Neler Yeni

İş Bankası'nda bir güvenlik açığı mı var?

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Merhaba selamlar! Bugün sizlerle birlikte belki de hepimizi ilgilendiren bir konu ile beraber karşınızdayım.
Arkadaşlarım, abilerim ve ablalarım. Sizden bir saniyeliğine İŞ BANKASI Aplikasyonunuza bakmanızı istiyorum.
İşCep uygulaması yani, evet. Oradan sizin onayınız dışında küçük-büyük farketmeksizin bir meblağa çekilmiş mi?
Gaziantep ve Adana gibi (benim başıma gelen olay) ilginizin (belki) olmadığı yerlerden mi çekilmiş?

Ve, diğer bir soru, YEMEKSEPETİ, TRENDYOL ve ya başka bir yemek/market uygulamasını kullanıyor musunuz?

Cevabınız evet ise, lütfen HEMEN paranızı başka bir hesaba/karta aktarın, İş Bankası ile iletişime geçin, kartınızı kapattırın.

Çünkü BUGÜN SABAH 5 SULARINDA benden 4 farklı şekilde, toplamda 900 TL para çekilmiş.
Nasıl mı? Bilmem, bir şekilde İşCep'ime girip mobil işlem kodlarımı ele geçirmişler ve POS üzerinden almışlar.

Bilmiyorum bir tek bana ve kardeşim Mustafa'ya mı oldu ama SİZLERİ DE uyarayım dedim.

Güvende ve sağlıcakla kalınız efendim. Seviyorum sizleri!

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
Bir yerden alışveriş yapmış olabilir misiniz? Sanal pos kullanan firmaların açıklaması bazen yazmıyor bankada, sadece sanal pos adı yazıyor işlemlerde

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir yerden alışveriş yapmış olabilir misiniz? Sanal pos kullanan firmaların açıklaması bazen yazmıyor bankada, sadece sanal pos adı yazıyor işlemlerde
Sadece yemeksepeti kullandım bir kere, ondan mı bulaştı acaba bir kurye mi sızdırdı yoksa sistemin kendisinde mi sızıntı var anlamadım ki.
Hiç yurtiçi/dışı alışveriş yapmadım, mobil kod mod kullanmadım yani hiçbir yerde.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,279
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Paralarınızın olduğu hesap ayrı olmalı banka kartı olmamalı olsa bile o hesabı herhangi bir yere girmemiş olmalısınız. Sanal kart kullanmayan dolandırılmaya müsaittir. Ben anlamıyorum sanal kart yapmadan ne cesaretle kredi kartlarınız ve banka kartlarınız ile alışveriş yapıyorsunuz.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Paralarınızın olduğu hesap ayrı olmalı banka kartı olmamalı olsa bile o hesabı herhangi bir yere girmemiş olmalısınız. Sanal kart kullanmayan dolandırılmaya müsaittir. Ben anlamıyorum sanal kart yapmadan ne cesaretle kredi kartlarınız ve banka kartlarınız ile alışveriş yapıyorsunuz.
Cevabı gayet basit. Haberim yoktu öyle bir şeyden.
Ve, o kadar Halkbank da kullandım, gitti, İş Bankası'nda oldu olay. Bu da mı tesadüf?

basics

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
guclu k
benim kartımın güvenliğini sağlamak bankanın mesuliyetindedir, çünkü zaten hesabım da kartım da bankaya aittir.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
sanal kart hiç kullanmadım şimdiye kadarda bir şey olmadı, ama banka kartıda kullanmadım, genelde kredi kartı ile hallederim işleri

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
benim kartımın güvenliğini sağlamak bankanın mesuliyetindedir, çünkü zaten hesabım da kartım da bankaya aittir.
Doğru ama maalesef bazen işler b...ka sarabiliyor böyle işte. N'aparsın? :(

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,471
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
Merhaba selamlar! Bugün sizlerle birlikte belki de hepimizi ilgilendiren bir konu ile beraber karşınızdayım.
Arkadaşlarım, abilerim ve ablalarım. Sizden bir saniyeliğine İŞ BANKASI Aplikasyonunuza bakmanızı istiyorum.
İşCep uygulaması yani, evet. Oradan sizin onayınız dışında küçük-büyük farketmeksizin bir meblağa çekilmiş mi?
Gaziantep ve Adana gibi (benim başıma gelen olay) ilginizin (belki) olmadığı yerlerden mi çekilmiş?

Ve, diğer bir soru, YEMEKSEPETİ, TRENDYOL ve ya başka bir yemek/market uygulamasını kullanıyor musunuz?

Cevabınız evet ise, lütfen HEMEN paranızı başka bir hesaba/karta aktarın, İş Bankası ile iletişime geçin, kartınızı kapattırın.

Çünkü BUGÜN SABAH 5 SULARINDA benden 4 farklı şekilde, toplamda 900 TL para çekilmiş.
Nasıl mı? Bilmem, bir şekilde İşCep'ime girip mobil işlem kodlarımı ele geçirmişler ve POS üzerinden almışlar.

Bilmiyorum bir tek bana ve kardeşim Mustafa'ya mı oldu ama SİZLERİ DE uyarayım dedim.

Güvende ve sağlıcakla kalınız efendim. Seviyorum sizleri!
Kontrol ettim korkarak hiçbir şey olmamış bana 67k var hesapta korkutuyor insanı böyle şeyler. Geçmiş olsun size

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Kontrol ettim korkarak hiçbir şey olmamış bana 67k var hesapta korkutuyor insanı böyle şeyler. Geçmiş olsun size
arkadaşlar saldırıyoruz IP adresini buldum :D
Şaka bir yana, Allah KİMSEYE bir daha göstermesin...

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,714
İsim
Oğuz
Benim Temu'dan çekildi 1050 TL ve kapattım kartı yeni kart istettim. Sanal kart ile harcıyorum sadece.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Benim Temu'dan çekildi 1050 TL ve kapattım kartı yeni kart istettim. Sanal kart ile harcıyorum sadece.
Musti ile bizim 1400 gitti totalde. 600+900 yani.
Allah kimseye bir daha göstermesin.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,279
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Cevabı gayet basit. Haberim yoktu öyle bir şeyden.
O zaman giden 900Tl ye çok üzülmene gerek yok ufak bir meblağa karşı önemli bir tecrube kazandın ya hesabından giden 900bin tl olsaydı. İşbankasının güvenirliliğine gelirsek insan ürünü hiç bir şey mükemmel değildir zaten bu dünya da mükemmellik diye bir şey de yok. Bankacılık sisteminde açıklar elbette var sen bunu minimum'a indirireceksin.

Top Bottom