Yardım İŞLEMCİ HIZIM SABİT Ne yapmalıyım

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,156
Arkadaşlar merhaba işlemci hızım sürekli sbit ve inmiyor 1600af kullanıyorum 3.2 ghz ve sürekli 3.2 ghz ile çalışıyor bunun sebebi herhalde yüksek performansa ayarlamıştım denetim masasından güç tasarrufuna alınca geri indi sizce zarar verir mi sürekli 3.2 ghz de çalışsa

1600af zaten stock olarak 3.2ghz. sabit kalması zarar vermez. Hatta bazen yararı bile olur.

OC yapsan bile zarar vermez. Bilmeyen birisi frekansları deli gibi arttırmazsa neden zarar versin? Boşver sen takılma işlemci hızına.

Arkadaşlar merhaba işlemci hızım sürekli sbit ve inmiyor 1600af kullanıyorum 3.2 ghz ve sürekli 3.2 ghz ile çalışıyor bunun sebebi herhalde yüksek performansa ayarlamıştım denetim masasından güç tasarrufuna alınca geri indi sizce zarar verir mi sürekli 3.2 ghz de çalışsa
Zarar vermez sebebi de senin dediğin gibi güç seçeneklerinden performans moduna alman

1600af donanım arşivi testince yüksek frekansta 2. nesil işlemciler gibi uzun süre stabil kalabiliyor, bunun için bir teknolojisi var. Muhtemelen sorun yaratmaz.
Tahminimce performans modunun detaylarına girersen en düşük işlemci durumunu %100 yapmışsındır. Oradan onu istersen %30 istersen %50 gibi ayarlayabilirsin. Onu normalde işlemcisi frekansını doğru ayarlayamayıp birden frekansını dibe çekip darboğaz yapıp drop a sebep veren işlemcilere yaparlar. Sen daha düşük tut islemcin ayarlar frekansını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,270
Üyeler
192,666
Son üye
weix
Geri