Oc yapma imkanım yok anakartım izin vermiyor10100F almayın, yer yer darboğaz yapabilir. OC olmadığı için de darboğazın önüne geçemezsiniz. 3100 alabilirsiniz, OC yaparsanız darboğaz olmayacaktır.
@!Yardım Lazım! ne gülüyon la? Yanlış biliyorsam söyle de düzelteyim yanlışımı.10100F almayın, yer yer darboğaz yapabilir. OC olmadığı için de darboğazın önüne geçemezsiniz. 3100 alabilirsiniz, OC yaparsanız darboğaz olmayacaktır.
Tesekkur ederim, bios aylardır sürüm cıkarmıyor test sürümü var sadece onu da ben güncellemedim test sürümleri sıkıntılı olduğu icinSaçma sapan yorumlar yapmayın lütfen, 3100 alınabilir iyi güzel. 1600AF render ve yayın açısından daha rahatlatıcı bir işlemcidir, A320 ana kartta hangisini alırsan al işlemci OC’leyemezsin. İşlemcini satmadan önce Bios güncel değilse son sürüme güncelle. Dar boğaz olsa bile yapacak bir şey yok.
Kimsenin birisine güldüğü yok, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor burası forum. Sakin olun.@!Yardım Lazım! ne gülüyon la? Yanlış biliyorsam söyle de düzelteyim yanlışımı.
10100F’in stok halde dar boğaz yaşayacağı bir ekran kartının 3100’le dar boğaz yaşamayacak gibi konuşman (saf güç olarak 10100 önde bir işlemcidir), OC yapılamamasına rağmen OC önermen beni güldürdü. Ancak aşağılayıcı bir gülmek değil yanlış anlamana gerek yok @epica59@!Yardım Lazım! ne gülüyon la? Yanlış biliyorsam söyle de düzelteyim yanlışımı.
Anakartının OC yapmasına izin vermediğini yeni gördüm, 3100 OC ile 10100F'i geçiyor. Stok hâlde 10100F'in daha güçlü olduğunu biliyorum zaten.10100F’in stok halde dar boğaz yaşayacağı bir ekran kartının 3100’le dar boğaz yaşamayacak gibi konuşman (saf güç olarak 10100 önde bir işlemcidir), OC yapılamamasına rağmen OC önermen beni güldürdü. Ancak aşağılayıcı bir gülmek değil yanlış anlamana gerek yok @epica59
Sakinim zaten.Kimsenin birisine güldüğü yok, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor burası forum. Sakin olun.
Evet, bunun sebebiyse dual channel ve ram frekansı gibi etkenlerin Ryzen Performansına oldukça katkıda bulunması. Aksi takdirde OC ile ancak OC’siz (ki zaten yapılamıyor) 10100F performansına yetişebilir.Anakartının OC yapmasına izin vermediğini yeni gördüm, 3100 OC ile 10100F'i geçiyor. Stok hâlde 10100F'in daha güçlü olduğunu biliyorum zaten.
Saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen, 3100 alınabilir iyi güzel. 1600AF render ve yayın açısından daha rahatlatıcı bir işlemcidir, A320 ana kartta hangisini alırsan al işlemci OC’leyemezsin. İşlemcini satmadan önce Bios güncel değilse son sürüme güncelle. Dar boğaz olsa bile yapacak bir şey yok.
2600 ü direkt eleyelim çünkü 3100 daha güncel, daha güçlü (oyun için)r5 2600 veya r3 3100 tercih edebilirsin, render veya yayın yapmıyorsan r3 3100