Neler Yeni

"İşlemci Kullanımını Azaltıp Ekran Kartını Nasıl Daha Fazla Kullanabilirim? 🤔"

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Reaper
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda genel olarak işlemci (CPU) ve RAM kullanımı oldukça yüksek, ancak ekran kartı (GPU) kullanımım çok düşük kalıyor (%0-%3 arasında sürekli genelde oyun oynamadığım için bu normal olabilir. ama ben yinede ekran kartının daha fazla kullanılıp işlemcinin daha az kullanılmasını istiyorum bunu yapabileceğim bir yöntem var mı? ). programlarda, video düzenleme yaparken veya grafik işlemci gücü gerektiren diğer işlemlerde, ekran kartımın daha fazla kullanılmasını ve işlemcinin üzerindeki yükün azalmasını istiyorum. bunu yapabileceğim bir yol var mı , varsa önerilerinizi bekliyorum

Sistem özelliklerim şu şekilde:

• Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1660 Super Aero
  • İşlemci: Intel i5 9400F
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 480GB SSD

Oguz...

80+ Bronze
Cpu ile gpu aynı işi yapmıyorlar. Cpu kullanması lazımken nasıl gpu kullansın.ama aramaya grafik ayarları yazıp programları oraya ekleyip yüksek güce çekerseniz gpuyu daha randımanlı kullanma şansı var

KKuzey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kuzey
anladığım kadarıyla oyun oynarken işlmecinin kendi ekran sağlayıcısı yerine kendi kartına ağırlık vermek istiyosun. Ben Win10 laptop kullanıyorum. Windows arama çubuğuna "GRAFİK AYARLARI" yaz oradan oyunu seç ve istedğin sağlayıcıyı seç oyun açıldığında ana yükü seçtiğin kart sağlayacaktır. NOT:Yanlış bilmiyorsam Windows 10dan eski sürümlerde çalışmaz

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Reaper
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anladığım kadarıyla oyun oynarken işlmecinin kendi ekran sağlayıcısı yerine kendi kartına ağırlık vermek istiyosun. Ben Win10 laptop kullanıyorum. Windows arama çubuğuna "GRAFİK AYARLARI" yaz oradan oyunu seç ve istedğin sağlayıcıyı seç oyun açıldığında ana yükü seçtiğin kart sağlayacaktır. NOT:Yanlış bilmiyorsam Windows 10dan eski sürümlerde çalışmaz
windows 11 kullanıyorum hocam nasıl yapabilirim

xDewo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mustafa kavaklı
kanka cözünürlüğü arttırırsan yük ekran kartına biner baska yolu yok

Oguz...

80+ Bronze
9400f dahili gradik olmaması lazım yanlış biliyor olabilirimde

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,840
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Video düzenlemede kullandığın programla alakalı o. Nvidia CUDA destekli yazılımlar kullanman gerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,298
Üyeler
160,671
Son üye
Smikke
Top Bottom