Yardım İŞLEMCİ SOĞUTUCU TAVSİYESİNE İHTİYACIM VAR

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
842
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar.
Kasayı oyun amaçlı değil 7/24 çalışacak şekilde kullanacağım için işlemcinin uzun ömürlü olması adına güzel bir soğutmaya ihtiyacım var. Hedefim %80-85 yükte 60-65 derece üstüne çıkmaması. Bütçem 600 TL ye kadar çıkabilir. Sıfır veya 2. El ürün farketmez benim için. 2. El ise en az 6 ay garantisi olması yeterli.

PC parçaları:
Kasa: Rush JR Keen

Anakart: Msi b550 pro vdh wifi

İşlemci: Ryzen 5 3600

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Tercihim tabii ki sıvı soğutma ama hava soğutmalar 60/65 derecede stabil çalışmaya yeterli olacak mıdır ? %80-85 yükte çalışırken.
Arctich freezer 34 Duo modelini düşünüyordum ama performansı beklediğim seviyede olur mu ?

Tercihim tabii ki sıvı soğutma ama hava soğutmalar 60/65 derecede stabil çalışmaya yeterli olacak mıdır ? %80-85 yükte çalışırken.
Arctich freezer 34 Duo modelini düşünüyordum ama performansı beklediğim seviyede olur mu ?

bu çok daha iyi arcticden

sıvı soğutma ile eşit

resim_2021-01-16_174041.png

Kasayı oyun amaçlı değil 7/24 çalışacak şekilde kullanacağım için işlemcinin uzun ömürlü olması adına güzel bir soğutmaya ihtiyacım var. Hedefim %80-85 yükte 60-65 derece üstüne çıkmaması. Bütçem 600 TL ye kadar çıkabilir. Sıfır veya 2. El ürün farketmez benim için. 2. El ise en az 6 ay garantisi olması yeterli.

PC parçaları:

El becerin varsa yapabilirsin 360mm ultra sessiz 400 lira max 36 derece

Ekler

sırf sıvı soğutma diye alma benim sana atığım hava soğutma daha iyi ve yanına bir fan daha alabilirsin.

PC parçaları:

ux 200 thermaltake .

El becerin varsa yapabilirsin 360mm ultra sessiz 400 lira max 36 derece
Kasam 240 veya 280mm e kadar radyatör destekliyor. Attığın foto custom mı ? Onlar daha pahalıya geliyor diye biliyordum.

Kasam 240 veya 280mm e kadar radyatör destekliyor. Attığın foto custom mı ? Onlar daha pahalıya geliyor diye biliyordum.
Benim kasanında 360mm desteği yok öndeki 3 fan yerine uydurdum radyatör 230 lira pompa 120 lira 800lt saat

sırf sıvı soğutma diye alma benim sana atığım hava soğutma daha iyi ve yanına bir fan daha alabilirsin.
İlk defa duyduğum bir soğutucu, 1-2 videosuna bakıp değerlendirebiliriz. Teşekkürler.

Geri