Neler Yeni

İslamı bırakmaya çağıran insan

Shiden

80+ Bronze
ama yineden ayın yarılmasını bir şekilde bahsetmeleri gerekmiyor mu ay sonuçta o zaman dünyanın yarısı tarafından görünüyordü
Duydum ama hiç araştırma yaptığım bir konu olmadı. Bakayım internetten biraz.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
kitaplarında yazılmasından bahsetmiyorum bu yarılma o sırada mantıken dünyanın yarısı tarafından göründü değil mi hatam varsa düzeltin illa bir şekilde bir belge ya da yazıya dökülmesi gerekmez mi kimse mi fark etmedi
Çölün ortasında bir yer, o anlık olmuş bir şey nerden bulsunlar, birde bildiğim kadarı o yansıma olarak diye biliyorum yani çat kırılmış gibi değil, yanlışım varsa düzeltinç

Besim Tibuk

80+ Gold
Arkadaşlar şimdi bu video izledim ve adamın dedikleri biraz mantıklı geldi ayın ortadan ikiye ayrıldığı neden sadece islamda geçiyor?
Dostum son kitap kuran olduğu içindir.
Ayrıca belirli bir kitleye(inkarcılar) gösterilmiş sanırım.

Squex

80+ Silver
ilk videosu saçma geldi ama ayın yarılma konusu gerçekten mantıklı geldi bana fikrinizi merak ediyorum diğer dinlerdeki kitaplara geçilmesinden bahsetmiyorum bunu biri illaki bir yere bir kitaba geçirmesi lazımdı
Mesaj otomatik birleştirildi:

tarihteki önemli bir olayın kitaba geçilmesi gibi ya da önemli bir doğa olayının yazıya geçirilmesi gibi bahsediyorum

Shiden

80+ Bronze
Hiçbir alakası olmayan birine direkt ''İslama dön'' demek gibi bir olay yapılmamalı.
Açıkçası soru soran arkadaşıma konuyu ben açmadım kendisi bir gece sormaya başladı çünkü sohbet ederken arada bir vurgu yapıyordum.
Dinle alakası olmayan biri eski din kitaplarını açıp(Brezilya'da tüm dinlerden özet geçiliyor sanırım) araştırmaya bana sorular sormaya başladı.
Bazı cevaplayamacağım sorular olacağından din hocama sorularını iletebileceğim desteğini verdim:

Gidip de kıza İslam İslam diye söylenip dursaydım zannetmiyorum en azından araştırmaya yelteneceğini :)
Büyük ihtimalle engel atardı.

Ayrıca Osmanlı'nın asimilizasyon ilemlerinden biri budur, gayrimüslim kentlere önce din adamları vs. gönderilir oralarda müslümanların ne kadar iyi olabileceği gösterilmiş olur hatta belli bir popülasyon oluşturulurdu, sonrasında fetih gerçekleşince halkın isyan oranları normale göre tabii ki de azalırdı.

Direkt sana olmasa da küçük bir demeç vermiş olayım :)
O zaman sana da güzel bir demeç vereyim, İslam için savaşan halk ve Türkiye İslam Cumhuriyet'i diye kurulan ülke, daha sonra nedense 7-8 yıl sonra sadece Cumhuriyet oldu.

Asimile de güzel din düşmanı olmak da çok güzel :D. (Tövbe tövbe).

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
ilk videosu saçma geldi ama ayın yarılma konusu gerçekten mantıklı geldi bana fikrinizi merak ediyorum diğer dinlerdeki kitaplara geçilmesinden bahsetmiyorum bunu biri illaki bir yere bir kitaba geçirmesi lazımdı
Mesaj otomatik birleştirildi:

tarihteki önemli bir olayın kitaba geçilmesi gibi ya da önemli bir doğa olayının yazıya geçirilmesi gibi bahsediyorum
Çölün ortasında inkarcılara yapılan bir olay, nerden bulsunlar kağıt kalemi o anlık bir olay, birde kırılma değilde bir yansıma bir tasvir gibi biliyorum yani somut olarak değilde soyut gibi biliyorum.

Squex

80+ Silver
Çölün ortasında inkarcılara yapılan bir olay, nerden bulsunlar kağıt kalemi o anlık bir olay, birde kırılma değilde bir yansıma bir tasvir gibi biliyorum yani somut olarak değilde soyut gibi biliyorum.
O zaman o bölgeyi kapsayan yanılsama gibi mi diyorsun
O zaman inkar edenler ayın yarılmasına büyü demişler e haklı sayılmazlar mı bu konuda o zaman.

Avolay

80+ Gold
O zaman sana da güzel bir demeç vereyim, İslam için savaşan halk ve Türkiye İslam Cumhuriyet'i diye kurulan ülke, daha sonra nedense 7-8 yıl sonra sadece Cumhuriyet oldu.
Teokratik yönetimin başarılı olduğu bir tane 21.yy ülkesi gösterin...
Dinle devlet ayrı olmalıdır:
Laiklik.jpg

Çok kolay şekilde kontrolün yanlış kişilere geçebilmesini sağlayan tarikatları direkt olarak devletin yönetim biçimi haline getirmek mantıklı değil hem de hiç değil.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
O zaman o bölgeyi kapsayan yanılsama gibi mi diyorsun
O zaman inkar edenler ayın yarılmasına büyü demişler e haklı sayılmazlar mı bu konuda o zaman.
Büyü nasıl olsun, tam açıklayamıyorum o kelime dağırcağımda yok, @Shiden daha rahat açıklar, bilgili bir abiye benziyor.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Adam Türklerle Arapları karşılaştırıp İslamı bırakın diyor. Bilmiyorki Müslümanları değil İslamı araştırmnın doğru olduğunu.
Hz. Aişe, Hz.Muhammed ile 6 yaşında evlendiğini söylüyor halbuki 18-19 yaşında iken evlendi.

Squex

80+ Silver

Asimile de güzel din düşmanı olmak da çok güzel :D. (Tövbe tövbe).
dini bahane ederek devlet işlerini sapıtıyolar diye yaptılar biliyorum bize öyle öğretildi okullarda en azında

Shiden

80+ Bronze
Teokratik yönetimin başarılı olduğu bir tane 21.yy ülkesi gösterin...
Çok kolay şekilde kontrolün yanlış kişilere geçebilmesini sağlayan tarikatları direkt olarak devletin yönetim biçimi haline getirmek mantıklı değil hem de hiç değil.
Tecavüzcüler, gaspçılar ve daha nicesi Cumhuriyet sayesinde piyasada.
Şeriat en iyisi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,287
Üyeler
163,635
Son üye
liv24
Top Bottom