İşlemci 4.2ghz a kadar kendini boostlayabiliyor. Gerekli durumlarda kendini boostluyodur sıkıntı çıkmaz içiniz rahat olsun.işlemcim ryzen 5 3600 temel hızı 3.69 ama 4 hızına ulaşıyor oc yapmadım acaba sıkıntıv nedir beni aydınlatabilcek var mı?
bu işlemcide turbo boost özelliği var (intel deki adı amd deki adını unuttum)işlemci yüke girdiği zaman sıcaklığı müsaitse belirli bir frekansa kendini turbolar biraz daha performans alabilmek içinişlemcim ryzen 5 3600 temel hızı 3.69 ama 4 hızına ulaşıyor oc yapmadım acaba sıkıntıv nedir beni aydınlatabilcek var mı?
Evet. İşlemci fanını diğer fanlara dahil etme, o ayrı.kasada 5 adet fan var 4 sitem 1 cpu normal demi?
Procession Boost Overdrive (Manuel olanı) veya XFR (Extreme Frequency Range olması lazım açılımı) Birde BİOS üerinde temel olarak bu boostu temsil eden Core Performance Boost ayarı var.bu işlemcide turbo boost özelliği var (intel deki adı amd deki adını unuttum)işlemci yüke girdiği zaman sıcaklığı müsaitse belirli bir frekansa kendini turbolar biraz daha performans alabilmek için
Bu AMD'deki ama, hocamız Intel'dekini hatırlayamamış xD.Procession Boost Overdrive (Manuel olanı) veya XFR (Extreme Frequency Range olması lazım açılımı) Birde BİOS üerinde temel olarak bu boostu temsil eden Core Performance Boost ayarı var.
Türkçeyi anlamanın önemi işte. Turbo Boost intelin teknolojisi ve adam orda (intel deki adı amd deki adını unuttum) yazmış. ''Adı'' kelimesinin önüne minik bi virgül koysak iş çözülür.Bu AMD'deki ama, hocamız Intel'dekini hatırlayamamış xD.
Harbiden öyle, uzaktan bakınca Intel'dekini unutmuş gibi okunuyorTürkçeyi anlamanın önemi işte. Turbo Boost intelin teknolojisi ve adam orda (intel deki adı amd deki adını unuttum) yazmış. ''Adı'' kelimesinin önüne minik bi virgül koysak iş çözülür.