felan oynadıgım oyun yok denecek kadar az va tercih etmem daha iyi olur sanırım ıps e göre daha hızlı oldugu söyleniyor ve tabii ki fiyatıda düşük :)

Death Mark

80+ Bronze
Grafik tasarımla işiniz yoksa IPS ilede işiniz yoktur. Dizi/film seyrederken de VA panel yeterlidir.

Top Bottom