Marianoly
80+ Gold
- Katılım
- 3 Ekim 2020
- Mesajlar
- 9,121
- En İyi Cevap
- 1
yko lan şaka yapıyom işim olmazab ayb![]()
![Victory hand :v: ✌️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/270c.png)
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dinden nerelere geldik Tövbe Tövbe @cemtastan2301yko lan şaka yapıyom işim olmazab ayb![]()
Konu: İslam'ın doğru din olduğunun kanıtıburada daha fazla konuşursak ban yiyecez polisten gaç.
islamı kurandan mı kanıtlıyon knk .d"Allah Adem oğullarından her insanı 360 eklem üzerine yaratmıştır." [Müslim: 2/698]
1995'e kadar insanda 340 eklem vardır bilgisi kulakta 20 eklemin daha keșfiyle insanda 340 eklemin yerini insanda 360 eklem vara bıraktı. Hz. Muhammed o dönemde insanda 360 eklem olduğunu nasıl bildi?
Yasin 39
"Biz Ay'ın seyrine de menziller tayin ettik. Sonunda o, kurumuş hurma dalındaki yay şeklini alır."
Bir ay boyunca aynı noktadan, aynı saatte yapılan çekimler birleştirildiğinde, Ay'ın hareketlerinin meydana getirdiği şekil:
Alıntıyı görüntüle
Kehf Suresi 18
"Ashabı kehfi uykuda sağa sola çeviriyorduk."
Uykuda sağa sola dönmezsek yüksek basınçtan vücudumuzda yaralar oluşur. Bu yüzden felçli hastalar belli aralıklarla çevrilmesi gerekir.
Nebe Suresi 7
" Ve dağları yere kazıklar yapmadık mı?"
Nebe Suresi 15
"O, yer sizi sarmasın diye sabit dağlar koydu."
Kur'an-ı Kerim Hz. Muhammed'in uydurmasıysa Hz. Muhammed o zamanda dağların yere kazık olduğunu, dağların yer sarsıntısını engellediğini nerden biliyordu?
Zariyat Suresi 47
"Göğü, kudretimizle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz"
Hz. Muhammed evrenin genişlediğini nereden bildi?
Zariyat Suresi 47. Ayette mușiun kelimesi genişletmek demektir.
Kıyamet Suresi 3, 4
"İnsan kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır? Bizim onun parmak uçlarını bile, eski haline getirmeye gücümüz yeter!"
Kur'an neden parmak uçlarına değiniyor? Çünkü her insanın parmak izi birbirinden farklıdır. Her insanın parmak izinin farklı olduğu 1880'lerde anlaşılmaya başladı.
Neml Suresi 88
"Dağları görürsün fakat onları donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenir."
Modern bilim tıpkı Kur'an gibi kıtalar ve onlarla beraber dağların da sürüklendiğini söylüyor.
Milyonlarca yıl önce tüm kıtaların ana kıta olan Pangea'dan koptuğunu ve kıtaların hareket ettiğini 20. Yüzyılda Alfred Wegener bulmuştur.
Tebbet Suresinde Ebu Leheb'in ve Karısının cehenneme gireceğini söylüyor.
Üstelik Tebbet Suresi Ebu Leheb hayattayken iniyor. Ebu Leheb yalandan bile Müslüman oldum dese Kur'an'ı yalanlamış olacaktı.
İsrâ Suresi 49, 50
"Biz kemik ve toz haline dönüştükten sonra mı yeniden yaratılacağız diyenlere de ki: ister demir olun ister taş."
Bir canlı öldükten sonra vücudundaki demir fosilleșme sırasında korunur.
Ayrıca bu canlı kalıntısı milyonlarca yılda taşlașır.
Ayette denilmek isteniyor ki ölümünüzden sonra ister 1 gün geçmiş olsun ister milyonlarca yıl geçmiş olsun kolaylıkla vücudunuzu yeniden yaratabilir.
Kehf Suresi 18
"Ashabı kehfi uykuda sağa sola çeviriyorduk."
Uykuda sağa sola dönmezsek yüksek basınçtan vücudumuzda yaralar oluşur. Bu yüzden felçli hastalar belli aralıklarla çevrilmesi gerekir.
Gașiye Suresi 17
"Bakmıyorlar mı, o deve nasıl yaratılmış"
Kur'an neden deveden bahseder?
Develer șeffaf göz kapakları sayesinde kum fırtınasında bile yol alırlar. Develer burun deliklerini kum girmemesi için kapatabilirler. Develer dizlerindeki kalın nasır sayesinde aşırı sıcak kuma yatabilirler. Develer 10 dakikada 130 litre su içebilirler. Develer çift hörgücü sayesinde 50 derece sıcaklıkta 8 gün aç, susuz yaşayabilirler.
şşş çaktırmaislamı kurandan mı kanıtlıyon knk .d
Öyle olucak tabii ki ? Diğer dini kitapların değiştirilmiş olması çok yüksek ihtimal.islamı kurandan mı kanıtlıyon knk .d
Kankam diğer dinlere bakılarak kanıtlanamaz zaten. Bilim esas alınır ve bakılır ayrı olarak kankam kendine doğru diyen bir şeye bakarak o şeyin doğru olduğuna ne kadar objektif bakabilirsin şöyle düşün beni hiç tanımıyorsun ticaret yapıcaz ben diyorum ki ben çok adil ve dürüstüm sende tamam o zaman diyip alışveris yapıyorsun çok saçma.Öyle olucak tabii ki ? Diğer dini kitapların değiştirilmiş olması çok yüksek ihtimal.
Adam kanıtlarıyla beraber sunmuş. Okuyup anlayan rahatça kavrar olayı. Tartışmak ve bu olayı sorgulamak bile saçma bana göre.Kankam diğer dinlere bakılarak kanıtlanamaz zaten. Bilim esas alınır ve bakılır ayrı olarak kankam kendine doğru diyen bir şeye bakarak o şeyin doğru olduğuna ne kadar objektif bakabilirsin şöyle düşün beni hiç tanımıyorsun ticaret yapıcaz ben diyorum ki ben çok adil ve dürüstüm sende tamam o zaman diyip alışveris yapıyorsun çok saçma.
kanka sorgulamadan tartışmadan kabul etmek en büyük yanlış ve cahilliktirAdam kanıtlarıyla beraber sunmuş. Okuyup anlayan rahatça kavrar olayı. Tartışmak ve bu olayı sorgulamak bile saçma bana göre.
kanıtları bu arada kanka hadis ve ayetler ben sadece böyle kanıtlamasına saçma dedim farkettiysen zatenAdam kanıtlarıyla beraber sunmuş. Okuyup anlayan rahatça kavrar olayı. Tartışmak ve bu olayı sorgulamak bile saçma bana göre.
Normal bir konu değil ki haklısınız diyeyim. Din konusunda bilginiz varsa tartışmak saçmalıktır şüpheye düşürür. Allah korusun. Bildiğim, inandığım ve güvendiğim için çok şükür Müslümanım.kanka sorgulamadan tartışmadan kabul etmek en büyük yanlış ve cahilliktir
kanka çok yanlış düşünüyosun zaten bilgin olduğun ve emin olduğun bir şeyde şüpheye düşüyorsan büyük sıkıntı. Din konusunda bilginiz varsa tartışmak saçmalıktır şüpheye düşürür.