Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Evet IPS'te öyle göründüğu doğru.AAA oyunlar için soruyorum Siyahlar ips de ışık süzmeli görünüyor diye yorumlar görmüştüm.
Bakın OLED dahi alsanız her panel tipinin bazı sorunları olur.
VA için:
- Çok yavaş olmaları. Dolayısıyla hareketli cisimler çok bulanık ve arkasında izli gözükür (İze ghosting denir).
- Kötü görüş açısı. Ufak açı değişmesinde dahi renkler çöp olur. Zaten bu yüzden kıvrımlı yapılırlar. Ama sağlıklı oturuş pozisyonununda böyle bir sorun olmayacağı, sağlıksız otursanız da çoğu monitörün artık ergonomi ayarı olduğu için çok da önemli değil bu.
IPS için:
- Leş gibi kontrast. Dolayısıyla leş siyahlar (Siyah da denmez gri mavi gibi olur.)
- IPS glow
Ama yukarıdaki rehberden anlayacağınız üzere VA'nın yavaşlık sorunu tek basına hepsinden daha önemli çoğunlukla. Çünkü hem çok kötü hem de monitörde karanlık renk olduğu her an fark edilebilir bir şey.
Zaten tam olarak bu yuzden iyi bir VA, yani tepki süresi hızlı bir VA; bir IPS'ten daha iyi. Çünkü o sorun kalmayınca IPS'in (-) yanları çok daha ağır basmaya başlıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nasıl bulunmuyor? Siz genelleme yapılamaz demişsiniz. Ben ise hala VA'ların büyuk çoğunluğu çok yavaş olduğu için yapılabilir, VA genellikle oyuna uygun değil ve IPS daha iyi dedim.Söylediğim şeyle söylediğin şey arasında bir fark bulunmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O zaman Samsung G6 G65B size çok uygun. 2K 240Hz VA ve 11K TL. Hem hızlı, hem renk olarak çok iyi. Bahsettiğim IPS katili modellerden. Ancak kronik scanline sorunu var. Çoğu kişiyi rahatsız etmeyeceğini düşündüğüm ve garanti kapsamında bir sorun ama sonuçta kronik sorun.Bütçe olarak belli bir rakamım yok 2k 165hz 240hz gibi bir şey arıyorum. Ama 15k üzeri bi para (örnek rakam) verdikten sonra biraz üstüne oled kovalarım 20k üstü.
Rehber - 7000-12000TL, 2K 144-180Hz monitör tercih rehberi (+240Hz mini rehber eklendi!)
Başka bir konuda @B1L0 modumuz öneri istemişti. Baktım bu segment için komple rehber olmuş ve herkes özelden/konudan bu segment için öneri istiyor bende. Bari ayrı konuda rehber olarak paylaşayım dedim. Kopyala yapiştır yapıyorum. İyi okumalar. ----- Modumuza özel içeriğimize geçelim: Edit: bu...
forum.donanimarsivi.com
İnceleme - Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz. ----- Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim. UFO GHOSTİNG TESTİ Overdrive (Tepki süresi)...
forum.donanimarsivi.com
Ekstra sorunuz olursa cevaplarım.