İşlemci OverClock UnderVolt

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
10,011
Konuyu konu dışında açtım diye raporlamayın çünkü bir arkadaşa yardım etmek amacıyla açtım tabii ki isteyen de konudan faydalanabilir.
@emrektt şimdi dostum öncelikle Ryzen Master’ı açıp detaylı moda alıyorsun (ve en önemlisi CPB kapalı olmalı Bios’dan CPB yi kapatmış olman lazım) sonra oradaki boş bir sayfaya girip işleme başlıyacağız. Burada önemli olan kaç GHz olmasını istediğin. Onu yazdıktan sonra detaylı bir şekilde devam edeceğim.

cpb yi kapattım. ve bir profile girdim

cpb yi kapattım.
Tamam işlemci 3.6 GHz de kalsın diyorsan giriceksin ryzen mastera boş bir slotta 3.6 GHz yapacaksın ve stok voltajı olan (kaç olduğunu bilmiyorum 1.125-1.2 olabilir) değerle msi afterburner açıkken stres testine sokacaksın. Büyük ihtimalle stok voltaj zaten yeterlidir onu da şuradan anlarsın msi after burner panelini scroll ile aşağı çekersen cpu core usage kısımları çıkacaktır (cpu çekirdek kullanımları yani) oradaki tüm thread ve çekirdeklerin kullanımı 100% ise eğer sıkıntı yoktur dostum. Voltaj yeterli geliyordur. İlk olarak bunu dene kavra sonra UV ye başlarız.

hazır ayarlarda %100 veriyor. bu arada voltaj 1,3125

hazır ayarlarda %100 veriyor. bu arada voltaj 1,3125
Tamam sıkıntı yok. Stres testi kapatın ve voltajı 0,05 olarak düşürmen lazım ya da 0,1(büyük olabilir bu değer ama daha hızlı olur sıkıntı olacağını sanmıyorum) yani mesela. Direk 1,3 üzerinden hesaplayalım 1,25 yapabilirsiniz ya da 1,2 deneyebilirsiniz. Sonra aynı işlemi tekrar yapıcaksınız. Prime95K açıp Msi afterburner değerlerine bakın.

1,2 ye aldım. 100 verdi yine

1,2 ye aldım. 100 verdi yine
Çok iyi ve fark ettiyseniz işlemci sıcaklığınız da düşüyordur :) neyse önemli bir husus var hepsine bakıyorsunuz eminsiniz demi? 1 çekirdek yetmez çünkü bazen 1i 100 olur diğeri olmaz sıkıntı çıkar. Neyse şimdiki hedefiniz 1.1 olsun oraya kadar yapın sıkıntı olursa yazarsınız olmazsa da bitince yazarsınız.

1 e çektim ve yine hepsi 100 veriyo :D

ısısı da nerdeyse 90 ları görüyoken şu anda 60 :D

1 e çektim ve yine hepsi 100 veriyo :D

ısısı da nerdeyse 90 ları görüyoken şu anda 60 :D
:) Hepsi 100 Se sıkıntı yok şimdi buraya voltaj ve GHz değerlerinin SS’ini atın.
PryntScreen çekip Ctrl+V yaparsanız bu sayfaya atar zaten. Performansı düşük kalırsa üstüne OC yaparız hocam :) sıkıntı komple çözülür.

ss.PNG

Hocam Apply diyorsunuz demi her değişimden sonra :D şaka bir yana gayet güzel ayrıca eğer daha böyle detaylı bir menü görmek isterseniz soldaki Advenced Viewi açabilirsiniz :). Aplly yaptıktan sonra testler okeyse isterseniz devam bile edebilirsiniz :) ama yok yeter bu derseniz. Biosa girip bu değerleri aynen geçiriyorsunuz hocam ve hayırlı olsun işlemciniz çok daha soğuk artık :D.

Hocam Apply diyorsunuz demi her değişimden sonra :D şaka bir yana gayet güzel ayrıca eğer daha böyle detaylı bir menü görmek isterseniz soldaki Advenced Viewi açabilirsiniz :). Aplly yaptıktan sonra testler okeyse isterseniz devam bile edebilirsiniz :) ama yok yeter bu derseniz. Biosa girip bu değerleri aynen geçiriyorsunuz hocam ve hayırlı olsun işlemciniz çok daha soğuk artık :D.
çok teşekkür ederim. cidden çok yardımcı oldunuz. sizin için yapableceğim bir şey var mı? :)

çok teşekkür ederim. cidden çok yardımcı oldunuz. sizin için yapableceğim bir şey var mı? :)
Estağfurullah işinize yaraması yeter bana hem ben de iyi hissediyorum bu şekilde yardımcı olabildiysem. OC UV konularına ya da kendi ihtiyacınız olursa hocam etiketleyin gelirim :). Son olarak Biosa geçirmeyi bilmiyorsanız hocam Gigabyte B450 bir ana kartınız varsa direk yardımcı olabilirim değilse de küçük bir araştırmayla bulabilirsin hayırlı olsun tekrardan :D...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,629
Üyeler
190,940
Son üye
hayrikeptin
Geri