Neler Yeni

Yardım İşlemci boştayken 90 derecelerde

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
Selam herkese, MX-6 termal macunla yeni temizleyip taktığım ve stock fanları çalışan bilgisayarımda, yan panel ve camlar açık halde bile dereceler boştayken ekteki görselde göründüğü gibi. Overclock yapılmadı. Windows yeni formatlı orijinal ve sürümü 23H2. BIOS güncel flashlı. Driver'lar da güncel. PC'nin tüm bilgilerini görmeniz adına çoğu bilgiyi ve hw monitördeki güncel değerleri ekran görünütüsüyle tek kareye aldım, yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekler

• Tüm Bilgiler.png
    Tüm Bilgiler.png
    1.8 MB · Hit: 419
Son düzenleme:

UnFrGvnG

80+
Selam herkese, MX-6 termal macunla yeni temizleyip taktığım ve stock fanları çalışan bilgisayarımda, yan panel ve camlar açık halde bile dereceler boştayken ekteki görselde göründüğü gibi. Overclock yapılmadı. Windows yeni formatlı orijinal ve sürümü 23H2. Driver'lar da güncel. PC'nin tüm bilgilerini görmeniz adına çoğu bilgiyi ve hw monitördeki güncel değerleri ekran görünütüsüyle tek kareye aldım, yardımlarınızı rica ediyorum.
Biosu sıfırlayıp denermisiniz birde, parçaların tüm değerleri sıfırlansın, ozaman ki sıcaklıktaki değerlerine bakalım birde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biosu sıfırlayıp denermisiniz birde, parçaların tüm değerleri sıfırlansın, ozaman ki sıcaklıktaki değerlerine bakalım birde.
Bios'u güncel olarak flashlayıp yükledim, onu eklemeyi unuttum yazıyorum yukarıya, sağol ilgilendiğin için. (Termal macunu sürmeden önce flashlamıştım eğer farkediyorsa bilemem tabi)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciniz çıkmamı yoksa sıfırmıydı?
3 ay önce sıfır olarak yeni almıştım. 2060 ile kullanıyordum. 4060 ti'a ve yeni ana karta geçince mecbur çıkarıp taktım tekrardan. Önceden sıcaklık ölçümü yapmadım, bu benim eksim tabi.

UnFrGvnG

80+
3 ay önce sıfır olarak yeni almıştım. 2060 ile kullanıyordum. 4060 ti'a ve yeni ana karta geçince mecbur çıkarıp taktım tekrardan. Önceden sıcaklık ölçümü yapmadım, bu benim eksim tabi.
Stok soğutucu kullanmanız halinde yüksek derecelere çıkması normal tabii ki de ama 65W bir işlemcinin boştayken bu kadar sıcaklıklara çıkmasını ben pek normal bulamadım açıkcası.
Elindeki işlemci çok güçlü bir model, stok soğutucuyla soğutamazsın zaten onu.
Önerim sıvı soğutucu almandır.

Sistemi ilk aldığında işlemcinin sıcaklığı nasıldı birde kasanın hava çıkışı nasıl, kasayı soğutması için başka bir fan yokmu?

Aykut D.

80+ Gold
Selam herkese, MX-6 termal macunla yeni temizleyip taktığım ve stock fanları çalışan bilgisayarımda, yan panel ve camlar açık halde bile dereceler boştayken ekteki görselde göründüğü gibi. Overclock yapılmadı. Windows yeni formatlı orijinal ve sürümü 23H2. BIOS güncel flashlı. Driver'lar da güncel. PC'nin tüm bilgilerini görmeniz adına çoğu bilgiyi ve hw monitördeki güncel değerleri ekran görünütüsüyle tek kareye aldım, yardımlarınızı rica ediyorum.
Fan oturmamış olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Furkan Ersin
Bios pilini çıkar tak yap.

casrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
mehmet yıldız
O çok güçlü bir işlemci. Stok fan onu sogutmaz. Ama sanki stok fan tam yerine oturmamış gibime geliyor kontrol eder misiniz?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,557
İsim
Yusuf
bios'u clrcmos ile sıfırla, soğutucuyu sök termal macunu tekrar yenile ve tekrar tak. boşta 90 derece olmaması gerekiyor. tamam tarayıcı falan açtığında overclockluysa normal ama boşta masaüstünde 90 derece olamaz soğutucu belki tam oturmamış temas etmiyor olaiblir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Enes Sedef
Stok soğutucu kullanmanız halinde yüksek derecelere çıkması normal tabii ki de ama 65W bir işlemcinin boştayken bu kadar sıcaklıklara çıkmasını ben pek normal bulamadım açıkcası.
Elindeki işlemci çok güçlü bir model, stok soğutucuyla soğutamazsın zaten onu.
Önerim sıvı soğutucu almandır.

Sistemi ilk aldığında işlemcinin sıcaklığı nasıldı birde kasanın hava çıkışı nasıl, kasayı soğutması için başka bir fan yokmu?
Fiyat performans hangi sıvı soğutucu bu ana kart ve işlemci ile uygundur. Kasayla veya herhangi bir şeyle uyumsuzluk olur mu acaba pek bilmiyorum o tarafı.

İlk aldığımda sıcaklıkları malesef ölçmemiştim. Kasanın hava akışı iyi görünüyor. Önde 3, arkada 1 fan daha var. Yan panel de açık şuan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan oturmamış olabilir.
Bu da aklıma takıldı, tekrar kontrol ettim çıkarıp taktım, terledim takarken o derece zahmetli vidalama işi. Sonra elimle kontrol ettim oynamıyordu. Acaba 180 derece ters taksam bir şey değişir miydi tek o aklımda kaldı.

O çok güçlü bir işlemci. Stok fan onu sogutmaz. Ama sanki stok fan tam yerine oturmamış gibime geliyor kontrol eder misiniz?
Stok fan problem gibi evet. Buna uygun f/p olacak şekilde bir fan önerisi var mıdır? Sıvı soğutma dışında. Fanı kontrol ettim hiç oynamıyor yerinden tam üstünde görünüyor.

bios'u clrcmos ile sıfırla, soğutucuyu sök termal macunu tekrar yenile ve tekrar tak. boşta 90 derece olmaması gerekiyor. tamam tarayıcı falan açtığında overclockluysa normal ama boşta masaüstünde 90 derece olamaz soğutucu belki tam oturmamış temas etmiyor olaiblir.
Hepsini bugün yaptım aslında. Tekrar yapmam bir şey ifade edecek midir. CLR CMOS'u araştırıyorum sağolasın ilgilendiğin için.

LynFury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emre Toklar
Aynı işlemci var stok fanla soğumazsın bu işlemciyi anakart güçlü bir anakart aldığın için herhalde tam performans çalışmaya başlamış işlemcin en kötü iki fanlı sıvı soğutma alman lazım

Top Bottom