İşlemci değişimi pc ye etkisi

Reaksiyon skoru
4,603
İşlemcimi 3500x den 5600x e yükseltsem işlem hızı ve tepkime hızı da artarmı
Eskiden fx 6300 kullanıyordum 3500x e geçtiğimde pc nin çok daha ferah daha seri ve hızlı çalıştığını çok net bir şekilde hissetmiştim bu fark 3500x den 5600x e geçince daha da mı artar

Eskiden fx 6300 kullanıyordum 3500x e geçtiğimde pc nin çok daha ferah daha seri ve hızlı çalıştığını çok net bir şekilde hissetmiştim bu fark 3500x den 5600x e geçince daha da mı artar
Evet fark edersin. Performans yükselir bence .

Sanmıyorum darboğaz tarzı sorunlarda düzelme olur render performansı artar sadece.
Eski fx 6300 ve gtx 760 lı sistemimde mesela gta 5 de windows tuşuna basınca biraz pc hantal bir şekilde masaüstüne dönüyordu şimdiki 3500 ve 980ti li sistemimde çok daha hızlı gta 5 deyken win tuşuna başınca masaüstüne dönüyor bu fark 5600x alınca daha da azalır mı mesela salisede masaüstüne döner miyim
Anlatmaya çalıştığım 3500x den daha seri olduğunu hisetirmez mi sanırım hisetirmez diyorsunuz

Evet artar gibime geliyor masaüstü hızınız dahi etkilenir

Eski fx 6300 ve gtx 760 lı sistemimde mesela gta 5 de windows tuşuna basınca biraz pc hantal bir şekilde masaüstüne dönüyordu şimdiki 3500 ve 980ti li sistemimde çok daha hızlı gta 5 deyken win tuşuna başınca masaüstüne dönüyor bu fark 5600x alınca daha da azalır mı mesela salisede masaüstüne döner miyim
Anlatmaya çalıştığım 3500x den daha seri olduğunu hisetirmez mi sanırım hisetirmez diyorsunuz
Hissettirir ancak çok bir değişim olmaz render performansını etkiler daha çok veya darboğaz varsa onu etkiler.

Neyle alakalı bilmiyorum ama masaüstünde 3600 2700x den biraz daha ferahtı sanırım tekli çekirdkele alakalı çok değil ama minik bir farkla 3600 daha öndeydi benim gözlemimce
Aynen öyle bende işlem hızından bahsediyorum pc nin seri olmasından tamam kullanılan ram mhz si ve ssd kullanılması bu konuda oldukça önemli ama işlemci upgrade i pc nin genel anlamda daha ışık hızında işlem yapmasını sağlıyor
Post automatically merged:

Hissettirir ancak çok bir değişim olmaz render performansını etkiler daha çok veya darboğaz varsa onu etkiler.
Günlük kullanımda aman aman bir değişim göremezsin. Ancak sistemi zorlayacak oyun program vb kullanıyorsan tabii ki hissedersin.
Değişimi daha çok çoklu çekirdekte hissedersin.
Oyun oynarken arka planda çok fazla program çalıştıran birisiyim rendir vs ya da yayın gibi işlerle uğraşmıyorum ama bazı ağır işlemlerde işlemcim sanki hantallaşıyor ve işlem yapması daha da yavaşlıyor gibime geldi bana birde 5600x ucuzlayıp gidince bir düşünebilirim dedim

Son düzenleme:
Aynen öyle bende işlem hızından bahsediyorum pc nin seri olmasından tamam kullanılan ram mhz si ve ssd kullanılması bu konuda oldukça önemli ama işlemci upgrade i pc nin genel anlamda daha ışık hızında işlem yapmasını sağlıyor
Öyle cpu userbenchmarktan baktığımda (ne kadar doğru bilmiyorum) %86 3500x %96 ydı sanırım 5600x masaüstü hızı vardı

Öyle cpu userbenchmarktan baktığımda (ne kadar doğru bilmiyorum) %86 3500x %96 ydı sanırım 5600x masaüstü hızı vardı
Nasıl öğrendiniz onu hangi değerlere baktınız ki cpu userbenchmark ta fx 6300 için masaüstü hızı nedir onuda öğrenebilir miyiz
Post automatically merged:

Ha tamam buldum fx6300 yazıp çıkanın üzerine tıklayınca orada yazıyor masaüstü performansı
ve performansı ise masaüstü için %64 imiş bu arada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,985
Üyeler
190,843
Son üye
Umutboi
Geri