Neler Yeni

İslam'ın Doğru Din Olduğuna Dair Kanıtlar

Aware

80+ Silver
kanka sorgulamadan tartışmadan kabul etmek en büyük yanlış ve cahilliktir
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanıtları bu arada kanka hadis ve ayetler ben sadece böyle kanıtlamasına saçma dedim farkettiysen zaten
Kur'an ayetlerden oluşur. Günümüzde kanıtlanan şeylerin yıllar. Öncesinde bilinmesi Allah'ın gücünü kuvvetini temsil eder.

kanka çok yanlış düşünüyosun zaten bilgin olduğun ve emin olduğun bir şeyde şüpheye düşüyorsan büyük sıkıntı :D
Ben düşmüyorum çok şükür danışabileceğim insanlar var. siz öyle diyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Kur'an ayetlerden oluşur. Günümüzde kanıtlanan şeylerin yıllar. Öncesinde bilinmesi Allah'ın gücünü kuvvetini temsil eder.

Ben düşmüyorum çok şükür danışabileceğim insanlar var. siz öyle diyorsunuz.
Kanka zaten buna bir şey demiyorum ama sen bir şeyin doğrulunu sadece ona bakarak yaparsan büyük hata ve bu araştırma olmaz onu diyorum

Aware

80+ Silver
Kanka zaten buna bir şey demiyorum ama sen bir şeyin doğrulunu sadece ona bakarak yaparsan büyük hata ve bu araştırma olmaz onu diyorum
Kur'an en büyük delil ve kanıttır. Doğruları elbette onda arayacağız.

• Beğen
Reaksiyonlar: baid

Aware

80+ Silver
kanka kuranın doğrulunu kurana bakarak mı anlayacağız
Bu konuda herhangi bir araştırma yapmadım. Ama doğruluğu gösteren deliller çok fazla sayıda. Biraz araştırın bulursunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Bu konuda herhangi bir araştırma yapmadım. Ama doğruluğu gösteren deliller çok fazla sayıda. Biraz araştırın bulursunuz.
araştırdım kanka zaten kuranda bazı yazan şeylerin doğru olduğunu biliyorum ve aksi bir şeyi demiyorum zaten benim yanlış bulduğum ve zaten yanlış olan islamın doğruluğunu kurandaki ayetler ile kanıtlamak

Aware

80+ Silver
araştırdım kanka zaten kuranda bazı yazan şeylerin doğru olduğunu biliyorum ve aksi bir şeyi demiyorum zaten benim yanlış bulduğum ve zaten yanlış olan islamın doğruluğunu kurandaki ayetler ile kanıtlamak
Burada sadece ayetlerle değil daha sonra bilimle keşfedilmiş şeylerle de pekiştirmiş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Üstat be gerçekten eline sağlık

islamı kurandan mı kanıtlıyon knk .d
Nerden kanıtlayacak? Allah'ın bize söylediği şeyleri günümüz olaylarıyla kanıtlamış dini kötülemek için yer arıyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Üstat be gerçekten eline sağlık

Nerden kanıtlayacak? Allah'ın bize söylediği şeyleri günümüz olaylarıyla kanıtlamış dini kötülemek için yer arıyorsun
.d müslümanım niye kendi dini mi kötüliyeyim? gerçekleri söylüyorum yazdıklarımı düzgün oku bi istersen

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
"Allah Adem oğullarından her insanı 360 eklem üzerine yaratmıştır." [Müslim: 2/698]

1995'e kadar insanda 340 eklem vardır bilgisi kulakta 20 eklemin daha keșfiyle insanda 340 eklemin yerini insanda 360 eklem vara bıraktı. Hz. Muhammed o dönemde insanda 360 eklem olduğunu nasıl bildi?

Yasin 39
"Biz Ay'ın seyrine de menziller tayin ettik. Sonunda o, kurumuş hurma dalındaki yay şeklini alır."

