İşlemci ısınırsa yanabilir mi?

ElectriX

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,933
Gece gece aklıma takıldı. Ben geçen render yaptım (Geçen dediğim 1 ay önce). İşlemci %90'ı gördü. Eğer bu işlemci çok ısınırsa yanabilir mi? Hasar vs oluşur mu? Stok fan var. R5 3600

Gece gece aklıma takıldı. Ben geçen render yaptım (Geçen dediğim 1 ay önce). İşlemci %90'ı gördü. Eğer bu işlemci çok ısınırsa yanabilir mi? Hasar vs oluşur mu? Stok fan var. R5 3600

yanabilir ama öyle kolay kolay olacak bir şey değil kendi kendini yakası. hatta imkansız gibi. sadece fazla w alırsa.

bildiğim kadarıyla yanması voltajla alakalı çok ısınıyor ise cpb kapatabilirsin yada uv yaparsın @kandes22

teknik olarak evet yanabilir ama zor ihtimali düşük

pbo cpb kapattıysan bide yeni seriyse 3600 ün hic bişey olmaz zaten 1 ,1 v de sabitliycen 4,2 ghz ye bizim 3600 ler gibi 1,3 istemiyordur 4,2 ghz e :(

Thermal throttle bu yüzden var zaten. Bir şey olmaz.

Günümüzdeki anakart üreticileri bu tip sorunlara çözüm üretmeyi başardılar. Artık işlemcilerin yanma olasılıkları çok düşük. Sistem kendisini otomatik olarak kapatıyor çünkü.

Kolay kolay yanmaz. Normal şartlarda ısınırsa kendini kapatır. İşlemcide sorun varsa bozuksa 120'den sonra cosss baydöner olur.

Yanmaz, PC kendini kapatır, tabi Ryzen Master'den offset standart voltajını 1.6V yapıp offset voltajı +0.4000V yaparsan yanar :D

Geri