Neler Yeni

İŞLEMCİ MAKS. HIZI SINIRLAMA

baris.ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Tüney
Merhabalar. İşlemcim maks. turbo hızı 5,20 GHz fakat bir arkadaşım "o çok fazla onu 4,5 a fln düşür" dedi çok fazla ısınır dedi. Sizce yapmalı mıyım? Masaüstü pc bu arada...

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
1. cpu nun stok hızı kaç
2. denetim masası> güç seçenekleri> plan ayarlarını değiştir(yada yenisini ekle)>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetiminden işlemci en yüksek durumunu 99 yap bu ayar turboyu kapatır stok max ghzye kadar çıkmasına izin verir

baris.ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Tüney
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. cpu nun stok hızı kaç
2. denetim masası> güç seçenekleri> plan ayarlarını değiştir(yada yenisini ekle)>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetiminden işlemci en yüksek durumunu 99 yap bu ayar turboyu kapatır stok max ghzye kadar çıkmasına izin verir
Stok hız 2,50 bu max olursa yeterli olmaz

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Turbo hızda çalışsın. Yoksa darboğaz ve drop olur. Eğer işlemcin çok ısınıyosa undervolt yaparsın ama ısınmıyosa elleme

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Yunus Şahin
Merhabalar. İşlemcim maks. turbo hızı 5,20 GHz fakat bir arkadaşım "o çok fazla onu 4,5 a fln düşür" dedi çok fazla ısınır dedi. Sizce yapmalı mıyım? Masaüstü pc bu arada...

Sen sınırlayacaksan niye 5.20GHz hızında işlemci alıyorsun? Soğut, normal seviyede kullan.

Undervolt, ya da soğutucuyu değiştirip normal de kullan.

baris.ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Tüney
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen sınırlayacaksan niye 5.20GHz hızında işlemci alıyorsun? Soğut, normal seviyede kullan.

Undervolt, ya da soğutucuyu değiştirip normal de kullan.
Birisinin yardımıyla topladım işlemciye tam olarak bakmadım. İnternetten baktığımda gördüm o hızı

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Yunus Şahin
Birisinin yardımıyla topladım işlemciye tam olarak bakmadım. İnternetten baktığımda gördüm o hızı

5.20 ise güçlü bir işlemci ve bütçen iyiydi. Sınırlamak yerine soğutucu alarak aynı seviyede kullan bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,051
Üyeler
165,761
Son üye
AlperXQ
Top Bottom