Neler Yeni

İslamı bırakmaya çağıran insan

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
İşte bunlar insanların gerçek anlamda cahilliklerinden ve ön yargılarından ötürü.
Halbuki Hrisitiyan ve Müslüman din adamları, Allah'ın varlığını matematiksel ve felsefi yaratıcı olabildiğini bile tanımladı. Bu yobazlıktan çok, akıl yolu yani.

Dine davette bir Müslüman'ın yapması gereken şeydir. Çünkü biz insanlardan sorumluyuz. Dinimiz İslamiyet, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya çok önem verir.
Evet hocam ama bunu yapınca biz suçlu ve baskıcı oluyoruz, onlar yapınca hava hoş.

Shiden

80+ Bronze
Evet hocam ama bunu yapınca biz suçlu ve baskıcı oluyoruz, onlar yapınca hava hoş.
Vallahi yapsın. Çünkü biz hiç bir zaman Hz. Muhammed'in bütün pişmiş bir tavuğu midesine indirdiğini duymadık yada yalan söylediğini. Hep insanlar için hayırlı olan neyse, ona çalışmış.
Bu bile insanı üzmeye ve hakikatin olduğunu göstermeye yeter de neyse.

Demek İslamiyet buymuş, demeye yeter. İnsanlara yardımcı olmak.

Squex

80+ Silver
Arkadaşlar şimdi bu video izledim ve adamın dedikleri biraz mantıklı geldi ayın ortadan ikiye ayrıldığı neden sadece islamda geçiyor?

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Adam kanıt falan göstermiyor.
"Hristiyanlar müslümanlar hakkında...düşünüyor" falan filan.
En azından izlediğim kadarıyla

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
Arkadaşlar şimdi bu video izledim ve adamın dedikleri biraz mantıklı geldi ayın ortadan ikiye ayrıldığı neden sadece islamda geçiyor?
Ortadan 2'ye ayrılmıyor, ortadan 2'ye bölünmüş gibi görünüyor, yoksa onu Peygamber'in değil Allahın Mucizesi diye geçerdi.

Shiden

80+ Bronze
Çünkü diğer dinler Hz. Muhammed'i tanımıyor da ondan sadece İslamiyet'te geçiyor.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan
Mesela bildiğim kadarılya diğer kitaplarda sadece onların peygamberlinden bahsediliyor.

Squex

80+ Silver
Çünkü diğer dinler Hz. Muhammed'i tanımıyor da ondan sadece İslamiyet'te geçiyor.
ama yineden ayın yarılmasını bir şekilde bahsetmeleri gerekmiyor mu ay sonuçta o zaman dünyanın yarısı tarafından görünüyordü

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Diğer kitapların Kur'an'dan önce yazılmış olması ve daha önce geçmiş olmasından dolayı olabilir mi bu?

Avolay

80+ Gold
İşte bunlar insanların gerçek anlamda cahilliklerinden ve ön yargılarından ötürü.
Halbuki Hrisitiyan ve Müslüman din adamları, Allah'ın varlığını matematiksel ve felsefi düşünce ile yaratıcı olabildiğini bile tanımladı. Bu yobazlıktan çok, akıl yolu yani.

Dine davette bir Müslüman'ın yapması gereken şeydir. Çünkü biz insanlardan sorumluyuz. Dinimiz İslamiyet, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya çok önem verir.
Hiçbir alakası olmayan birine direkt ''İslama dön'' demek gibi bir olay yapılmamalı.
Açıkçası soru soran arkadaşıma konuyu ben açmadım kendisi bir gece sormaya başladı çünkü sohbet ederken arada bir vurgu yapıyordum.
Dinle alakası olmayan biri eski din kitaplarını açıp(Brezilya'da tüm dinlerden özet geçiliyor sanırım) araştırmaya bana sorular sormaya başladı.
Bazı cevaplayamacağım sorular olacağından din hocama sorularını iletebileceğim desteğini verdim:

Gidip de kıza İslam İslam diye söylenip dursaydım zannetmiyorum en azından araştırmaya yelteneceğini :)
Büyük ihtimalle engel atardı.

Ayrıca Osmanlı'nın asimilizasyon ilemlerinden biri budur, gayrimüslim kentlere önce din adamları vs. gönderilir oralarda müslümanların ne kadar iyi olabileceği gösterilmiş olur hatta belli bir popülasyon oluşturulurdu, sonrasında fetih gerçekleşince halkın isyan oranları normale göre tabii ki de azalırdı.

Direkt sana olmasa da küçük bir demeç vermiş olayım :)

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,340
İsim
Hakan

Squex

80+ Silver
Diğer kitapların Kur'an'dan önce yazılmış olması ve daha önce geçmiş olmasından dolayı olabilir mi bu?
kutsal kitaplarında yazılmasından bahsetmiyorum bu yarılma o sırada mantıken dünyanın yarısı tarafından göründü değil mi hatam varsa düzeltin illa bir şekilde bir belge ya da yazıya dökülmesi gerekmez mi kimse mi fark etmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,291
Üyeler
163,634
Son üye
liv24
Top Bottom