Neler Yeni

Yardım İşlemci Diablo 4'te 90+ dereceler çıkıyor

zeprile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ogulcan fellas
İşlemcim yüksüz bir şekilde ortalama 40 dereceleri görüyor fakat Diablo 4'te oyuna girdiğim andan itibaren 90 derecelerin üstüne çıkmaya başlıyor. Başka oyunlarda da denedim mesela GTA 5'te denedim sıcaklık 70 76 civarında. Bu sorun için yaptığım çözümler;
1-Termal macununu yeniledim(1 senedir yenilemiyordum)

2-Fan temizliklerini yaptım

3-İşlemci fanını çıkartıp fanını da temizledim

4-Adanada yaşadığım için şuan kış odamı doğalgazla ısıtıyorum ortalama 25 30 derece falan oluyor odam. Kapıyı açınca da işlemci ısısı düşmüyor merak etmeyin onu da denedi kardeşiniz

5-İşlemci fanının tam olarak oturduğundan da eminim

Aşağıya pcnin donanımını ve oyunlarda aldığım işlemci ısılarını bırakıyorum aynı sorunu veya bu gibi oyunlarda benzer ısı problemleri yaşayan ve çözen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Kasa Modeli=POWER BOOST VK-G3506S

Ekran Kartı=NVIDIA GeForce RTX 3070 OC

İşlemci Fan Modeli= Intel 12400F Stock Cooler

İşlemci=12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12400F (12 CPUs), 2.5GHz

Anakart=Asus Prime H610M-K D4

Ram=GSKILL 16GB DDR4 3200Mhz

Power= Xıgmatek ODIN 700W

Ekler

• diablo.png
    diablo.png
    14.9 KB · Hit: 13
  • GTA.png
    GTA.png
    14.6 KB · Hit: 15

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Gta 5 maks ayarlar için i5 3. Nesil işlemci isterken diablo 4 orta ayarlar için i5 4. Nesil işlemci istiyor. Her oyunun farklı gereksinimi kullanımı olduğunu varsayamadın mı hocam ? Gta 5 işlemci kullanımı diablo 4 kullanımı ile bir mi ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Gta 5 maks ayarlar için i5 3. Nesil işlemci isterken diablo 4 orta ayarlar için i5 4. Nesil işlemci istiyor. Her oyunun farklı gereksinimi kullanımı olduğunu varsayamadın mı hocam ? Gta 5 işlemci kullanımı diablo 4 kullanımı ile bir mi ?
Sıcaklıklara bakmayı biliyorsun power ve load a bakmayı akıl edemiyorsun.

zeprile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ogulcan fellas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
stock sogutucuda normal bence hangi termal macunu sürdünüz
cooler master htk 002 sürdüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklıklara bakmayı biliyorsun power ve load a bakmayı akıl edemiyorsun.
aydınlatır mısın dostum nasıl çözebiliriz bu sorunu power ve loada da bakayım bilmiyorum

tabii ki de bir değiller piyasaya o kadar uzağım ki şu sıralar kıyaslama yapabilmek için aklıma direkt ''büyük'' ölçekli oyun olarak gta geldi hocam ne yapabilirim bunun için konuyla ilgili çoğu kişi 12400f çok ısınan bi işlemci ve kule tipine geç tavsiyesi gördüm genelde ama bunu sadece diabloda yaşadığım için bilemedim nasıl bir yol izlemeliyim

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
cooler master htk 002 sürdüm

aydınlatır mısın dostum nasıl çözebiliriz bu sorunu power ve loada da bakayım bilmiyorum

tabii ki de bir değiller piyasaya o kadar uzağım ki şu sıralar kıyaslama yapabilmek için aklıma direkt ''büyük'' ölçekli oyun olarak gta geldi hocam ne yapabilirim bunun için konuyla ilgili çoğu kişi 12400f çok ısınan bi işlemci ve kule tipine geç tavsiyesi gördüm genelde ama bunu sadece diabloda yaşadığım için bilemedim nasıl bir yol izlemeliyim
Hocam bak attığın resimde dikkatli incele aşağıda power ve load yazıyor. Power işlemcinin o anki kullandığı gücü load ise yükünü gösterir. Gta 5 de işlemcin daha az yük altına giriyor. Bu yükü azaltmanın tek yolu diablo 4 oynamamak. Stok soğutucu ile o dereceler normal stok soğutucu oyun için tasarlanmaz zaten pek performans bekleme. Thermalright'ın kule tipi soğutucuları çok iyi tavsiye ederim.