Bir ay boyunca aynı noktadan, aynı saatte yapılan çekimler birleştirildiğinde, Ay'ın hareketlerinin meydana getirdiği şekil:
Alıntıyı görüntüle

Kehf Suresi 18
"Ashabı kehfi uykuda sağa sola çeviriyorduk."

Uykuda sağa sola dönmezsek yüksek basınçtan vücudumuzda yaralar oluşur. Bu yüzden felçli hastalar belli aralıklarla çevrilmesi gerekir.

Nebe Suresi 7
" Ve dağları yere kazıklar yapmadık mı?"
Nebe Suresi 15
"O, yer sizi sarmasın diye sabit dağlar koydu."

Kur'an-ı Kerim Hz. Muhammed'in uydurmasıysa Hz. Muhammed o zamanda dağların yere kazık olduğunu, dağların yer sarsıntısını engellediğini nerden biliyordu?

Zariyat Suresi 47
"Göğü, kudretimizle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz"

Hz. Muhammed evrenin genişlediğini nereden bildi?
Zariyat Suresi 47. Ayette mușiun kelimesi genişletmek demektir.

Kıyamet Suresi 3, 4
"İnsan kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır? Bizim onun parmak uçlarını bile, eski haline getirmeye gücümüz yeter!"

Kur'an neden parmak uçlarına değiniyor? Çünkü her insanın parmak izi birbirinden farklıdır. Her insanın parmak izinin farklı olduğu 1880'lerde anlaşılmaya başladı.

Neml Suresi 88
"Dağları görürsün fakat onları donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenir."

Modern bilim tıpkı Kur'an gibi kıtalar ve onlarla beraber dağların da sürüklendiğini söylüyor.
Milyonlarca yıl önce tüm kıtaların ana kıta olan Pangea'dan koptuğunu ve kıtaların hareket ettiğini 20. Yüzyılda Alfred Wegener bulmuştur.

Tebbet Suresinde Ebu Leheb'in ve Karısının cehenneme gireceğini söylüyor.
Üstelik Tebbet Suresi Ebu Leheb hayattayken iniyor. Ebu Leheb yalandan bile Müslüman oldum dese Kur'an'ı yalanlamış olacaktı.

İsrâ Suresi 49, 50
"Biz kemik ve toz haline dönüştükten sonra mı yeniden yaratılacağız diyenlere de ki: ister demir olun ister taş."

Bir canlı öldükten sonra vücudundaki demir fosilleșme sırasında korunur.
Ayrıca bu canlı kalıntısı milyonlarca yılda taşlașır.
Ayette denilmek isteniyor ki ölümünüzden sonra ister 1 gün geçmiş olsun ister milyonlarca yıl geçmiş olsun kolaylıkla vücudunuzu yeniden yaratabilir.

Kehf Suresi 18

"Ashabı kehfi uykuda sağa sola çeviriyorduk."

Uykuda sağa sola dönmezsek yüksek basınçtan vücudumuzda yaralar oluşur. Bu yüzden felçli hastalar belli aralıklarla çevrilmesi gerekir.

Gașiye Suresi 17
"Bakmıyorlar mı, o deve nasıl yaratılmış"

Kur'an neden deveden bahseder?
Develer șeffaf göz kapakları sayesinde kum fırtınasında bile yol alırlar. Develer burun deliklerini kum girmemesi için kapatabilirler. Develer dizlerindeki kalın nasır sayesinde aşırı sıcak kuma yatabilirler. Develer 10 dakikada 130 litre su içebilirler. Develer çift hörgücü sayesinde 50 derece sıcaklıkta 8 gün aç, susuz yaşayabilirler.
Konu cehapeye bağlanmamış üzdü.

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,515
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Dini araştırmak için bir sürü yer var. Bir sürü videolar var. Bunun yeri burası değil.
ona bakarsan bir çok bilgiyi "dışarı" bulabiliyoruz foruma da gerek yok ?
aynı rehber konuları gibi bu da benzeri bir konu olmuş.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Aynı tanrıya farklı şekillrrde inandığımız için birbirimizle savaş içindeyiz çok güzel böyle devam edin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom