Iş hayatı hakkında yardım

ism0

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba ben 2 hafta önce ilk sigortalı işime girdim bi fabrikada mobilya üzerine taşeron olarak girdim yani iş yoğun baya ve yıpratıcı günlük 2 bin tl yevmiye ve yemek veriyorlar sabah 8 akşam 17 de bitiyor mesayi ama akşam mesayisi oluncada zorunlu kalıyoruz 3 saat akşam 20 ye kadar ve onun ücretide ayriyeten bin tl aylığa vurunca güzel para çıkıyor ama haftalık izinim yok sürekli işteyim ve bu beni gerçekten yoruyor evim fabrikaya uzak olduğu için 1 saatde yol gidiyorum sizce ne yapmalıyım yani insan istemediği işi yapamıyorya bendede o var okulda baya altyapım vardı derslerim iyiydi ama ne olduysa okumadım üniversiteye gitmedim ve şuan 19 yaşındayım sizce biraz paramı biriktirdikten sonra okula gitmelimiyim çünkü bu işi gerçekten hiç sevmiyorum ailemde parası iyi olduğu için devam etmemi istiyo gerçekten kafam çok karışık

İşine dershaneye gitmeye yetecek kadar para biriktirene kadar devam etsem hem dershaneye gider güzelce hazırlanırsın hem de evde fazla durmadığın için ailenin gözüne fazla batmazsın. Tabii bu dediklerim kendi fikirlerim son sözü söyleyecek olan sizsiniz.

Arkadaşlar merhaba ben 2 hafta önce ilk sigortalı işime girdim bi fabrikada mobilya üzerine taşeron olarak girdim yani iş yoğun baya ve yıpratıcı günlük 2 bin tl yevmiye ve yemek veriyorlar sabah 8 akşam 17 de bitiyor mesayi ama akşam mesayisi oluncada zorunlu kalıyoruz 3 saat akşam 20 ye kadar ve onun ücretide ayriyeten bin tl aylığa vurunca güzel para çıkıyor ama haftalık izinim yok sürekli işteyim ve bu beni gerçekten yoruyor evim fabrikaya uzak olduğu için 1 saatde yol gidiyorum sizce ne yapmalıyım yani insan istemediği işi yapamıyorya bendede o var okulda baya altyapım vardı derslerim iyiydi ama ne olduysa okumadım üniversiteye gitmedim ve şuan 19 yaşındayım sizce biraz paramı biriktirdikten sonra okula gitmelimiyim çünkü bu işi gerçekten hiç sevmiyorum ailemde parası iyi olduğu için devam etmemi istiyo gerçekten kafam çok karışık

Benim de ilk işim mobilyaydı ve hiç sevmemiştim ama böyle bir para vermiyorlardı. Ayrıca standart bir işçinin evden işe uzaklığı 1 saattir zaten. İznin olmamasını fazladan zorlayıcı bir sebep, bunu kabul ediyorum ama sana bu parayı verecek bir, iş okulu bitirsen bile biraz zor bulursun.

Benim de ilk işim mobilyaydı ve hiç sevmemiştim ama böyle bir para vermiyorlardı. Ayrıca standart bir işçinin evden işe uzaklığı 1 saattir zaten. İznin olmamasını fazladan zorlayıcı bir sebep, bunu kabul ediyorum ama sana bu parayı verecek bir, iş okulu bitirsen bile biraz zor bulursun.
ya 1 saat ama 110 kilometre felan 1 saatte trafik olmazsa yani paraya gelincede bende şaşırdım ama yani gerçekten taşeronluk böyle işliyormuş işten saat 8de çıkınca 9.30 10 gibi evde oluyorum duş yemek derken hiç bişey kalmıyo izin olsa kabul idare etcem ama gerçekten zorlanıyorum

ya 1 saat ama 110 kilometre felan 1 saatte trafik olmazsa yani paraya gelincede bende şaşırdım ama yani gerçekten taşeronluk böyle işliyormuş işten saat 8de çıkınca 9.30 10 gibi evde oluyorum duş yemek derken hiç bişey kalmıyo izin olsa kabul idare etcem ama gerçekten zorlanıyorum

Fazla mesai olduğu zaman öyle oluyor ama bizim iş yerinde kaynak ustaları bile o parayı almıyor örneğin. Beyaz yaka statüsünde çalışan bir mühendis çocuk vardı. Eline fırsat geçince devlette mavi yaka statüsünde işe girdi. Yani üniversite okuyacaksın ama ne okumak için o paradan vazgeçeceksin? Türkiye'de çalışma saatleri özel sektör için genel olarak sabah 08:00-17:00 arası. Cumartesi pazar tatil yapan yer ise çok azınlıktadır. Bence gidebildiğin kadar git. Çıkmak istediğinde durumu izah edersin.

Okula falan gitsen Türkiye'nin en iyi mühendisi, doktoru cartı curtu olacağının garantisi yok. Sen işine odaklan. Gencecik adamsın, yorulabildiğin kadar yorul. Eğer çalışanlar ve müdür insansa emeğini görür, ne kadar çalıştığını görür ve ileride terfi falan alabilirsin.

Yaşın daha genç, bir an önce ders çalışma yaşın geçmeden paranı biriktir ve dersane filan ayarla kendine, hayalindeki üni veya programı kazandıktan sonra da daha rahat olursun. eğer 1 sene kadar dişini sıkarsan yeteri kadar paran birikmiş olur herhalde...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iş hayatı insanın ömrünü sömürenlerle doludur, sakın ciddi ciddi okumayı denemeden pes etme yoksa paralı kölelikten başka bi şey sayılmazsın.

sana tavsiyem güzel bir para yap bulunduğun şehirde 1+0 1+1 daire alacak para yap al evini sonra okursun ama mutlaka o kazanç ile ev almaya bak sonra yaşadığın şehirde üniversite kazan part time iş bul keyfine bak

ben hayatım boyunca içine kapanık biri oldum bu çalışırken felanda hayatımı etkiledi herkese derdimi anlatamam burda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim gerçekten benimde hayalim bu iş deil ama hayallerle yürümüyo paramı biriktirip çok iyi bi şekilde hazırlancam zaten hazırlanamamın sebebide maddiyattan dolayıydı ben babamdan 1 kuruş para istemeye utanırım oyüzden garsonluk felan yaptım bügune kadar ama param birikmiyodu bu iş iyi geldi umarım param birikince istediğim bölümü kazanırım ve burada size paylaşırım

ben hayatım boyunca içine kapanık biri oldum bu çalışırken felanda hayatımı etkiledi herkese derdimi anlatamam burda bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim gerçekten benimde hayalim bu iş deil ama hayallerle yürümüyo paramı biriktirip çok iyi bi şekilde hazırlancam zaten hazırlanamamın sebebide maddiyattan dolayıydı ben babamdan 1 kuruş para istemeye utanırım oyüzden garsonluk felan yaptım bügune kadar ama param birikmiyodu bu iş iyi geldi umarım param birikince istediğim bölümü kazanırım ve burada size paylaşırım

Devlet memurluğunu da kovala, KPSS'leri kaçırma. Tercih sıralaması konusunda mutlaka yardım al.

• Beğen
Reaksiyonlar: ism0
Böyle düşündüğün için asla kendini şımarık hissetme başka iş bak para biriktir ve okulunu oku bir diploman olmalı.

• Beğen
Reaksiyonlar: ism0
Geri