İşlemci %70 kullanımda 95-97 dereceleri buluyor.

Reaksiyon skoru
1
Vatanın bu hazır sistemine birebir sahibim. Herhangi bir kasma, donma problemi vs yaşamamama rağmen bu sıcaklık değerlerinin normal olmadığının farkındayım ve bundan dolayı endişeleniyorum. (Ve evet maalesef alırken anakarta dikkat etmemiştim, b650m olarak seçmedim o yüzden.)
Şuanda oyun içinden bunu yazmaktayım ve ilk kez CS 2'de droplar yiyorum, yazılımsal bir sorun olma ihtimali var mı ?

%100'de de test ettim aynı sıcaklık değerlerinde yine. PC'yi aldığımdan beridir bir bios güncellemesi vs yapmadım. Bundan dolayı olabilir mi ?

iyi bir işlemci soğutucu gerek sana o fanla normal bu değerler
Peki hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz ? Pek anlamıyorum soğutma kısmının bilgisayarların. Kasaya uygun olacak ve fiyatı da çok pahalı olmayacak bir soğutucu olursa iyi olur.
Ayrıca anakartı değiştirmem gerekiyor mu sizce ? İşlemci sıcaklığından bağımsız, şuan bu tıpatıp sistem a620m-h ile b650m arasında fark hissettirir miydi ?

Peki hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz ? Pek anlamıyorum soğutma kısmının bilgisayarların. Kasaya uygun olacak ve fiyatı da çok pahalı olmayacak bir soğutucu olursa iyi olur.
Ayrıca anakartı değiştirmem gerekiyor mu sizce ? İşlemci sıcaklığından bağımsız, şuan bu tıpatıp sistem a620m-h ile b650m arasında fark hissettirir miydi ?
kule tipi uygun fiyatlı bir şey seçebilirsin 5 bakırborulu

Şu tarz bir şey o işlemci için yeterli olur.

Eğer uzun ömürlü istiyorsan ve kasana da uyuyorsa ikinci bağlantıdaki iyidir. İşlemci falan değiştirdiğinde de gayet yeterli olur.

Ek olarak bence BIOS güncellemesi, Chipset vb. yapın. Ayrıca kasanın yan camını açıp test edin. Gerçi kış geldi yapmaması lazım ama yaşadığınız yer sıcaksa, VRM soğutucusu olmayan anakartlar ısınınca takılmalara yol açıyor. Eğer yan cam açık(mümkünse hava atacağı bir aralık da bırakın) takılma olmuyorsa bahsettiğim gibi VRM'lar ısınıyordur. Bunun için iyi bir kasa da bulsanız, üstünde soğutucu yoksa saçmalıyor.

Anakart değiştirme planın varsa da VRM soğutucusu olan ve mümkünse iki tane M2 SSD yuvası olan bir anakart al. Bellek slotları iki olsa da yeterli. Halen ikili bellekler dörtlü belleklere göre daha stabil çalışıyor.

2025-10-09_23-48.webp

AMD uyumluluğu yok.

Ayrıca Havit ürünlerini mümkün oldukça indirim bekleyerek almakta önem var. Yüksek fiyattan çıkarıp, indirimle satma taktiği çok yapıyorlar.

Bu yeterli olur.

Biraz daha bütçe varsa çift kule de gider.

Şuanlık anakart değiştirme planım yok, aciliyeti var mıdır sizce ? 2 tane M2 SSD slotu olmasına gerek yok çünkü çok program yükleyen veya oyunlarımı depolayan birisi değilim, fakat dediğiniz gibi aklımda b650m-r gibi yine görece ''ucuz'' yollu bir çözüm yöntemi var. Fakat PC'yi daha yeni aldığımdan anakartı değiştirmenin aciliyeti yoksa birkaç ay daha beklemek daha iyi geliyor.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu arada.
Ayrıca ben daha önce kendi ellerimle PC toplamamıştım hiç, o yüzden montaj işlerinin vs nasıl yapıldığı hakkında yeni sistemlerde pek bilgim yok, önceden sahip olduğum sistem eski olduğundan kendim fanını tak çıkar ekran kartını tak çıkar vs yapabiliyordum parçalar eski olduğundan biraz hunharca davranabiliyordum. Bunları zincir elektronik marketleri montajlar mı götürsem ? Yoksa mahalle dayısına yaptırmak pek içime sinmiyor doğrusu, kendim yapmayı öğrenmeyi tercih ederim sanırım.

Anakart değişimi acil bir şey değil. Müsait olunca konu açın anakart için yardımcı olalım. Mağazalar montaj için yardımcı olur mu o konuda fikrim yok maalesef.

Şuanlık anakart değiştirme planım yok, aciliyeti var mıdır sizce ? 2 tane M2 SSD slotu olmasına gerek yok çünkü çok program yükleyen veya oyunlarımı depolayan birisi değilim, fakat dediğiniz gibi aklımda b650m-r gibi yine görece ''ucuz'' yollu bir çözüm yöntemi var. Fakat PC'yi daha yeni aldığımdan anakartı değiştirmenin aciliyeti yoksa birkaç ay daha beklemek daha iyi geliyor.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu arada.
Ayrıca ben daha önce kendi ellerimle PC toplamamıştım hiç, o yüzden montaj işlerinin vs nasıl yapıldığı hakkında yeni sistemlerde pek bilgim yok, önceden sahip olduğum sistem eski olduğundan kendim fanını tak çıkar ekran kartını tak çıkar vs yapabiliyordum parçalar eski olduğundan biraz hunharca davranabiliyordum. Bunları zincir elektronik marketleri montajlar mı götürsem ? Yoksa mahalle dayısına yaptırmak pek içime sinmiyor doğrusu, kendim yapmayı öğrenmeyi tercih ederim sanırım.
aslında bazı ürünlerin montajı sanıldığından kolay olabiliyor. cpu fanlarını takarken bazen çok sinir bozucu olabiliyor çok dar alanda çalışman gerekebiliyor. el yeteneğine güveniyorsan yapmalısın çünkü her bakım vaktinde bilgisayarcıya götürmen gerekicek.

m2den sürekli yüksek gb oyun sil tekrar yükle yaptıkca m2 sağlığın düşücektir bilgin olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,016
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri