İşlemci değişimi sonrası Acpi Bios Error Hatası

n0tus

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba.

İşlemcimi 1300x'ten 3100'e güncelledikten sonra bilgisayarı açarken mavi ekran çıkıyor ve hata kodu olarak "ACPI BIOS ERROR" yazıyor.

RAM'leri çıkartıp taktım. Yerlerini değiştirdim. XMP'yi devreye sokup çıkarttım.
BIOS güncel. 2-3 versiyon daha denedim. Hiçbirinde düzelmedi.
BIOS pilini çıkartıp taktım. Değiştirdim düzelmedi.
BIOS ayarlarında APM ayarlarından power modu'u değiştirmeyi denedim olmadı.
SATA config'te ahci modunu raid yaptım olmadı.

İşlemciyi aldığım yere yazdım. Bize yollayın test edelim dediler. O da 20-30 gün sürecek. ASUS'a yazdım. RAM'lerin yerini değiştirin ve QVL listesine bakın dediler. QVL listesine göre RAM alacak olsam Türkiye'de o listedeki neredeyse hiçbir RAM yok.

Ek olarak şunları söylemek istiyorum. 3100 taktığımda ilk önce: "when raid configuration was built ensure to set sata configuration to raid mode" yazısı gözüküyor.
Bir de 1300x kullanınca hiçbir sıkıntı yok ama 3100'ü takınca BIOS ekranında FPS düşüyor.

Aklıma gelen tek çözüm farklı RAM denemek. Pazartesi günü bilgisayarcılara gidicem farklı RAM'ler denicem. Bunlar dışında çözüm önerileriniz varsa denerim. Veya benimle aynı sisteme sahipseniz hangi RAM kullanıyorsunuz? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Sistem parçaları
Asus b350m-k
Asus 1050ti
Ryzen 3100
Corsair Vengeance 8GB 3000mhz cmk8gx4m1d3000c16
Corsair vengeance 8GB 2400mhz

Format atın.

O kadar çok şey denedim ki onu yazmayı unutmuşum. Hiçbir şekilde boot edemiyorum bilgisayarı. SSD'den, HDD'den, USB'den hiçbir şekilde boot edilmiyor.

İşlemciyi yollamayın onlara. Sorun anakartta olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,997
Üyeler
192,580
Son üye
isaemirhan
Geri