Neler Yeni

Işlemci aşırı ısınıyor

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
eren

ekrem imaro

80+ Bronze

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
eren
Toz katmanlaşmışsa radyatörü suyla yıka. Duş başlığıyla tozlar akıp gider. Sonrasında fanları tek tek temizle. Güzel termal macun kullan. Montajının sağlam olduğuna emin ol. Dediklerimi yap. Sıcaklıklarda güzel düşüş olur diye düşünüyorum.
Sıvı olayına pek hakim değilim.
tamamdır söküp bakıyorum şimdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani o soğutucu minumum 4 yıllık. sıvı soğutmanın bir ömrü var,hava soğutma kullansan daha serin çalışır.
evet 4 5 senesi var ve hiç bakım yapmadım, yapmam gerektiğini bile bilmiyordum. hava soğutma kule tipi mi oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

herkese teşekkür ediyorum son olarak afterburner değerlerine göre işlemci anakart arasında uyumsuzluk görüyor musunuz ya da diğer değerlerde

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
eren
sanırım çözüldü turbo boost'u devre dışı bırakınca

Bünyamina

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
sanırım çözüldü turbo boost'u devre dışı bırakınca
İşlemcinin tam performansından vazgeçmiş olursun. Bunu da yapmanı ben şahsen önermem. Temizliği yapıp sorunu çözebilirsin ya da uğraşmam dersen 1k civarına kule tipi soğutucu alırsın. O şekilde de çözersin. Ekran kartı kullanımın cyberpunk gibi AAA oyunlarda düşük olduğu için fps değeri az olabiliyor. Grafik ayarlarını arttırıp ekran kartına yük vermeni öneririm. Bu arada malwarebyte indirip virüs taraması yaparsan iyi olur. İşlemcinin tükettiği güç bana normal gelmedi. Oyunlarda bu seviyeye çıkması çok fazla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Anıl
işlemci: intel i7 10700 kf
ekran kartı: intel arc b580
ana kart: msi z490a-pro
ram: 2x16 gb
psu: 650w 80+

-cyberpunk 2077 ve STALKER oyunlarında ultra ayarlarda işlemci 95-100 dereceleri buluyor, orta-yüksek ayarlarda 88-93 dereceleri buluyor.
başka bir ryzen 5 5500 işlemcili pc'ye arc b580 ekran kartını taktık işlemci ısınma problemi olmadı, ondaki rtx 3060 ekran kartını yukarda belirttiğim benim pc'ye taktık yine ısınma problemi olmadı ama fps baya düştü. yani arc b580 ile i7 10700kf bir araya gelince ultra ayarlarda aşırı ısınıyor, ryzen 5 5500 ile arc b580 ısınmıyor ama düşük fps veriyor.
-afterburner değerlerini tam anlamadığım için çıkan değerlere göre %0.1 fps filan sorun nerede sizce
Buna hangi programla bakıyorsun

erennnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
eren
İşlemcinin tam performansından vazgeçmiş olursun. Bunu da yapmanı ben şahsen önermem. Temizliği yapıp sorunu çözebilirsin ya da uğraşmam dersen 1k civarına kule tipi soğutucu alırsın. O şekilde de çözersin. Ekran kartı kullanımın cyberpunk gibi AAA oyunlarda düşük olduğu için fps değeri az olabiliyor. Grafik ayarlarını arttırıp ekran kartına yük vermeni öneririm. Bu arada malwarebyte indirip virüs taraması yaparsan iyi olur. İşlemcinin tükettiği güç bana normal gelmedi. Oyunlarda bu seviyeye çıkması çok fazla.
evet biraz araştırdığımda sıvı soğutmanın çok matah bir şey olmadığını fark ettim. denemek için zaten grafik ayarlarını ultrada çalıştırmıştırm. i7 10700kf lga 1200 soket işlemci için önerebileceğiniz kule tipi soğutucu var mı
Buna hangi programla bakıyorsun
msi afterburner ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,748
Üyeler
167,712
Son üye
entoo007
Top Bottom