Neler Yeni

İşlemci Hızım Aniden Düşüyor

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Selam arkadaşlar şuan elimde bir laptop var yaklaşık 6 - 7 senelik işlemcisi i5-3210M Hızı Temel: 2.5GHz fakat oyun oynarken bir şey oluyor ve işlemci 1.19GHz hızına düşüyor. Yakın zamanda bilgisayar alacağım masraf yapmadan halletmenin bir yolu varmıdır? Fps 70 80 den 30-35 arası oluyor ve bir süre sonra işlemci 2.88GHz sabit çalışmaya başlıyor. Teşekkür ediyorum İyi Forumlar Diliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
işlemci voltajı otomatiktemi ?

xSynapsé

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
E.E
Işlemcin Aşırı Isınıyor Ve Thermal Throttle'a Giriyor. Fan Ile Soğutma Yetersiz Kaldığı Için Pasif Soğutma Yapıyor Ve Işlemci Kendini Korumaya Alıyor , Frekansını Düşürüyor. Içini Açıp Temizleyebilir Sonra Da Termal Macunu CPU Ve GPU Üzerine Uygularsan Sorun Kalmaz Diye Düşünüyorum.

Berkguc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Berk güç
Uzun bir süre laptop kullandığımda şöyle diyim 2 ihtimal var birincisi işlemci macunu yenilemen gerekir ikincisi ise ekran kartı ile işlemci arasında bir çip var yanmış olabilir

memoliady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
431
İsim
mehmet adıyman
ısınmadan dolayı olabilir soğutucu al derim

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Işlemcin Aşırı Isınıyor Ve Thermal Throttle'a Giriyor. Fan Ile Soğutma Yetersiz Kaldığı Için Pasif Soğutma Yapıyor Ve Işlemci Kendini Korumaya Alıyor , Frekansını Düşürüyor. Içini Açıp Temizleyebilir Sonra Da Termal Macunu CPU Ve GPU Üzerine Uygularsan Sorun Kalmaz Diye Düşünüyorum.
Çok teşekkürler. Deneyeceğim fakat gpu üzerine nasıl süreceğim? Yakın zamanda farkettim benim ekran kartım uyumuş sanırım bunca sene. İnternetten biraz baktım Optimus muş sanırım işlemci (içinde gpu mu varmış öyle bir şey) Oyunlarda görev yöneticisini açtığımda GPU%0 işlemci %80lerde görüyordum Nvidia dan ayar yaptım şimdi kullanmaya başladı. Demek istediğim şey sanırım bu zamana kadar kullanılmadı ve laptop olduğu içinde pek hakim değilim. Gpunun termal macununu değiştirmesem sorun devam eder mi??

memoliady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
431
İsim
mehmet adıyman
Selam arkadaşlar şuan elimde bir laptop var yaklaşık 6 - 7 senelik işlemcisi i5-3210M Hızı Temel: 2.5GHz fakat oyun oynarken bir şey oluyor ve işlemci 1.19GHz hızına düşüyor. Yakın zamanda bilgisayar alacağım masraf yapmadan halletmenin bir yolu varmıdır? Fps 70 80 den 30-35 arası oluyor ve bir süre sonra işlemci 2.88GHz sabit çalışmaya başlıyor. Teşekkür ediyorum İyi Forumlar Diliyorum
PC CASPER A15-FB demi

sanalax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ozan Oğrak
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri buradan Yüksek Performans seçili değilse seç. Bu ayar bilgisayarının daima işlemci hızını yüksek tutmasını sağlayacaktır ama işlemciyi de biraz yoracaktır.

Laptopunun modeline göre Youtube'da arama yapıp termal macunları yenilemen ve kasa içi temizliğini yapman da işine yarayacaktır :)

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri buradan Yüksek Performans seçili değilse seç. Bu ayar bilgisayarının daima işlemci hızını yüksek tutmasını sağlayacaktır ama işlemciyi de biraz yoracaktır.

Laptopunun modeline göre Youtube'da arama yapıp termal macunları yenilemen ve kasa içi temizliğini yapman da işine yarayacaktır :)
Yüksek Performans Seçili