Yiğit Emre
80+ Bronze

- Reaksiyon skoru
 - 477

R7 5800x in pinlerinden 3 4 tanesi yamuldu pcyi toplarken  kırık ya da kopan yok taktım anakart cpu ışığı yanıyor ne yapmalıyım

Knk bi atac düzle telde olur düzlemeye çalış dikatlice yada bi tamirciye gözur herkes yapmaz ama söylimR7 5800x in pinlerinden 3 4 tanesi yamuldu pcyi toplarken kırık ya da kopan yok taktım anakart cpu ışığı yanıyor ne yapmalıyım
Zaten düzelttim hocam taktım sonra herşeyi tamamladım bastım tuşa fanlar falan geldi başka bişi yok anakart cpu ışığı yanıyoKnk bi atac düzle telde olur düzlemeye çalış dikatlice yada bi tamirciye gözur herkes yapmaz ama söylim
anakart soketine tam oturdugundan ya da temas olduğundan emin misin işlemciyi aşırı nazik şekilde dokun boşluk varmı 1 pin temassızlık yapyor olabilir normalde 2.3 pine kadar tölare ediliyor sistem çalışması açısından ama krtik bir pin ise yapar bu sorunu kontrol et hacımZaten düzelttim hocam taktım sonra herşeyi tamamladım bastım tuşa fanlar falan geldi başka bişi yok anakart cpu ışığı yanıyo
Kopuk gözükmüyor şuan hepsi düzgün konumdageçmiş olsun koptuysa işlemci gitmiştir düzeltemez isen sıkıntı
Taktım çalıştırdım. pc bayadır ayrı parçalar halindeydi daha yeni topladım ondan kaynaklı bir sorun olabilir mianakart soketine tam oturdugundan ya da temas olduğundan emin misin işlemciyi aşırı nazik şekilde dokun boşluk varmı 1 pin temassızlık yapyor olabilir normalde 2.3 pine kadar tölare ediliyor sistem çalışması açısından ama krtik bir pin ise yapar bu sorunu kontrol et hacım
Takılıcpu power kablosunu takmış olmayı unutmayasın? 3-4 pin yamuk olsa bile cpu ışığı yanacağını sanmam.
parça halinden topladıysan statik birikmesi olmuş olabilir ramleri silgiyle silin en basitTaktım çalıştırdım. pc bayadır ayrı parçalar halindeydi daha yeni topladım ondan kaynaklı bir sorun olabilir mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Takılı
Denedim olmadıparça halinden topladıysan statik birikmesi olmuş olabilir ramleri silgiyle silin en basit
her kasada oluyormu bilmiyorum ama fişler tamamen çekili halde power düğmesine 1 dk basılı tutun yanlış hatırlamıyorsam statikte yapar bu sorunu
Bunda da olmadı hocamGücü kapat, kabloları söktükten sonra JBAT1 yazan yanyana iki pin'e bir demir/metal çubuğu 10-15sn değdirerek CMOS sıfırla.
Alıntıyı görüntüle
RAM'lerin üç tanesini çıkar, sadece A2 takılı olsun aşağıdaki gibi. Bir de bu şekilde çalıştırmayı deneyelim.
Alıntıyı görüntüle
işlemciyi çıkarırken anakart tarafında da hasar vermediniz değilmi o da önemli pin yuvaları temas alanları gibiDenedim olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bunda da olmadı hocam