Işlemci frekans sınırlama

Reaksiyon skoru
31
Merhaba

işlemcim i7 14700k ve turbo mod açık olduğu zaman 5600 mhz de çalışıyor
kapalı olduğunda 3600 ama kapalı olduğunda online oyunlarda baya fps farkı yaşıyorum

turbo modu kapatma sebebim işlemcimin çok ısınması

bir uygulama varmı mesela işlemciyi 4500mhz de sınır koyarak çalıştırma bildiğiniz ?

PL1 PL2 kıs, undervolt yap. Sürekli limitler vb. değişiyor bu dediklerim kısıtlı değilse ghz limitlemeden önce mutlaka bunları yap

PL1 PL2 kıs, undervolt yap. Sürekli limitler vb. değişiyor bu dediklerim kısıtlı değilse ghz limitlemeden önce mutlaka bunları yap
Aynen bende undervolt önerecektim, Çok etkili ve verimli bir yöntem, fps artışı bile olabiliyor bazen.

undervolt yapınca sistem açılmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen bende undervolt önerecektim, Çok etkili ve verimli bir yöntem, fps artışı bile olabiliyor bazen.
hocam undervolt yapınca pc açılmıyor

undervolt yapınca sistem açılmıyor

hocam undervolt yapınca pc açılmıyor
Kanka dediğin şey çok saçma, Biraz kibirli düşünebilirsin ama başka söyleyecek bir şey aklıma gelmiyor, yanlış yapmışsın kanka.

voltajı çok çekince olan bir şey genelde kaçtan başlıyorsun?
hocam youtubeda izlemiştim o ayarları ve başka ayarları yaptım olmadı

Kanka dediğin şey çok saçma, Biraz kibirli düşünebilirsin ama başka söyleyecek bir şey aklıma gelmiyor, yanlış yapmışsın kanka.
hocam video atim mi d

hocam youtubeda izlemiştim o ayarları ve başka ayarları yaptım olmadı

hocam video atim mi d
İzlediğin videoyu atarsan ve anakartını atarsan daha iyi olur.

asus prime h610m k d4
işlemci i7 14700k

ekran kartı rx 9070 xt
Kanka adam çok yapmış, 0.15 yapma, önerilen değerler minimum 1.25 falan, sen 1.20 e çekmişsin. Onu bir 0.05 yap sonra bilgisayar iyiyse 0.1 yap.

hocam senin ayarlar nasıl ona göre yapsam ?
Kanka ben kendim masaüstü kullanmadığımdan gerek duymuyorum, her sistemde farklıdır bu durumlar, işlemci için azaltılacak volt miktarını yavaş yavaş arttır düşükten başlayıp. Bu işler zaman alır kanka. Birebir aynı işlemciler bazen tamamen farklı değerlere sahip olabiliyorlar. Kendininkini bulman lazım.

Kanka ben kendim masaüstü kullanmadığımdan gerek duymuyorum, her sistemde farklıdır bu durumlar, işlemci için azaltılacak volt miktarını yavaş yavaş arttır düşükten başlayıp. Bu işler zaman alır kanka. Birebir aynı işlemciler bazen tamamen farklı değerlere sahip olabiliyorlar. Kendininkini bulman lazım.
yok hocam olmuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,080
Üyeler
186,709
Son üye
anahtar1453
Geri