Neler Yeni

İşlemci çok ısınıyor.. mu ? Yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Onurcan Güney
Selamun aleyküm arkadaşlar herkesin bayramı mübarek olsun..

3600x işlemcimi stres testine soktum fakat fazla ısındığını düşünüyorum değerler normal mi ? Sıvı 31 dereceyken 96ları görmesi saçma geldi bana ya da voltaj yüksek olduğu için normal mi ? Testi bitirdikten sonra 35-45 derece aralarında geziyor internette vs gezindiğim zaman. Oyunlarda 50-60 derece arası. Yardımıcı olabilir misiniz ?

Soğutucu: nzxt x52 240mm.
Cpu 1.51875 V 4325 Ghzde çalışıyor.
Anakartım msi b450m gaming plus. Birde anakartta yapmam gereken bir ayar var mı oc için ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değerler bunlar

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    1.5 MB · Hit: 43

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Aleyküm Selam. Sizin de bayramınız mübarek olsun. Bios ve chipset güncellemelerini yaptıktan sonra deneyin. Sıvı soğutma kullanmadığım için yorum yapamıyorum. İnternet de bu işlemcinin fazla ısındığı ile ilgili yazılar okumuştum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fotoğrafta birkaç şey dikkatimi çekti. Silent modunda iken fanlar düşük devirde çalışır. 31 derece sıvı soğutma sıcaklığı mı? Macun kalitesiz, az veya çok sürülmüş olabilir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Onurcan Güney
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla anlamadım ya sıvı soğutmadan öncede aynı değerleri alıyordum şimdide aynı :D

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Yazıya ekleme yaptım. Bakabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Onurcan Güney
Yazıya ekleme yaptım. Bakabilir misiniz?
Pompa %100 de çalışıyor, 31 derece olan sıvı soğutmanın içinde sıvının sıcaklığı, zaten 60 dereceden sonra fanlar 2500 lere çıkıyor. sıvı soğuk zaten onunla ilgili bir problem yok, macun pompada vardı ben ekstra sıkmadım nzxt ninki iyidir diyerek.

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Pompa %100 de çalışıyor, 31 derece olan sıvı soğutmanın içinde sıvının sıcaklığı, zaten 60 dereceden sonra fanlar 2500 lere çıkıyor. sıvı soğuk zaten onunla ilgili bir problem yok, macun pompada vardı ben ekstra sıkmadım nzxt ninki iyidir diyerek.
Bu işte bir gariplik var. İşlemci ısındığı zaman, sıvı soğutmanın sıcaklığı da yükselmez mi? Bence Arctic MX-4 veya Cooler Master macun alıp değiştirin. Macunu fazla veya az sürmüş olabilir misiniz? Güncellemeleri yaptıysanız, kontrol etmenizi tavsiye ederim. Normal görünmüyor. Silent modunda durmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Onurcan Güney
Bu işte bir gariplik var. İşlemci ısındığı zaman, sıvı soğutmanın sıcaklığı da yükselmez mi? Bence Arctic MX-4 veya Cooler Master macun alıp değiştirin. Macunu fazla veya az sürmüş olabilir misiniz? Güncellemeleri yaptıysanız, kontrol etmenizi tavsiye ederim. Normal görünmüyor.
Evet işte bende onu anlamadım :D macundan olabilir dediğin gibi denicem macun değişmeyi, inşallah farklı bir şey yoktur :D

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
İnşallah.

Top Bottom