Neler Yeni

IPS VS VA PANEL

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
King
Hangisi daha iyidir oyun ve başka şeyler gibi

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
VA panel genellikle daha uygun olur ama render vb gibi konularda IPS.

Yusuf_Yuşâ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
Yusuf Yuşa Arslan
Oyun için en iyisi TN paneldir. Ama profosyonel oyuncu değilsen VA yada IPS tercih edebilirsin. Aslında bu biraz da senin bütçene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bütçeni belirtirsen tam anlamıyla yardımcı olabilirim.

Toroslu

80+ Bronze
En iyi görüntü kalitesi IPS panele aittir ancak VA panelde kötü değildir. VA panel IPS'ten daha hızlıdır, ancak Fast IPS panel VA panelden daha hızlıdır. TN en kötü görüntüye sahiptir ancak hepsinden hızlıdır.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Aslında ben va tercih edrim çünkü ips panelde siyahlar daha gri gözüküyor.

Raze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Alihan
Ips daha profesyonel kullanım için bence. Va tam ortası ve fiyat olarakta ipsten daha uygun

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Renkler IPS panelde daha canlıdır renkleri olduğu renge yakın bir şekilde görürsün. VA panel daha çok günlük kullanım için VA öneririm ben.

yk38

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Yiğithan K.
Ben renk canlılığı ve doygunluğu açısından IPS tercih ederim ama kaliteli bir VA panel IPS'nin gerisinde kalmaz.

Daha çok tercih meselesi. Hikâye tabanlı oyunlar oynuyorsanız ve ek olarak render, tasarım, film, video izleme vb. işlerle uğraşıyorsanız IPS; sadece hikâye tabanlı oyun oynuyorsanız ve bir iki film video izliyorsanız VA, rekabetçi tabanlı oyunlar oynuyorsanız TN panele bakabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
King
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizce bunlardan hangisi?

Bu va panel curved

Buda ıps panel düz

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
serhat altundişli
Sizce bunlardan hangisi?

Bu va panel curved

Buda ıps panel düz
asus modeli almak 1200 tl yi riske atmak gibi monitör iyi olabilir ama satıcı kötü ölü piksel garantisi vermiyorlar bunu bilerek ssatın almak gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Burakhan kılıç
Sürekli fps oyunları oynadığım için VA PANEL monitör aldım ilk etapda renkler cansız geldi ama ekteki fotğrafta nvida denetim masasından vibrance ı yükselttğimde renkler doygunlaştı. ilk etapda ips almadığım için pişman olmuştum ama bu şekılde hallettım. ama yinede ips almanı tavsıye ederim 1ms modellerinden öyle gözle görebilecğin bi fark değil bu. ips panele değişik açılardan baktığında da renkler aynı kalıyor.
VA kullanıcısı olarak ips tavsiye ediyorum.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    104 KB · Hit: 69

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,193
İsim
Mustafa Enes Bulut
Hangisi daha iyidir oyun ve başka şeyler gibi
Knk bir ips la diğer panellere göre renk doygunluğu daha yüksektir 178 derece gibi büyük bir görüş açısı var TN panel ise genelde esporcular kullanır tepkime süresi daha düşük olduğu icin TN panelde bir de ghosting sıkıntısı olduğunu duyudm Va panel ise IPS ve TN in arasında genelde gamepower rampage gibi markalar kullanıyor bana kalır ise bunu al hem film izlerken hemde hikaye tabanlı oyunlar oynarken IPS daha başarılı

Top Bottom