Neler Yeni

İşlemci Soğutucu tam oturmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Halil Ahmet Emanet
Merhaba bilgisayarımı topladım çok sağlıklı çalışıyor gibi ama işlemcim ryzen 5 5600 Soğutucum ise snowman m200 arada bi boşluk var. Test için valorant gireyim dedim işlemci oyunu diye 75 derecelere çıktı. Sizce ne yapmalıyım?

Ekler

• IMG_20230712_012548.jpg
    IMG_20230712_012548.jpg
    1.4 MB · Hit: 96

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Carl Johnson
Soğutucu blok işlemcinin üzerine tam oturmalı açık ve boşluk kalmamalı bir şeyleri yanlış yapmış olabilir misin?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sıcaklık normal bu soğutucu için. Soğutucu plakası küçük olduğu için işlemciyi kapatmıyor muhtemelen.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Sıcaklık normal bu soğutucu için. Soğutucu plakası küçük olduğu için işlemciyi kapatmıyor muhtemelen.
Bu biraz kasaya da bağlı tabi ama oyunda 70i geçmedim ben R5 5600 ve M200 ile. Stres testinde de 79 derecedeydi.

Yine de 75 derece pek anormal değil.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yaz ayındayız. Odasında klima yoksa ve kasası kaliteli değilse 75 derece oyunda böyle bir soğutucu için normal. Valorant işlemciye yüklenen bir oyun. Montajda muhtemelen bir sorun yok yani soğutucu blok küçük olduğundan işlemciyi tam kapatamıyor olabilir.

Voisxe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Voisxe
Merhaba bilgisayarımı topladım çok sağlıklı çalışıyor gibi ama işlemcim ryzen 5 5600 Soğutucum ise snowman m200 arada bi boşluk var. Test için valorant gireyim dedim işlemci oyunu diye 75 derecelere çıktı. Sizce ne yapmalıyım?
Undervolt yap, sonra farkı hisset

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Halil Ahmet Emanet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaz ayındayız. Odasında klima yoksa ve kasası kaliteli değilse 75 derece oyunda böyle bir soğutucu için normal. Valorant işlemciye yüklenen bir oyun. Montajda muhtemelen bir sorun yok yani soğutucu blok küçük olduğundan işlemciyi tam kapatamıyor olabilir.
Kapatmaması bir sorun teşkil eder mi acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucu blok işlemcinin üzerine tam oturmalı açık ve boşluk kalmamalı bir şeyleri yanlış yapmış olabilir misin?
Montajla bir sorun olacağını zannetmiyorum çünkü zaten kücük geliyordu blok biraz sıcaklığı görünce biraz garipsedim

Bu biraz kasaya da bağlı tabi ama oyunda 70i geçmedim ben R5 5600 ve M200 ile. Stres testinde de 79 derecedeydi.

Yine de 75 derece pek anormal değil.
Önceki işlemcim bu kadar sıcak çalışmıyordu kasası bundan daha kötüydü kasa anakart işlemci değiştirdim o yüzden bi garipsedim

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kapatmaması bir sorun teşkil eder mi acaba

Montajla bir sorun olacağını zannetmiyorum çünkü zaten kücük geliyordu blok biraz sıcaklığı görünce biraz garipsedim

Önceki işlemcim bu kadar sıcak çalışmıyordu kasası bundan daha kötüydü kasa anakart işlemci değiştirdim o yüzden bi garipsedim
R5 5600 önceki nesillerden çok daha fazla güç çekiyor ama, daha çok ısınır yani normaldir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Halil Ahmet Emanet
Sıcaklıktan kapanmadığı sürece bir sorun teşkil etmez ama keşke soğutucu almadan önce sorsaymışsın da daha düzgün bir şey alsaymışsın.
Bi soğutucu almadım önceden kalma soğutucumdu. Bu sıcaklıkları görünce alma isteği gelmedi değil örenebileceğiniz güzel bir soğutucu hayır demem ama kasam biraz küçük

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
Hocam bendede vardı LGA 775 sokette tam kaplamıyordu. İşlemciyi azıcık yandan bakıldığında görüyordum işlemciyi. O işlemci ısınan bir işlemci birde valorant gibi işlemciye yüklenen bir oyun oynuyorsun. Normal değerler. Ama kesinlikle ileride yeni bir işlemci soğutucu al.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bi soğutucu almadım önceden kalma soğutucumdu. Bu sıcaklıkları görünce alma isteği gelmedi değil örenebileceğiniz güzel bir soğutucu hayır demem ama kasam biraz küçük
Kasam biraz küçük demek yerine kasa modelini yaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Halil Ahmet Emanet
Kasam biraz küçük demek yerine kasa modelini yaz.

Blueforce Ultimate

Hocam bendede vardı LGA 775 sokette tam kaplamıyordu. İşlemciyi azıcık yandan bakıldığında görüyordum işlemciyi. O işlemci ısınan bir işlemci birde valorant gibi işlemciye yüklenen bir oyun oynuyorsun. Normal değerler. Ama kesinlikle ileride yeni bir işlemci soğutucu al.
İşlemci yeni olduğu için yüklensin diye valorant testi yapayım dedim. Sıcaklık değerlerini görünce baya bi şaşırdım. Normal diyerek içime su serptiniz teşekkürler.

Top Bottom