zeprile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ogulcan fellas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bak attığın resimde dikkatli incele aşağıda power ve load yazıyor. Power işlemcinin o anki kullandığı gücü load ise yükünü gösterir. Gta 5 de işlemcin daha az yük altına giriyor. Bu yükü azaltmanın tek yolu diablo 4 oynamamak. Stok soğutucu ile o dereceler normal stok soğutucu oyun için tasarlanmaz zaten pek performans bekleme. Thermalright'ın kule tipi soğutucuları çok iyi tavsiye ederim.
Doğru hocam araştırınca fark ettim ben de Diablo 4 işlemciyi kullanan bir oyunmuş zaten çoğu kişiye sordum bu arada bu sıcaklık olayını benim gibi sorun yaşayanlar da olmuş bu işlemciden dolayı hep böyle bi 80 90 arası alıyorlarmış onlar da sanırım tek çözüm kule tipine geçmek en azından bu oyunu oynamak için değil de biraz daha ileriye yatırım olarak düşünebilirim bu denli oyunlar illaki önümüzdeki yıllarda çıkacaktır işlemciye bu kadar yük bindiren.
Son olarak da bir şey daha sormak istiyorum bu oyundayken anlık drop yiyorum afterburnerdan sol üstte cpu gpu kullanımı ve sıcaklıklarını açıp oyunda test ettiğimde anlık donmalarda ekran kartı kullanımının bir anda %7 %5 gibi değerlere düştüğünü gördüm fps de o civarlara düşüyor bunun sebebi cpu'nun sıcaklığından kaynaklı diyebilir miyiz ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Doğru hocam araştırınca fark ettim ben de Diablo 4 işlemciyi kullanan bir oyunmuş zaten çoğu kişiye sordum bu arada bu sıcaklık olayını benim gibi sorun yaşayanlar da olmuş bu işlemciden dolayı hep böyle bi 80 90 arası alıyorlarmış onlar da sanırım tek çözüm kule tipine geçmek en azından bu oyunu oynamak için değil de biraz daha ileriye yatırım olarak düşünebilirim bu denli oyunlar illaki önümüzdeki yıllarda çıkacaktır işlemciye bu kadar yük bindiren.
Son olarak da bir şey daha sormak istiyorum bu oyundayken anlık drop yiyorum afterburnerdan sol üstte cpu gpu kullanımı ve sıcaklıklarını açıp oyunda test ettiğimde anlık donmalarda ekran kartı kullanımının bir anda %7 %5 gibi değerlere düştüğünü gördüm fps de o civarlara düşüyor bunun sebebi cpu'nun sıcaklığından kaynaklı diyebilir miyiz ?
Cpu 90+ derecelere çıkıyorsa frekans keser anlık kendini soğutmak için, Mümkün diyebilirim hocam. Stabil ortalama değerde çalışması ile stabil olmayan derecelerde maks turbo hıza çıkması arasında oynanış aşamasında çok fark oluyor. 89 derecede frekans kesmez bakın 90 çıktığında frekans keser. Bu frekans kesme de işlemcinin kendini kapatması değil anlık hız düşürmesi ben frekans kesme dedim ama farklı anlamlara çıkabilir. Ki sizde 97 derecelere çıkıyor çok yüksek ihtimal işlemci frekans düşürüyor bu yüzden anlık takılmalar yaşıyorsunuz. Kule tipi soğutucu alana kadar işlemcinizi 89 88 derecelerde turmak için frekansını sabitlemeyi deneyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,620
Üyeler
164,348
Son üye
yangac
Top Bottom