İşlemci kutulu mu yoksa tray mı alınmalı

『Forbidden』

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
356
Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi amd ryzen 7 9800x3d almayı planlıyorum bazı insanlar kutulu işlemcilerin silikon kalitesinin çok daha iyi olduğu söyleniyor kutulu işlemciler için böyle bi şey varmı bide tray alacaksam hangi firmalardan almalıyım Akakçe üzerinde fiyatlar bu

Kutulu:23.999 idefix
Kutusuz:21.533 idefix

Satıcı güvenli ise tray alabilirsiniz.
Bazen tray olduğu halde kutulu bile gönderiyorlar güvenilir satıcılar.

Satıcı güvenli ise tray alabilirsiniz.
Bazen tray olduğu halde kutulu bile gönderiyorlar güvenilir satıcılar.
İdefix ne kadar güvenilir bilmiyorum hocam sinerji den alıcam galiba en ucuz tray ince hesaptaydı nedense bügün fiyatını 2.5k yükseltmişler

İdefix ne kadar güvenilir bilmiyorum hocam sinerji den alıcam galiba en ucuz tray ince hesaptaydı nedense bügün fiyatını 2.5k yükseltmişler
Satıcısı kim idefix'de? Tam link atar mısınız?

kutulu ya da kutusuz hepsi aynı işlemci. 500 lira boş kutuya para vermeyin bence.

Ben 5700x'i tray aldım. Bir sorun çıkmadı.

Bence tray alin ama biraz bekleyin bu islemci 20klara düşüyor zaten

Kutulu ve tray arasında üretim süreçleri anlamında bir fark yok, ama kutulu versiyonda üretimden çıktığı gibi kutulanıyor. yasal üretici desteği var ürün üreticinin bilgisi dahilinde parti ve seri numarası ile teknoloji marketlerinde sevk ediliyor ama traylarda işlemciler toplu olarak tepside siparişi veren OEM firmasına gönderiliyor OEM firmalarda ya kullanmıyor yada elinde fazladan kalıyor araya aracı satış yapan firmayı dahil ederek satışa sunuyor üretici garantisi de bu firmalar üzerinden işliyor.

bunların dışında traylarde en sevmediğim bu işlemcilerin varsayılan koruma kabı yok yalap şalap gönderebiliyorlar. kimisi işlemciyi yüzük kutusunda kimisi poşete sarıp gönderiyor kimisi direk öyle kutu içine koyup gönderiyor böyle gönderen vardı ciddiyim bu açıdan traylar çok daha uygun olabiliyor, arada ciddi bir makas yoksa ben kutulu tercih ederim. orası ayrı varsa'da artık o riske katlanılır mı bilmiyorum şahsen

amd'yi bilmem ama misal üretici garantisi anlamında intel'in sıkıntı çıkarmışlığı var. 13 ve 14. nesilde yaşanan malum sorundan sonra tray işlemcileri destek dışı bırakmıştı, tepki gelince dahil ettiler tepki gelmeseydi tray işlemcilere değişim desteği vermeyecekti.

arkadaşıma aldığımız 9800x3d tray işlemciyi poşete sarıp kutuya koyarak göndermişlerdi he sorun yaşamadı ama ben şahsen o görüntüden sonra tray'a bulaşırmıydım emin değilim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,011
Üyeler
185,015
Son üye
Coolguy4u
Geri