İşlemci Boost Hızı

ElectriX

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,933
işlemcim ryzen 5 3600 temel hızı 3.69 ama 4 hızına ulaşıyor oc yapmadım acaba sıkıntıv nedir beni aydınlatabilcek var mı?

Boost yapıyor işlemci, overclock yapmadın sen. Soğuk çalıştığında boost yapması normal.

işlemcim ryzen 5 3600 temel hızı 3.69 ama 4 hızına ulaşıyor oc yapmadım acaba sıkıntıv nedir beni aydınlatabilcek var mı?
İşlemci 4.2ghz a kadar kendini boostlayabiliyor. Gerekli durumlarda kendini boostluyodur sıkıntı çıkmaz içiniz rahat olsun.

Turbo frekans diye bir olay var. İşlemcinin temel hızı minimum çalışma hızıdır. Ortam ve ısı müsait oldukça işlemci daha yüksek değerlerde çalışır. Kabaca kendi kendini overclock ediyor gibi düşünebilirsiniz.

bu işlemcide turbo boost özelliği var (intel deki adı amd deki adını unuttum)işlemci yüke girdiği zaman sıcaklığı müsaitse belirli bir frekansa kendini turbolar biraz daha performans alabilmek için

bu işlemcide turbo boost özelliği var (intel deki adı amd deki adını unuttum)işlemci yüke girdiği zaman sıcaklığı müsaitse belirli bir frekansa kendini turbolar biraz daha performans alabilmek için
Procession Boost Overdrive (Manuel olanı) veya XFR (Extreme Frequency Range olması lazım açılımı) Birde BİOS üerinde temel olarak bu boostu temsil eden Core Performance Boost ayarı var.

Procession Boost Overdrive (Manuel olanı) veya XFR (Extreme Frequency Range olması lazım açılımı) Birde BİOS üerinde temel olarak bu boostu temsil eden Core Performance Boost ayarı var.
Bu AMD'deki ama, hocamız Intel'dekini hatırlayamamış xD.

Türkçeyi anlamanın önemi işte. Turbo Boost intelin teknolojisi ve adam orda (intel deki adı amd deki adını unuttum) yazmış. ''Adı'' kelimesinin önüne minik bi virgül koysak iş çözülür.
Harbiden öyle, uzaktan bakınca Intel'dekini unutmuş gibi okunuyor :D.

Geri