Neler Yeni

IPS vs. VA Siyah renk farkı

IPS mi VA mı tercih edilmeli?

• IPS

Oylar: 13 72.2%
  • VA

Oylar: 5 27.8%

• Oy kullanan toplam üye
    18

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Evet, Asus TUF VG249Q1R
normal TUF performans düşünmüyorsan alacan, yoksa iyi değiller günlük işler için bi nevi yani ghosting ve malzeme kalitesi belli bir süreden sonra üzebiliyor.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
Curved ekranı ilk defa kullanmıştım inanılmaz güzel hissettirdi 24 inç olmasına rağmen. Dediklerinize katılıyorum hocam VA tercih edeceğim sanırım yine.
tabii ki curved için 27 inch tavsiye ederim 1500R ile 27 inch tam ideal. Hatta benim monitörden alabilirsin AOC C27G2U/BK modeli amazonda indirime girdi. Bir kere ölü piksel çıktı iade edip yeniden aldım şuan 1 aydır kullanıyorum. Hafif ghosting vardı onu da override ayarı ile yok ettim nerdeyse. 27 inchte piksel sayarsın diyenler var aldırma onlara 30-40 cm mesafeden bakıyorum hiç denk gelmedim.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
tabii ki curved için 27 inch tavsiye ederim 1500R ile 27 inch tam ideal. Hatta benim monitörden alabilirsin AOC C27G2U/BK modeli amazonda indirime girdi. Bir kere ölü piksel çıktı iade edip yeniden aldım şuan 1 aydır kullanıyorum. Hafif ghosting vardı onu da override ayarı ile yok ettim nerdeyse. 27 inchte piksel sayarsın diyenler var aldırma onlara 30-40 cm mesafeden bakıyorum hiç denk gelmedim.
C24G2U tercih etmeyi çok düşünüyorum hocam model genel olarak nasıl ayaklar ergonomisi renkleri hoparlörü? Bu modelden pek kullanan yokta bulmuşken sormak istedim tüm soruları.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
siyah ve beyaz renklerde çok görülüyor pikseller 27 de böyle canlı renklerde imkansız gözünü sokman lazım anca öyle işte VA paneller ısıtılıp büküldüğü için panel zorlanıyor burda şansına sıkışmış piksel, ölü piksel çıkma olasılığı IPS panele göre fazla oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Hocam iki panelin de dezavantajları var o yüzden bir sorayım dedim sizlere. VA'da siyahlar çok daha iyi gözüküyor ben siyahı önemsiyorum CS:GO gibi oyunlar oynadığım için.
Black equalizer gibi modlar mevcut bazı monitörlerde. Siyah noktaların rengini açarak oraları daha rahat görmeni sağlıyor. FPS oyunlarında siyahları siyah olarak görmen önemli değil :D Önemli olan siyahtan adamı ayırabilmende

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
Aynı modelin 24 inch versiyonu senin ki. Ben yine se almışken büyük al pişman olmazsın. Birkaç arkadaşım 24 inch kullanmasına rağmen 27 inch geçmek istiyor o kadar diyim sana.

Monitörün tasarımı öncellikle çok iyi ben beğeniyorum. Baktıkça içim açılıyor çok iyi hava katıyor ortama. Zaten BK modelleri tam pivot her yöne hareket ediyor ki bu en çok sevdiğim özelliği. Renkleri de çok güzel IPS paneli aratmıyor. Hatta monitörün özelliklerini hiç bilmesem IPS panel bile diyebilirim. Çok çeşitli modları ve ayarları var renk konusunda istediğini yapabilirsin. Hoparlör de tatmin edici sesi var gayet yeterli benim için. Genel olarak memnunum. Tavsiye ederim.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
Aynı modelin 24 inch versiyonu senin ki. Ben yine se almışken büyük al pişman olmazsın. Birkaç arkadaşım 24 inch kullanmasına rağmen 27 inch geçmek istiyor o kadar diyim sana.

Monitörün tasarımı öncellikle çok iyi ben beğeniyorum. Baktıkça içim açılıyor çok iyi hava katıyor ortama. Zaten BK modelleri tam pivot her yöne hareket ediyor ki bu en çok sevdiğim özelliği. Renkleri de çok güzel IPS paneli aratmıyor. Hatta monitörün özelliklerini hiç bilmesem IPS panel bile diyebilirim. Çok çeşitli modları ve ayarları var renk konusunda istediğini yapabilirsin. Hoparlör de tatmin edici sesi var gayet yeterli benim için. Genel olarak memnunum. Tavsiye ederim.
Eyvallah hocam bu yoruma çok ihtiyacım vardı gerçekten kullanan bilgili birinin yorumuna. Sağ olun büyük ihtimal C24G2U tercih edeceğim.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
karanlıkta kullanmak için ips çok grileşiyor ama normal ortamda fark belli değil

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
karanlıkta kullanmak için ips çok grileşiyor ama normal ortamda fark belli olmaz
Hocam ben genellikle karanlık ortamda oynuyorum o sebeple önemli ya benim için siyahlar.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Cengiz Han
siyah ve beyaz renklerde çok görülüyor pikseller 27 de böyle canlı renklerde imkansız gözünü sokman lazım anca öyle işte VA paneller ısıtılıp büküldüğü için panel zorlanıyor burda şansına sıkışmış piksel, ölü piksel çıkma olasılığı IPS panele göre fazla oluyor.
Orası öyle VA panellerde ölü piksel kabus gibi bitmiyor nerdeyse. En büyük korkum bu olmasına rağmen ilkinde 1-2 adet çıktı. Sonra iade edip yeniden aldım şuan tertemiz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,895
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Günümüzdeki ucuz VA paneller bile 3000:1 kontrast veriyor, fakat pahalı IPS'ler bile 1000:1 kontrastta kalıyor. Normal yani, ışık sızması faktörü de çok önemli.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
Günümüzdeki ucuz VA paneller bile 3000:1 kontrast veriyor, fakat pahalı IPS'ler bile 1000:1 kontrastta kalıyor. Normal yani, ışık sızması faktörü de çok önemli.
Hocam bu bilgiler ışığında C24G2U alacağım sizce mantıklı bir tercih olur mu?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,895
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam bu bilgiler ışığında C24G2U alacağım sizce mantıklı bir tercih olur mu?
O bütçelere VA alırsan ghostingle uğraşacaksın ama :D Kusursuz bir panel henüz çıkmadı galiba :D

Top Bottom