Neler Yeni

İşlemci Çok Yüksek Sıcaklık Değerleri(360mm LQ ile)

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
Yakın zamanda bir sistem topladım ve işlemci olarak Ryzen 9 3900X tercih ettim lakin işler beklediğim gibi gitmedi işlemcim stok soğutucu ile boşta 65 ile 75 derece arasında seyir ediyordu
Tüm bunlardan sonra işlemciyi garantiye gönderdim ve yenisi elime geçti, garanti süreci devam ederken bir de sıvı soğutucu aldım: MSI Mag corelıquıd 360R ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu
Bu gün montajı tamamladım her şey tıkırında bilgisayarı açtım fakat bir baktım ki sıcaklık 70 ila 80 derece arasında hem de boşta iken
Birazcık bekledim yaklaşık 30 dakika kadar belki düzelir diye fakat herhangi bir düzelme olmadı
Fanlar maximum hızda dönüyor ve boşta "balanced" modda(Dragon Center) 70 ila 80 arası.

Resim isteyen olursa atabilirim, ek bilgilendirme olarak: Termal macun çok kuru bir şekilde geldi spatula gibi bir şey ile yaymak imkansızdı, sıkarken bile aşırı zorlandım sonrasında sıcaklığı ile kendi yayılır diye ortaya ve köşelere sıkabildiğim kadar sıktım bir ihtimal o korkutuyor.

Ne yapmam lazım yardımınıza ihtiyacım var.

ByCash

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
talha
Yakın zamanda bir sistem topladım ve işlemci olarak Ryzen 9 3900X tercih ettim lakin işler beklediğim gibi gitmedi işlemcim stok soğutucu ile boşta 65 ile 75 derece arasında seyir ediyordu
Tüm bunlardan sonra işlemciyi garantiye gönderdim ve yenisi elime geçti, garanti süreci devam ederken bir de sıvı soğutucu aldım: MSI Mag corelıquıd 360R ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu
Bu gün montajı tamamladım her şey tıkırında bilgisayarı açtım fakat bir baktım ki sıcaklık 70 ila 80 derece arasında hem de boşta iken
Birazcık bekledim yaklaşık 30 dakika kadar belki düzelir diye fakat herhangi bir düzelme olmadı
Fanlar maximum hızda dönüyor ve boşta "balanced" modda(Dragon Center) 70 ila 80 arası.

Resim isteyen olursa atabilirim, ek bilgilendirme olarak: Termal macun çok kuru bir şekilde geldi spatula gibi bir şey ile yaymak imkansızdı, sıkarken bile aşırı zorlandım sonrasında sıcaklığı ile kendi yayılır diye ortaya ve köşelere sıkabildiğim kadar sıktım bir ihtimal o korkutuyor.

Ne yapmam lazım yardımınıza ihtiyacım var.
kanka b550 tomahawk anakart var bendede bi anda sistem kapandı açılmadı anakart servise gönderdim düzeldi dediler anakart çalışıyor sistem açılmıyor monitöre görüntü gelmiyor ekran kartı çalışıyor başka sistemde denedim işlemci sorun gibiem geliyor amd 9 3900x var bendede servise göndereceğim nereye göndereceğim bilmiyorum yardımcı olurmusun aynı soğutuc valhala beleş diye sipariş verdim onunda sorun düzelirse perforamnsını söylersen sevinirim.

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka b550 tomahawk anakart var bendede bi anda sistem kapandı açılmadı anakart servise gönderdim düzeldi dediler anakart çalışıyor sistem açılmıyor monitöre görüntü gelmiyor ekran kartı çalışıyor başka sistemde denedim işlemci sorun gibiem geliyor amd 9 3900x var bendede servise göndereceğim nereye göndereceğim bilmiyorum yardımcı olurmusun aynı soğutuc valhala beleş diye sipariş verdim onunda sorun düzelirse perforamnsını söylersen sevinirim.
aldığın yer ile iletişime geçmelisin dostum
lakin bu ve bu gibi konudan alakasız şeyleri lütfen özelden yazın :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

@crazyreign Yardım lazım hocam

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boost açıkken daha fazla olabiliyor. Uv yapıp deneyebilir misiniz bir de? Ya da voltajları atabilir misiniz? Bende sıvı soğutucu var. Uv yapmadan önce boostladıkça boostluyordu uv yapıp sabitledim 10 derece düştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal macunu değiştirin bence MX4 iyi gelir, kasa neydi?
xpg battlecruiser
hocam normalde 1.4 volt veriyor
balanced mod onu 1 volta düşürüyor

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,078
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Termal macun değiştirin, voltaj değerleri nasıl?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Saçma gelebilir ama yaşayan çok gördüm. Sıvı soğutmanın İşlemciye temas eden o bakır kısmında koruma plastiği kalmış olabilir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,003,771
Üyeler
159,053
Son üye
kennysl07